Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η ομιλία για την 25η Μαρτίου


Ο οικονομολόγος καθηγητής στο Λύκειο Λίμνης Βασίλης Κατέβας, έκλεψε πάλι τις εντυπώσεις με τον Εθνικοπατριωτικό του λόγο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.Στη φωτογραφία βλέπουμε ανάμεσα στους
υπόλοιπους πιστούς, να τον παρακολουθούν με περισσή προσήλωση (εκ δεξιών) οι κ.κ.Σταύρος Κουτσουράς, Χρήστος Καλυβιώτης και Ευάγγελος Ανδριόλας, εκπρόσωποι διαφόρων αυτοδιοικητικών εποχών του τόπου.
Επειδή η ομιλία ήταν από στήθους την απόλαυσαν μόνο όσοι ήταν εκεί.
Για την ιστορία έμειναν τα έπεα πτερόεντα.

-------
συνέχεια:
Για το Βασίλη Κατέβα τα λόγια δεν πετάνε, και μας το αποδεικνύει με τη κατάθεση γραπτά της περισπούδαστης ομιλίας του'
scripta manent , λοιπόν!η ομιλία της 25ης Μαρτίου σε αποκλειστικότητα από τα Λιμνιώτικα

        Πανηγυρικός  Λόγος  δια την επέτειον της  Επαναστάσεως του 1821
                   στον  Δήμο  Ελυμνίων  την  25ην Μαρτίου 2014-04-14
                               από τον καθηγητή κ. Κατέβα Βασίλειο

        Αξιότιμοι εκπρόσωποι Δημοτικών και λοιπών Αρχών του Δήμου Ελυμνίων, σεβαστοί ιερείς κι υμνωδοί, αγαπητοί Διδάσκαλοι και μαθητές , κυρίες και κύριοι: 
   Σήμερα  εορτάζουμεν  διπλήν  χαρμόσυνο εορτήν.
 1ον  Το Χαίρε κεχαριτωμένη  της χριστιανικής εορτής. Οι μεν θρησκευτικές εορτές διατηρούν και τονώνουν το θρησκευτικό φρόνημα. Δια τούτο ευχαριστούμεν  τους  Ιερείς και υμνωδούς του ιερού ναού που δια των καλλιφώνων υμνωδιών παρέχουν τα τόσο αναγκαία δια την ψυχήν  Θυμιάματα. τα οποία γαληνεύουν , ιατρεύουν την ψυχήν των πιστών.  Θυμίαμα σημαίνει του Θυμού (της ψυχής) το Ίαμα (το ιατρικό)

2ον το Χαίρε, ώ  Χαίρε Ελευθεριά, της Εθνικής  μας εορτής. Οι δε Εθνικές, τονώνουν το Εθνικό μας φρόνημα , την συνείδηση και ταυτότητά μας την Ελληνικήν
   Σήμερα  τελούμεν μνημόσυνον του πλέον σημαντικού γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας. Την Συμβολική Έναρξη του αγώνος δια την ελευθέρωσιν του Έθνους των Ελλήνων μετά από 1600 έτη  δουλείας , υποτέλειας και τυραννίας  που ασκούσε πάνω του η ΡωμαιοΒυζαντινή Αυτοκρατορία και στη συνέχεια η Οθωμανική Αυτοκρατορία για πάνω από 370 έτη , δλδ περίπου 4 αιώνες.. μετά την πτώσιν της Κων/πόλεως το έτος 1453 ..της πρωτευούσης της Ρωμαιο- βυζαντινής αυτοκρατορίας.                 
      Αξίζει μια σύντομη σύνδεση με το πρότερο ιστορικό παρελθόν.   
   Η πατρίδα μας , η ένδοξος Ελλάς το σύμβολο της ελευθερίας και του πολιτισμού, αήττητη και ελεύθερη για χιλιετίες ηττήθηκε για 1η φορά από τους Ρωμαίους το έτος 148 π.χ. στην μάχη της  Πύδνας και στη συνέχεια πάλι από τον Ρωμαϊκό στρατό στην μάχη της Κορίνθου  το 146 π.χ,  Έκτοτε ήταν υποτελής της Ρωμαϊκής- Βυζαντινής αυτοκρατορίας έως το έτος 1453 μ.χ. δλδή επί 1600 έτη .   
     Την Ρωμαιοβυζαντινή κυριαρχία διαδέχθηκε  η Οθωμανική - Τουρκική η οποία επέβαλε τον  ασιατικό– βαρβαρικό τρόπο ζωής με την καταπάτηση κάθε ίχνους ανθρώπινης ελευθερίας κι αξιοπρέπειας.
     Δολοφονίες Ελλήνων άνευ αιτίας , αρπαγή περιουσιών, αρπαγή ανηλίκων αγοριών για να γίνουν γενίτσαροι στον Τουρκικό στρατό και αρπαγή κοριτσιών για να γεμίζουν τα χαρέμια τούρκων πασάδων και αγάδων βασανίζοντας και σφαγιάζοντας όποιον πατέρα ή μητέρα τολμούσε να αντισταθεί. Κι όλα αυτά όχι για 1 ή 2, 10 ή 20 αλλά για 400 περίπου αβάσταχτα και οδυνηρά χρόνια.
      Οποιαδήποτε απόπειρα αντίστασης ή εξέγερσης καταπνίγονταν στο αίμα.
Οι εξεγέρσεις το 1575 στην Μάνη, το 1585 στη Βόνιτσα, το 1611 στα Ιωάννινα,
 το 1770 με τους αδελφούς Ορλόφ καταπνίγηκαν στο αίμα των εξεγερθέντων.
      Όμως η Γαλλική επανάσταση το έτος 1789 αναπτερεί τις ελπίδες του ως τότε απέλπιδος ‘Ελληνικού  Γένους.  Εμφανίζονται νεαροί έλληνες οραματιστές της
μεγάλης ιδέας «της ελεύθερης πατρίδος» όπως ο Ρήγας γεννημένος στις Φερές  ή Βελεστίνο το 1757. Αρχίζει την εθνική του δράσιν το 1796  Με τον αυλόν και την λύραν του εξεγείρει την ληθαργούσα ελληνική ψυχή πότε προκαλών δάκρυα άδων:
    « Ω παιδιά μου ορφανά μου σκορπισμένα εδώ κι εκεί, ..υβρισμένα ..διωγμένα  απτά έθνη πανοικεί!» ….και πότε ενθουσιάζει  και εξεγείρει άδοντας το
     «Ως πότε παλικάρια θα ζώμεν στα στενά μονάχοι σαν λιοντάρια στές  ράχες στα βουνά;..Καλλίτερον  μιας  ώρας ελεύθερην ζωήν παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή..»
     Με την Επανάστασιν  του 1821 θα απελευθερωθεί  η πατρίδα μας και θα ανακτήση  το όνομα ΕΛΛΑΣ μετά από 1967 έτη υποτέλειας στην Ρωμαϊκή-Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία. (δλδ. Από το 146 π.χ. έως το 1821 μ.χ.)
     Έχοντας ως κέντρο δράσης την Βιέννη της συντηρητικής Αυστρίας ο ίδιος και 7 σύντροφοί του συλλαμβάνονται και παραδίδονται στον Τούρκο καϊμακάμη του Βελιγραδίου όπου την 11η προς 12ην  Ιουνίου του 1798   στραγγαλίζονται.

    Όμως η σπίθα που άναψε ο Ρήγας ο Αδαμάντιος Κοραής  και άλλοι, εμπνέει τους Αθαν. Τσακάλωφ, Νικόλ Σκουφά και Εμμ. Ξάνθο κι ιδρύουν το 1814 την «Φιλικήν Εταιρίαν» και ορίζουν ως Γενικό Επίτροπο της Ανώτατης Αρχής τον  Αλέξανδρο Υψηλάντη , ως τότε Αξιωματικό του Ρωσικού στρατού ο οποίος:
    Την 24.02.1821 κηρύσσει την επίσημη έναρξη της Επαναστάσεως στο Ιάσιο
της Μολδαβίας με σύνθημα «Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος» Ο ιερός λόχος ηττάται στο Δραγατσάνι τον Ιούνιο του 1821 από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις.
       25η Μαρτίου 1821 ο Επίσκοπος Γερμανός, στην μονή της Αγίας Λαύρας κηρύσσει συμβολικά την έναρξην της επαναστάσεως, ενώ έχουν εισέλθει στην πόλιν των Παλαιών Πατρών οι επαναστάτες από την 23η  Μαρτίου κηρύσσοντας την επανάσταση στην πλατεία του Αγ.Γεωργίου. Την ίδιαν ημέρα οι Θ. Κολοκοτρώνης Γρ.Παπαφλέσας και Πετρόμπεης  Μαυρομιχάλης απελευθέρωναν την Καλαμάτα.
      10ην Απριλίου 1821 απαγχονίζεται ο Πατριάρχης Κωνπ/λεως  Γρηγόριος.
      24ην Απριλίου 1821 ο Αθανάσιος Διάκος ηρωϊκά μαχόμενος συλλαμβάνεται
από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις  και βρίσκει ηρωϊκό αλλά μαρτυρικό θάνατο.
      14 Ιουνίου !821  ξεκινά η  επανάστασις  εις την Κρήτη.
      1η Ιανουαρίου 1822 Η 1η Εθνική Συνέλευσις στην Πιάδα της Επιδαύρου
επικυρώνει διά ψηφίσματος το «Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος».
      30η Μαρτίου 1822  Η καταστροφή της Χίου απτόν Καπουδάν  Καρα Αλή Πασά.
      29η Ιουνίου 1822 Ο Θ. Κολοκοτρώνης καταστρέφει στα Δερβενάκια τον στρατό του Μαχμούτ πασά η Δράμαλη.
      Ιανουάριος 1823 Νίκη των Ελλήνων στο Ναύπλιο που ορίζεται ως έδρα της Κυβερνήσεως.
      Μάρτιος 1823.Συγκαλείται η Β΄ Εθνική Συνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας
………
      15 Απριλίου 1825  Αρχίζει η 2η Πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή και τον Ιμπραήμ που μετά 1 χρόνο ,στις 10 Απριλίου 1826 θα γίνει η ηρωϊκή έξοδος-
θυσία αμάχων που θα αναζωπυρώσει το Φιλελληνικό πνεύμα εις την Ευρώπη.
      30 Μαρτίου 1827 Η Εθνοσυνέλευση εκλέγει Κυβερνήτη τον Ιωαν  Καποδίστρια.
Θα αφιχθεί στο Ναύπλιο την 8ην /01/1828 και θα δολοφονηθεί την 27η /09/1831
      22 Απριλίου 1827 Στη μάχη του Φαλήρου φονεύεται ο Γεώργιος Καραϊσκάκης
     08 Οκτωβρίου 1827 Ναυμαχία Ναβαρίνου. Ο ενωμένος συμμαχικός στόλος Γαλλίας, Αγγλίας, Ρωσίας καταστρέφει τον Τουρκο-Αιγυπτιακό στόλο.
     03 Φεβρουαρίου 1830 Με το πρωτόκολλο του Λονδίνου αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος η Ελλάς με όρια την γραμμή Αμβρακικού – Παγασιτικού.
    
       Η Ελληνική Επανάστασις του 1821 αποτελεί έναν παγκόσμιου θαυμασμού άθλο. Η  Ελληνική ψυχή αναδεικνύει απλούς ανθρώπους σε ήρωες και ημίθεους. Όπως
Ο Αθανάσιος Διάκος γεννηθείς   στην Αρτοτίνα Δωρίδος
Ο Χρ. Παπαγεωργίου ή Αναγνωσταράς γεννηθείς  στο Λεοντάρι Πελπν/σου.
Η Λασκαρίνα  Πινότση από τις Σπέτσες σύζυγος του  Δημ  Μπούμπουλη.
Ο Αλεξ/νρος Υψηλάντης  ο Γενικός Επίτροπος της Ανωτάτης Αρχής τα Φιλ.Εταιρ.
Ο Νικήτας Σταματελόπουλος  ή Νικηταράς  ή Τουρκοφάγος.
Ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης η μεγαλύτερη ίσως μορφή της Επαναστάσεως εκ Πελπνσου απόγονος κλεφτών και αρματολών, διωχθείς κατέφυγεν  εις Ζάκυνθον  και υπηρέτησε στον Αγγλικό στρατό, αναδειχθείς σε στρατηγική μεγαλοφυΐα.
Ο Γεώργιος Γκόζιας από την Δημητσάνα, κήρυξε συμβολικά την επανάστασιν ως Επίσκοπος της πόλεως των Παλαιών Πατρών αφού είχε λάβει τόνομα Γερμανός.
Ο Ιάκ Τομπάζης, ο Πανγ. Κεφάλας, ο Γεωρ  Ολύμπιος, ο Αλεξ. Μαυροκορδάτος, οΔημΥψηλάντης , ο Αντώνιος Οικονόμου , ο Γρ. Δικαίος – Παπαφλέσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος
      Και στην θάλασσα,  ο Κων.Κανάρης ο εκ Ψαρών, πυρπολητής και καταστροφέας του τουρκικού στόλου Ο Ανρέας Μιαούλης  ο Γεώργιος Σαχτούρης, η  Λασκαρίνα    
Πινότση σύζυγος του καραβοκύρη Δημήτρη Μπούμπουλην, εξ ού Μπουμπουλίνα και ουκ έστιν τέλος  ο αριθμός.των ηρώων και αγωνιστών.
     Ιδιαίτερην τιμήν οφείλουμε να αποτίσουμε στον οπλαρχηγό και ηρωϊκή μορφή του αγώνα, συμπατριώτη μας Ευβοέα  Αγγελή Γοβιό ή Αγγελή Τζουτζά.
    Εγεννήθη το 1780 εδώ στην πόλη των Ελυμνίων.              .Μαζί με τον  Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Αθανάσιο Διάκο κι άλλους θήτευσε στη φρουρά και σπούδασε πολεμικές τέχνες; στην Σχολή του Αλή Πασά.   Συμμετείχε στην μάχη της Γραβιάς και προκάλεσε τον  θαυμασμό για το θάρρος και την γενναιότητά του.   
    Αγωνίσθηκε για την ελευθέρωση της Ευβοίας . Το 1821 υπήρξε ο μεγάλος  ηγέτης
της  πρώτης Νίκης των Ευβοέων απέναντι στον οργανωμένο Τουρκικό στρατό  υπό τον Ομέρ Βρυόνη στα Βρυσάκια  Μεσσαπίων . Ένα χρόνο αργότερα εφονεύθη υπό των τούρκων σε ενέδρα τον Μάρτιο του 1822 . Ο θάνατός του συνετέλεσε στην αποτυχία της Ευβοϊκής Επαναστάσεως. Οι περισσότεροι Αγωνιστές-΄Ηρωες  έδωσαν στον αγώνα εκτός από την Ζωή τους και την περιουσία τους μένοντες πάμπτωχοι
     Όμως ο σημερνός εορτασμός της επετείου της Επαναστάσεως του 1821 θα πρέπει να είναι για όλους μας, όχι μια τυπική διαδικασία εορταστικών εκδηλώσεων και ομιλιών πού την επαύριον  θα έχουμε ξεχάσει. Αλλά μια συνεχής επανάστασις απέναντι σε ότι απειλεί την Πατρίδα μας και το Έθνος μας . Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στην δόξα του ΄21.διότι η Εθνική κυριαρχία που με τόσο αγώνα κέρδισαν οι ήρωες του ΄21 έτέθη έκτοτε υπό συνεχή κίνδυνο να απολεστεί.
     Ο εχθρός δεν εισβάλλει μόνο από τα σύνορα με πολεμικά άρματα για να υποδουλώσει ένα Έθνος! Χρησιμοποιεί σύγχρονες και ύπουλες μεθόδους και οδούς.!     
     Εισβάλλει ως Οικονομικός κατακτητής! Εισβάλλει ως Πολιτισμικός κατακτητής !
     Ένα Έθνος χωρίς Ισχυρή Οικονομία γίνεται ευάλωτο στον Οικονομικό κατακτητή. Ένα έθνος που δεν παράγει δικό του πολιτισμό  αλλά αντιγράφει τον πολιτισμό άλλων εθνών (εις την γλώσσα , εις την μουσική , εις την ενδυμασία,
εις τις καταναλωτικές συνήθειες κλπ) είναι καταδικασμένο να αλλοτριωθεί και να αφανιστεί.  Οι πανταχόθεν εισβολείς με μεθοδευμένο λαϊκισμό και προπαγάνδα αλλοτριώνουν – καταστρέφουν τον Ελληνικό Πολιτισμό.
     Εις την γλώσσαν. Οι Έλληνες ομιλούν μιαν μισοελληνική – μισοαγγλική  γλώσσαν. .Ονομασίες περιοδικών , εφημερίδων, καταστημάτων- τηλ/πτικών καναλιών …όχι εις την Ελληνικήν αλλά …εις την Αγγλικήν.
     Εις την ενδυμασίαν.  Δείτε πως κατάφεραν να ενδύονται οι νέοι μας (αλλά και ενήλικες δυστυχώς) –με κουρέλια ως ρακένδυτοι. …διότι είναι μόδα ..η ενδυμασία του άπορου ζητιάνου, δλδή είναι μόδα ο ευτελισμός της ανθρώπινης εμφανίσεως.
     Αλλά και εις την διατροφήν , εις την διασκέδασιν (μουσικήν- χορό), εις Οικολογία-προστασία και σεβασμό της φύσεως και εις τις άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού μας, η  αλλοτρίωσις  είναι εμφανής.  ..διότι  είναι μόδα να μην μιλάμε Ελληνικά..να μην τραγουδάμε Ελληνικά κλπ.. Αλλά  η μόδα  «επιβάλλεται» και βρίσκει πρόθυμους οπαδούς μέσω του  λαϊκισμού και της προπαγάνδας.! που ευδοκιμούν εκεί όπου τα επίπεδα παιδείας ενός Έθνους ..είναι χαμηλά ή ανύπαρκτα .
   . Οι ήρωες του 1821 μας κληροδότησαν ελεύθερη την πατρίδα μας! Πατρίδα  δεν σημαίνει μόνο η γεωγραφική έκταση που λέγεται Ελλάς αλλά και ο Ελληνικός Πολιτισμός. Και όταν τόσο πρόθυμα ξεπουλάμε την γλώσσα μας , τις παραδώσεις πολιτισμό μας --ξεπουλάμε την Πατρίδα μας.
      Ας αναλογιστούμε μήπως ο καθένας μας όσο περνάει από το χέρι μας ξεπουλάμε την  πατρίδα μας  με τον άλφα ή βήτα τρόπο..Διότι όταν ένα Έθνος αποκοπεί από τις
Ρίζες του Πολιτισμού του, ομοιάζει προς δένρον που έχουν αποκοπεί οι ρίζες του.  
      Τότε δεν αναπτύσσεται, δεν ποιεί καρπούς, αλλά αποτελεί απλά ένα κούτσουρο χρήσιμον  για καυσόξυλα, ή έτοιμο να ξυλεύεται υπό παντός ανδρός.
      Σας καλώ λοιπόν να εσωτερικεύσουμε , διατηρήσουμε και προασπίσουμε τα Ιδανικά των Ηρώων της Επαναστάσεως του1821 στο κάθε βήμα της ζωής μας  όχι μόνο σε περίοδο Πολέμου αλλά και σε περιόδους Ειρήνης. Ας μην ξεχνάμε ότι ως Πόλεμος ορίζεται μια περίοδος εφαρμογής αιματηρής Πολιτικής . Όμως  ως  περίοδος Ειρήνης  ορίζεται μια περίοδος εφαρμογής αναίμακτου Πολέμου.
     Θεωρώ πώς είναι συνεχής παράλειψις να μην τιμούμεν τους αρχαίους προγόνους μας που με αυτοθυσία έδωσαν μάχες και διατήρησαν το Έθνος ελεύθερο από τις Επιδρομές της Περσικής αυτοκρατορίας. Γιατί ; μήπως δεν είμαστε το ίδιο Έθνος;
     Προτείνω  εις ην Πολιτεία να αφιερώση έστω μίαν Ημέρα, ως Εθνικήν εορτήν προς τιμήν Τους.
     Δόξα και Τιμή στους ήρωες υπό τον Μιλτιάδη στο Μαραθώνα, υπό τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες , υπό τον Θεμιστοκλήν στη Σαλαμίνα , υπό τον Μέγα Αλέξανδρον εις την  Ανατολή και εις πάντα Έλληνα.
     Ζήτω η Επανάστασις της 25ης Μαρτίου 1821, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω η Ελλάς!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …