Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

στη Τράπεζα του Άη Νικόλα... Μετά από καταγγελία,  απεσταλμένος των Λιμνιώτικων επισκέφθηκε τον Άη Νικόλα,το εκκλησάκι σύμβολο της Λίμνης.
Η τραγική εξωτερική του κατάσταση έδεσε και με την εσωτερική του.Η πόρτα ορθάνοιχτη, και η αγία τράπεζα σκαμμένη.


Ένας λάκος μισού μέτρου έχει ανοιχθεί πίσω από τη τράπεζα στο ιερό και πιθανολογείται ότι ο σκαφτιάς έψαχνε ή βρήκε λίρες!Τέτοιο θράσος όμως με φάτσα όλη τη Λίμνη για να σκάβεις σε πλακάκια και τσιμέντο πρέπει να αποκτάς όταν έχεις ασφαλείς πληροφορίες.
Το πότε έγινε και από ποιόν πιθανά να το μάθουμε αν το πληροφορηθεί κάποιος αρμόδιος που τον ενδιαφέρει.
Με το εκκλησάκι-σύμβολο έχουμε ασχοληθεί διαμαρτυρόμενοι στο παρελθόν όχι σαν φανατικοί πιστοί αλλά σαν φανατικοί θαυμαστές της Λίμνης.
Το ότι μένει εκεί ο σταυρός άθικτος πιθανολογούμε ότι τη δουλειά την έκανε χριστιανός ορθόδοξος και το ότι υπάρχουν δυο κέρματα στο δίσκο δεν ήταν τελείως λιγδιάρης.
Το τι μπορεί η αστυνομική φαντασία του καθενός να βγάλει είναι απροσδιόριστο.
Το χάλι όμως των αγαπητικών του τόπου είναι αστείρευτο.
Οι επενδύσεις σε τράπεζες καταρρέουν αλλά η τράπεζα του Άη Νικόλα κάποιον προσπάθησε να ανταμείψει.Ευτυχώς που υπάρχουν φύλακες και θεματοφύλακες.
σταυρός και θυμιατό απείραχτα

έμειναν κέρματα με ιστορική αξία!

ο σταυρός της αγίας τράπεζας παραδίπλα...

ταφόπλακα

το τέμπλο ακόμα στέκει, το θέλει κανείς;

Από παλιά τα λέγαμε και εδώ:
http://limniotikanews.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …