Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Μικροί μεγάλοι, βίντεο από τη παράσταση του Γυμνασίου


Μετά από πολυήμερη αναμονή και επεξεργασία από τους ακριβοπληρωμένους τεχνικούς του μπλογκ, σας παρουσιάζουμε τα βίντεο από τη θεατρική παράσταση Μικροί-Μεγάλοι του Γυμνασίου Λίμνης, στις 20-5 -2014 στο ΕΛΥΜΝΙΟ. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η εισήγηση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λίμνης και παρουσίαση των  μικρών πρωταγωνιστών.
Η εισήγηση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Λίμνης,Γεωργίας Λάττα.
Με  το τέλος της  σχολικής χρονιάς παρουσιάζουμε μερικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά της. Σήμερα το πρωί (20/05/2014),λοιπόν, οι
μαθητές  μας παρακολούθησαν την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος " Ολυμπιακοί αγώνες- από τον κότινο στην Coca-Cola" που επιμελήθηκε η θεολόγος του σχολείου μας κα Αύρα Δαλδά και οι μαθητές της Γ' τάξης. Στη συνέχεια την θεατρική παράσταση που τώρα θα παρακολουθήσετε και εσείς.
Όταν στην αρχή της σχολικής χρονιάς σκεφτήκαμε να οργανώσουμε ένα θεατρικό εργαστήρι, "τρομάξαμε", γιατί δήλωσαν συμμετοχή όλοι σχεδόν οι μαθητές του σχολείου. Πολλά παιδιά στην συνέχεια αποχώρησαν, γιατί κουράστηκαν ή είχαν προγραμματίσει κάτι άλλο την ώρα που συγκεντρωνόταν η θεατρική ομάδα. Ωστόσο η μεγάλη προσέλευση των μαθητών, η διάθεση και η ικανότητα με την οποία δραματοποιούσαν μικρές ιστορίες μας έπεισε ότι άξιζε τον κόπο να ασχοληθούμε με αυτό και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους, που είναι βέβαια διαφορετικά για το καθένα, και να αποκαλύψουν πτυχές και εκφράσεις που δεν βλέπουμε στην καθημερινότητα του σχολείου.
Ξεκινήσαμε με θεατρικά παιχνίδια, βηματισμούς με γρήγορο και αργό ρυθμό, δοκιμάσαμε εκφράσεις λύπης, χαράς, έκπληξης και άλλων συναισθημάτων, διαφορετικούς τόνους στην φωνή, αυξομειώσαμε την έντασή της, δραματοποιήσαμε μικρές ιστορίες, αυτοσχεδιάσαμε και στην συνέχεια κάναμε το μεγάλο βήμα-αυτό που επιθυμούσαν οι μαθητές- να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.  Φυσικά κωμωδία!
Έτσι φτάσαμε στην σημερινή παράσταση  με το έργο της Λείας Χατζοπούλου-Καραβία "Μικροί - Μεγάλοι", που είναι σημερινό, καθρεφτίζει την καθημερινότητά μας και όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, διακρίνουμε στους χαρακτήρες του λίγα ή και περισσότερα κομμάτια του εαυτού μας.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά που διέθεσαν ελεύθερο χρόνο, διάθεση, όρεξη για δουλειά και την φιλόλογο του σχολείου μας κα Νίκη Ρουκά που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος αυτής της προσπάθειας. Επίσης τις συναδέλφους κες  Έφη Μπόλη και Αύρα Δαλδά που προσέφεραν έπιπλα και αντικείμενα για το σκηνικό, τον Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Λίμνης  κο Δαυίδ Αγγελόπουλο που μας έδωσε τον ηχητικό εξοπλισμό, τον συνάδελφο κο Κώστα Σαββάκη που μας βοηθά σε τεχνικά θέματα.
Γεωργία Λάττα Διευθύντρια Γυμνασίου Λίμνης
Σκηνή  1η
Χαράλαμπος Χαρτσάς, Άννα-Μαρία Ντάνη, Μάρθα Χατζηκωνσταντίνου, Αναστασία Αναστασίου, Γιάννης Μπλουκίδης, Νικόλας Ντάνης, Αγγελική Χρυσομάλλη, Μαριαλένα Αντωνίου, Μαρίνα Μπρίσκου, Άννα Χρυσάνθη, Λυδία Τομαρά
Σκηνή 2η
 Χαράλαμπος Χαρτσάς, Φωτούλα Σταύρου
Σκηνή 3η
Αγγελική Χρυσομάλλη, Μαρία Χαλαστή, Νικόλας Φονιαδάκης
Σκηνή 4η
Γιάννης Μπλουκίδης, Μαρία Παλάντζα, Βαγγέλης Σπηλιώτης
Σκηνή 5η
Λυδία Τομαρά, Λυδία Ρωτούς
Σκηνή 6η
Αναστασία Αναστασίου, Βαγγέλης Σπηλιώτης
Σκηνή 7η
Μάρθα Χατζηκωνσταντίνου, Ελένη Χατζηκωνσταντίνου
Σκηνή 8η
Νικόλας Ντάνης, Σταυριανός Σταυριανάκος
Σκηνή 9η
Άννα Χρυσάνθη, Ελένη Τερνιώτη
Σκηνή 10η
Χαράλαμπος Χαρτσάς, Νικόλας Φονιαδάκης
Σκηνή 11η
Αρετή Χαρτσά, Φωτούλα Σταύρου
Σκηνή 12η
Μαρίνα Μπρίσκου, Αρετή Σκούρα
Σκηνή 13η
Βαγγέλης Σπηλιώτης, Άννα-Μαρία Ντάνη, Λυδία Ρωτούς, Ελένη Τερνιώτη, Φωτούλα Σταύρου, Σταυριανός Σταυριανάκος, Μαρία Παλάντζα, Ελένη Χατζηκων/νου, Μαρία Χαλαστή, Ν. Φονιαδάκης, Μαριαλένα Αντωνίου

ευχαριστίες-συντελεστές


Συντονίστριες ομάδας: Λάττα Γεωργία-Φιλόλογος/Ρουκά Νίκη-Φιλόλογος
Κατασκευή Σκηνικών: Κόντου Ζωή
Μουσική επιμέλεια: Φονιαδάκης Νικόλας, Φραγκογιαννάκης Δημήτρης
Τεχνική επιμέλεια: Φονιαδάκης Νικόλας
Σχεδιασμός Προγράμματος: Φονιαδάκης Νικόλας, Χαλαστή Μαρία, Χατζηκων/νου Ελένη
Σχεδιασμός Αφίσας: Παλάντζα Μαρία


Ευχαριστούμε επίσης τις καθηγήτριες κα. Μπόλη Έφη και κα. Δαλδά Αύρα για την παραχώρηση επίπλων για το σκηνικό και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λίμνης κο. Αγγελόπουλο Δαυίδ για την παραχώρηση ηχητικού εξοπλισμού.

προηγούμενη δημοσίευση:
http://limniotikanews.blogspot.gr/2014/05/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.