Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωινό στα εκλογικά τμήματα της Λίμνης

Το εκλογικό τμήμα που ψηφίζω, οργανωμένο , ευδιάθετο και με χαμογελαστά πρόσωπα.Τρεις κάλπες και ..απροσδιόριστη ώρα για την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Σαν πρώην υποψήφιος απόλαυσα χωρίς κανένα άγχος την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα της Λίμνης.Πρόφτασα το πρωί κατά τις 10 και ψήφισα μόνος και μετά αφιέρωσα όλη την ώρα για κουβέντες.Το τοπικό κλίμα της μονομαχίας Στεργίου-Καλυβιώτη είναι έντονο, αλλά έχει
υποσκελισθεί από τη παρουσία της κάλπης για την ευρωβουλή.Οι περιφερειακές εκλογές περνούν όπως και τη πρώτη Κυριακή  απαρατήρητες.
Υπάρχει ένας διαφορετικός άνεμος,αλλά αν δεν ανοίξουν οι κάλπες το βράδυ δεν θα τη πατάμε σαν τα εξιτ πολ του Σίμου!
Για όσους κουβαλάνε ψηφοδέλτια μαζί τους είναι μεγάλο το πρόβλημα τι θα ρίξουν και που.
Τρεις κάλπες με 20 ψηφοδέλτια της ευρωβουλής και σταυροδοσία, που θα προηγηθεί στη καταμέτρηση των τοπικών και περιφερειακών αποτελεσμάτων, σημαίνει ότι αύριο το πρωί , κερνώντας πατσά, ο επιτυχών δήμαρχος θα ξέρει και τα αποτελέσματα του Δήμου.
Οι συζητήσεις που γίνονται είναι πολύ σημαντικές και άκρως κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες.
Όμως επειδή ο κόσμος χρειάζεται πια και λίγο αγρανάπαυση στο μυαλό , συμπεράσματα και εντυπωσιακές φωτογραφίες θα εκτεθούν μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Για όσους βρίσκονται αλλού και δεν ψηφίζουν , ας πάρουν μια μικρή γεύση του πρωινού στο εκλογικό κέντρο Λίμνης.

Ξεκινώντας από τη βρύση του δημοτικού, το μπλογκ δέχτηκε επίθεση φιλίας με γλυκόλογα και δηλώσεις συμπαράστασης στις απόψεις του.


Ο Μπάμπης κάνοντας εκκίνηση από τη προηγούμενη Κυριακή δεν έχει αφήσει κανέναν ασυνόδευτο προς τη κάλπη.

Δυο δημοτικοί σύμβουλοι και ένας  αναπληρωματικός, με χαμόγελα ξενοιασιάς. Η ευτυχία να είσαι τρίτος!

11 η ώρα και οι ουρές μεγαλώνουν.Υπομονετικά όλοι περιμένουν να ψηφίσουν και οι συζητήσεις φουντώνουν.

Απόλυτα κατασταλαγμένοι ψηφοφόροι.Άσχετα με το ποιός, που, πότε, κατεβαίνει ψηφίζουν ακριβώς το ίδιο και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ  από τότε που γεννήθηκαν.Δε γίνεται κουβέντα φυσικά για συμμαχίες κλπ.


ο Γιάννης , νέος πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λίμνης εξηγεί το πως το χωριό θα ντυθεί επιτέλους στα ερυθρόλευκα.

12 ή ώρα, οι ουρές αυξάνουν ανησυχητικά, και όσοι ψήφισαν το πρωί χαίρονται τις συζητήσεις .

Ψηφοφόρες καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για την ανατροπή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …