Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Η μάχη της Λίμνης...


...λέμε τώρα.
Το προεκλογικό κλίμα στη περιοχή παραμένει βουβό.Πανηγυρίζουν οι καφετζήδες στα χωριά τις καθημερινές, όταν έχουν υποψήφιους επισκέπτες,αλλά μέχρι εκεί.
Δυο χλιδάτα εκλογικά κέντρα δεσπόζουν στο κεντρικό δρόμο το ένα πιο "ανεβασμένο" από το άλλο.Οι άλλοι δυο συνδυασμοί δεν έχουν εκλογικό κέντρο, αλλά φιλοδοξούν στην πιο λούμπεν εκλογική υποστήριξη.
Η κατανομή των χαρακτηρισμών είναι: οι ΝΥΝ παντοκράτορες, οι προηγούμενοι με επιχειρηματικό δαιμόνιο και λίγη πάστα ελιάς, οι εκκολαπτόμενοι με φινέτσα στελεχών
δημοσίου και οι πρώην παπαρηγοκουτσούμπηδες όπως πάντα μόνοι εναντίον όλων.
Στη μέχρι τώρα προεκλογική μάχη δεν μπόρεσαν να κρυφτούν τα λεφτά και ο βήχας.Ο έρωτας εγκατέλειψε.
Οι μεθοδολογίες των συνδυασμών , πολλές, παραδοσιακές και γνωστές.Κάποιες ορισμένων απαράδεκτες αλλά γνωστές κι αυτές.
Δουλειές, εργολαβίες,εκβιασμοί,υποσχέσεις απελπισίας, διαμόρφωσαν τις τελικές λίστες που δέχονται, ακόμα και μετά το πρωτοδικείο, χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Ο κόσμος γύρω κοιτάζει συγκαταβατικός και μάλλον αδιάφορος.Αν είναι ο άλλος άνεργος,αν του φύγαν τα παιδιά στα ξένα, αν δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ , οι εκλογές τον μάραναν.
Κι  όμως, η τοπική κοινωνία θα μπορούσε αν απεγκλωβιζόταν από τις πρακτικές του παρελθόντος να βρει μια καλύτερη διέξοδο.Ενεργοί πολίτες σε ένα δημοκρατικό Δήμο.Όλοι ενωμένοι είναι αδύνατον , αλλά οι περισσότεροι έχουμε κάποιες κοινές αυτονόητες προσδοκίες:Υγεία,Παιδεία,Νερά,σκουπίδια,δρόμοι,δουλειές.
Ο υπερχρεωμένος Δήμος έχει ήδη τους εκπροσώπους υπεύθυνους για τα χρέη να τον ξαναδιεκδικούν.Έχει πλούσιους διεκδικητές να μη γίνονται σαφείς για το πως θα τα ξεπληρώσουν και φτωχούς διεκδικητές που ζητάνε να κάνουμε διεκδικήσεις.
Βράσε ρύζι.Στο σκηνικό πρέπει να μπει και η πολιτική επιλογή.Το καλύτερο αύριο με την ίδια κυβέρνηση είναι απλά μπούρδες.
Στερνή παρηγοριά είναι ότι τουλάχιστον υπάρχουν νέες ιδέες.Που θα μπορούσε να υλοποιήσει όποιος συνδυασμός αν έβγαινε έτσι και δεν πανηγύριζε σαν μονομάχος νικητής, αλλά σαν συντοπίτης συνεργάσιμος.Με την εμπειρία των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων, που σφάχτηκαν ακόμα  και  συνυποψήφιοι μεταξύ τους, η συνεργασία είναι χλωμή.
18 ψηφίζουμε για να ξανάχουμε, 25 ψηφίζουμε για να φύγουνε.
Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ο Γλέζος ή η Κούνεβα, για να αποκτά η ελπίδα νόημα.
Καλή προεκλογική βδομάδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.