Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάμεσα σε δυο Κυριακές


Του ΠΒ

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Λίμνη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εκτιμήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τη ψήφο της περασμένης Κυριακής.Από τη μεριά μάλιστα του υποψηφίου, με τον πρωτοεμφανιζόμενο συνδυασμό
του Βασίλη Παζάρα, αναγκάζομαι να παίξω το ρόλο του «αντικειμενικού» παρατηρητή. Η εκλογική εμφάνιση του συνδυασμού μας δεν έδωσε τη δυνατότητα εκλογής σε κανέναν από τη πρώτη Κυριακή και εδραιώνει τη παρουσία και τον αυτοδιοικητικό έλεγχο στη πόλη μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Από τη μεριά των προσώπων σε ένα ψηφοδέλτιο των «εκπαιδευτικών» πολύ καλή ήταν η παρουσία του  Θανάση Κομποθανάση, που δικαιώνει την αυτοδιοικητική κληρονομιά του πατέρα του. Οι δυο Λιμνιώτες εκπρόσωποι στο νέο ΔΣ φιλοδοξούν να αντιπροσωπεύουν το σύνολο του μεγάλου Δήμου , αριθμητικά λίγοι αλλά με τεράστια όρεξη.
  • Ο πλειοψηφών συνδυασμός της Λίμνης του Χρήστου Καλυβιώτη κόντεψε να περάσει το 50%, αλλά η παρουσία του στα άλλα χωριά του έδωσε γενικά τη δεύτερη θέση. Το χαρακτηριστικό των προσώπων που προηγούνται είναι η καθαρή Βενιζελολαδική τους προτίμηση, αποδυναμώνοντας την «ανεξάρτητη» επιθυμία του επικεφαλής. Μανούλες στα εκλογομαγειρέματα τα παραδοσιακά μέλη της τοπικής οργάνωσης κατάφεραν να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις του συνδυασμού, εκτοπίζοντας προσωπικές επιλογές και πιο ανεξάρτητους συμβούλους του υποψήφιου δημάρχου. Η δράση του υφυπουργού της περιοχής, με προσωπικές παρεμβάσεις, μπορεί να έφερε τη δόξα των φίλων, αλλά αποκάλυψε τις σκοπιμότητες ακόμα και σε μέλη του ψηφοδελτίου. Το τροπάριο των πασοκτζήδων «τι θα κάνετε οι αριστεροί να μη βγουν οι δεξιοί» μπορεί να ήταν καλό κάποτε αλλά τώρα μοιάζει ανέκδοτο, την εποχή της Σαμαροβενιζελείας τους. Πρώτος Λιμνιώτης από τις Κεχριές, είναι ένα επιπλέον μειονέκτημα για τη νοοτροπία του χωριού.
  • Ο πλειοψηφών (ελέω Καντζούρα) συνδυασμός του Γιάννη Στεργίου , δεύτερος στη Λίμνη κάνει εντυπωσιακή παρουσία με  γυναικοκρατία. Οι κυρίες Φλώκου,  Στέφου και Ψαρρού σαρώνουν σε προτιμήσεις των Λιμνιωτών. Χωρίς προσωπική σαφή κομματική τοποθέτηση, με την ισχυρή παρουσία της προσωπικότητας ενός πρώην υποψηφίου δημάρχου(της άλλης ..όχθης)  και δραστήριου Λιμνιώτη συζύγου η πρώτη , με τη δραστήρια παρουσία της και εμπειρία στο δημοτικό συμβούλιο η δεύτερη και με την αύρα του απερχόμενου Δήμαρχου (…αλλά στο ομορφότερο) η κόρη του Ανέστη, ξεπέρασαν πολλούς φιλόδοξους υποψηφίους. Το πρόβλημα είναι το ποιοι τελικά θα στελεχώσουν το πιθανά νικητήριο ΔΣ, που θα μεταφέρει τη δυναμική εκτός …Λίμνης.
  • Αναιμική η Λιμνιώτικη παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με παραδοσιακά ίδια πρόσωπα και ίδια άρνηση με κάθε συνεργασία. Ο αγωνιστής Βαγγέλης Γεωργατζής θα ξαναπαλέψει για τη Σκεπαστή και το Δήμο. Ο σύντροφος Στάθης Λιαγκάκης θα μπορούσε να έχει αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο κόσμο αν αισθανόταν περισσότερο αριστερός και λιγότερο ορθόδοξος. Χάνοντας μάλιστα στη Λίμνη έναν πρώην υποψήφιο δήμαρχό του, χάνει επιπλέον αριθμητική δύναμη και με την συμμετοχή του ψηφοδέλτιου Παζάρα, σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Τα μοναχικά ρυάκια είναι ανεπαρκή αν δεν βρίσκουν το δρόμο στο αριστερό ποτάμι. Τα πρόβατα του δικομματισμού δεν μπορούν να γίνονται πρόβατα του άκυρου με το ζόρι.

Δια ταύτα, η θέση μου είναι ότι τη πρώτη Κυριακή οι εκλογές σταματούν. Ο εκλογικός νόμος διαιρεί τους χωριανούς του Δήμου σε από τρία χωριά χωριάτες και η δεύτερη Κυριακή διαλύει κάθε πιθανότητα τοπικής ομοψυχίας. Φίλοι, οικογένειες, συνάδελφοι, συντοπίτες, τσακώνονται, για να ταχθούν στις παλαιοκομματικές εποχές της πόλωσης ακόμα και στο τόπο μας.Η απλή αναλογική θα μπορούσε να έχει την ουσιαστική της έκφραση αν δεν πήγαινε κανένας να ψηφίσει τη δεύτερη Κυριακή.  Το να μου χαμογελούν Βενιζελικοί ή να με καλοπιάνουν οι Σιμόδουλοι είναι γελοίο. Η εκτίμησή μου αποκλειστικά στα πρόσωπα των δύο υποψηφίων δημάρχων δεν μπορεί να γίνει αυτόματα και εκτίμηση για τις επιλογές τους. Οι τοπικές εκλογές και επιλογές μου, τέλειωσαν τη προηγούμενη Κυριακή. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με το σταυρό τους, συνεχίζω να ζω ο ίδιος ανάμεσά σας, προσπαθώντας να έχω ελεύθερη και ανοιχτή σκέψη, πράττοντας αυτό που νομίζω καλό.
Ας σκεφτεί ο καθένας ελεύθερα κι ας ψηφίσει αν και  ότι θέλει.
Χωριό μας θα εξακολουθήσει να είναι και οι αλλαγές εξαρτώνται από τη παρουσία και τη ζωντάνια μας.
ο άγνωστος πρώην υποψήφιος 
Πάνος Β.

(ΥΓ: Αν από μόνες τους οι εκλογές άλλαζαν τη κοινωνία , τότε θα είχαν καταργηθεί. Με τις ίδιες εκλογές διακρίθηκε ο Ψινάκης, ο Μπέος, ο Μαρινάκης αλλά κι ο Παπαγεωργόπουλος. Ο λαός των εκλογών, δεν είναι ο ίδιος με το λαό της δράσης και της αλληλεγγύης.)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος