Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

οι δαφνομάστορες

Δημήτρης,Γιώργος, Γιώργος ,Τόλης και Άγγελος σε ώρα τιμητικής εργασίας
Χρόνια τώρα τα σχολεία της Λίμνης σε κάθε παραμονή Εθνικής γιορτής, γυρνούν στα μνημεία του χωριού και αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες του τόπου, από τον αφανή Ναύτη μέχρι τη Λέλα Καραγιάννη και από την Εθνική Αντίσταση μέχρι τον Αγγελή Γωβιό.
Απαραίτητο συνοδευτικό το δάφνινο στεφάνι.Καμωμένο περίτεχνα, από τοπικές δάφνες
κανείς δεν ξέρει ποιος το φτιάχνει και τι γίνεται μετά τη κατάθεση των σχολείων.
Τη προηγούμενη λοιπόν μέρα της κατάθεσης, ηρωικοί μαθητές του Λυκείου αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν το ύψιστο έμβλημα τιμής για τα μνημεία.Με προσοχή και τέχνη, ψιλοκόβουν τα κλαδιά ώστε να είναι κατάλληλα να γυρίσουν και να τα δέσουν, γύρω από τις λυγαριές.Ιδιαίτερα χαρούμενοι και οι φετινοί μας μαθητές , οι Δαφνομάστορες, που μαθαίνουν και θα διδάξουν και τους επόμενους τη κατασκευή των στεφανιών.
Τώρα η απάντηση στο, τι γίνονται τα στεφάνια μετά την κατάθεση;
Μα φυσικά παραμονεύουν οι σύλλογοι του χωριού ποιος θα τα "πρωτοαρπάξει" για να τα καταθέσει σα δικά του , ανήμερα την 25η ή 28η , στον επίσημο εορτασμό.
Μονός ο κόπος, διπλή η χάρη λοιπόν των Δαφνομαστόρων της Λίμνης.
Αν και τεμπέληδες οι επίσημοι που καρπώνονται το έτοιμο στεφάνι, τους αναγνωρίζουμε ότι συμβάλουν κι αυτοί τουλάχιστο στην ανακύκλωση!
Ο Αγγελής Γωβιός περιμένει και τον αυριανό σωρό από στεφάνια.Τα σημερινά σε λίγο θα εξαφανισθούν μαγικά!


(Σώστε τις Δάφνες, χρησιμοποιείτε πολλές φορές το ίδιο δάφνινο στεφάνι.
Στο φινάλε και ένας χαιρετισμός, αν είναι ειλικρινής, είναι αρκετός.)Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …