Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάμεσα σε τρεις μανάδες.


Χρόνια Πολλά Μητέρες.
Το λουλουδάδικο πέφτει μακρυά, το τηλέφωνο φαίνεται φτηνιάρικο, οι αποστάσεις από μεγάλες έως τεράστιες.
Ας γράψω ένα γράμμα.
Σκέφτομαι ότι βρίσκομαι σε εκείνη την αξιοζήλευτη περιοχή της ζωής μου που τις ευχές μου διεκδικούν ταυτόχρονα τρεις γυναίκες.Η μάνα που με γέννησε, η μάνα των παιδιών
μου και η μάνα των εγγονιών μου.Προφανώς την ευγνωμοσύνη της ύπαρξής μου την έχει μόνο μία, αλλά την χαρά για την ανθρώπινη ολοκλήρωσή μου σαν "θεάνθρωπος" την απολαμβάνουν οι υπόλοιπες.
Η πρώτη αγκαλιά με τα παιδιά μου και η ανείπωτη συγκίνηση με τα εγγόνια μου είναι τα μοναδικά προνόμια που μπορεί να έχει το αβίαστο χαμόγελο ενός αρσενικού.
Που επιπλέον εκμεταλλευόμενος τη τριπλή ισοτιμία μπορεί να πάρει ακόμα τη μάνα του τηλέφωνο να νοιώσει τη χαρά της,
Επειδή λοιπόν η ζωή μας είναι μονόδρομος χωρίς γυρισμό, κάποια σημεία της διαδρομής τα προσπερνάμε ενώ είναι μοναδικά κι αξιοθαύμαστα.
Αν δεις πάλι πιο πλατιά τους φίλους σου, τους μαθητές σου αλλά ακόμα κι αυτούς που σου τη δίνουνε , θα βρεις πίσω τους μανάδες που γεννοβολάνε όλες τις εποχές , με αγάπη και πόνο , με μοναδική στήριξη από τους επιστήμονες μέχρι τους εγκληματίες.
Χαίρομαι για τις πρώην μαθήτριες μανάδες πια, αλλά κοιτάζω στο πρόσωπο των μικρών κοριτσιών την ίδια μελλοντική τους ευτυχία.
Μετανιώνω μόνο για τη φούρια της νιότης μου που φεύγοντας από το σπίτι τη μέρα της γιορτής της τόχα ξεχάσει. ενώ εκείνη το γύρευε.Ο πατέρας, ο δάσκαλος, αργότερα η τιβι, μας το θύμιζαν επικριτικά κι επιστρέφαμε με ένα λουλούδι.
Έτσι αυτό το σημείωμα γράφτηκε για τους ξεχασιάρηδες.
Αλλά και για αυτούς που αξίζει το κόπο σήμερα, να πάνε να αφήσουν στη φευγάτη μάνα ένα λουλούδι.
Αυτό της υστεροφημίας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …