Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πρόβλημα καθαριότητας στην παιδική χαρά

δις ιζ σκατο...ουαν μορ τάιμ!

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 

Νηπιαγωγείου Λίμνης

Προς:
Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας
Κοινοποίηση:
Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Λίμνης
Λιμενικό Ταμείο Δήμου Λίμνης

Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το πρόβλημα καθαριότητας που έχει δημιουργηθεί στην παιδική χαρά πάνω από το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην Λίμνη και αφορά την συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων, την υγιεινή του χώρου, και την εικόνα πολιτισμού που αποπνέει ο τόπος μας.
Είναι θλιβερή η διαπίστωση της έλλειψης σχεδιασμού για την αποτελεσματική διαχείριση της παιδικής χαράς, με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού.
Την θλιβερή εικόνα, από άποψη συντήρησης και καθαριότητας που παρουσιάζει η παιδική χαρά, συμπληρώνει η καθημερινή χρήση της ως δημοσίου αφοδευτηρίου, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για όσα παιδιά θελήσουν να την επισκεφθούν, και παρουσιάζει εικόνα ντροπής για τον Δήμο μας.
Σύμφωνα με την απόφαση 28492_09 του Υπουργείου Εσωτερικών την λειτουργία της παιδικής χαράς αναλαμβάνει με ευθύνη του Ο Δήμος, ο οποίος ορίζει Υπεύθυνο λειτουργίας της παιδικής χαράς, ώστε να διασφαλίζονται έστω οι βασικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στις παιδικές χαρές του Δήμου.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Λειτουργία παιδικής χαράς 
1. Η παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου ή Κοινότητας. Η δημοτική ή η κοινοτική αρχή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της παιδικής χαράς και γενικά για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης.
Ιδίως:
α) Ορίζει τον υπεύθυνο λειτουργίας της παιδικής χαράς.
β) Ελέγχει την τήρηση του προγράμματος συντήρησης και γενικά τη σωστή λειτουργία της παιδικής χαράς.
γ) Λαμβάνει μέτρα για τη φύλαξη της παιδικής χαράς. 
δ) Καθορίζει το ωράριο λειτουργίας της παιδικής χαράς. 
2. Στην παιδική χαρά απαγορεύεται η είσοδος ατόμων που δεν συνοδεύουν παιδί καθώς και η είσοδος κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.
3. Με ευθύνη της δημοτικής ή κοινοτικής αρχής λαμβάνονται μέτρα για την φύλαξη της παιδικής χαράς, είτε με περιοδικούς ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία ή άλλους υπαλλήλους του Δήμου ή της Κοινότητας, είτε οργανώνοντας εθελοντικές ομάδες φύλαξης, είτε με προσωπικό που ορίζεται για τον σκοπό αυτό, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.»
Στην ίδια απόφαση,σχετικά με την συντήρηση και την καθαριότητα της παιδικής χαράς, στο άρθρο 7 αναφέρεται:
«Να τηρείται πρωτόκολλο καθημερινού ελέγχου για κάθε παιδική χαρά και να καταγράφονται τυχόν βλάβες. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό, στο έδαφος, στην περίφραξη και στον χώρο γύρω από την παιδική χαρά. Ενδεικτικά σημεία ελέγχου είναι η καθαριότητα του εξοπλισμού και του περιβάλλοντος χώρου, η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στον εξοπλισμό και στο έδαφος, η κατάσταση του δαπέδου, οι εκτεθειμένες θεμελιώσεις, τα αιχμηρά άκρα, τα τμήματα που λείπουν, η δομική αρτιότητα και η υπερβολική φθορά κινούμενων ή μη τμημάτων.»

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε παιδί ένα επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο αυτό αναφαίρετο δικαίωμα του παιδιού συνιστούν οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, η ενασχόληση με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και, γενικότερα, με δραστηριότητες οι οποίες είναι κατάλληλες για την ηλικία του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει την προσωπικότητά του, κοινωνικοποιείται και διευρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Αποτελεί, συνεπώς, χρέος της Πολιτείας να μεριμνά για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για ασφαλές παιδικό παιχνίδι. Οι νέες συνθήκες ζωής ωθούν τους γονείς και τα παιδιά στις παιδικές χαρές των Δήμων και των Κοινοτήτων, όπως επίσης και στους παιδότοπους.
Στον Δήμο μας οι επιλογές όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ελάχιστες, όμως ούτε για τους λίγους αυτούς χώρους που προσφέρονται στα παιδιά μας για ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι δεν λαμβάνεται κάποιο μέτρο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών.
Πρόθεση της επιστολής μας είναι η επίκληση της ορθολογικής έγκαιρης και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης από τον Δήμο του θέματος της καθαριότητας και της ασφάλειας και της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, αλλά και όλων των χώρων στις επαρχίες του Δήμου που προσφέρονται ως «παιδικές χαρές» για τα παιδιά μας, που παρουσιάζουν στο σύνολό τους εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης.
Πρόταση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λίμνης είναι το θέμα να απασχολήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναζητηθούν μόνιμες λύσεις, ενώ στο θέμα της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας , δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση , συνεργασία και βοήθεια.
Με Τιμή
Το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …