Χρονιάρες μέρες με ψύχρα.Του Π Β 


Με το νέο πανελλήνιο ρεκόρ της ανεργίας, γεμίζει το χαμόγελο των γαλαζοπράσινων τηλεπερσόνων για την ιστορία της επιτυχίας τους- ή «σαξές στόρυ» των αμερικανοθρεμένων.
Το πρωί οι εντυπώσεις της αναβίωσης του κοινωνικού κράτους μετριάσθηκαν, αφού το ρεύμα για τους ανήμπορους θα το πληρώνουν όσοι ακόμα μπορούν.Ο ίδιος ο λογαριασμός του ρεύματος είναι ήδη πολύ μικρότερος στο ρεύμα, αλλά συνολικά ακριβότερος από το χαράτσι και τα άλλα αδιαφανή
που τον συνοδεύουν.
Έτσι από σήμερα το πρωί μετά τα θανατηφόρα μαγκάλια και τα καμένα σπίτια, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση προωθεί πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης, «πολίτες πληρώστε το ρεύμα να ζεσταθούν οι συμπολίτες σας , μέχρι να σας κόψουμε και το δικό σας οπότε κάποιος άλλος θα πληρώνει για σας».
Αν δεν έχουμε καταλάβει ήδη οι επιζώντες συνταξιούχοι πληρώνουν χρόνια τα άνεργα παιδιά τους και οι τελευταίοι μισθωτοί του δημοσίου πληρώνουν να συντηρούν φτωχούς γονείς και τα παιδιά χωρίς αύριο.
Η κυβέρνηση επιτέλους κατάλαβε ότι η πολιτική της αλληλεγγύης είναι και δικιά της πολιτική .Αυτό που δεν κατάλαβε είναι ότι σαν κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη ότι ο κόσμος δεν έχει δουλειά, δεν έχει γιατρούς, δεν έχει να πληρώσει φάρμακα, δεν έχει φως, δεν έχει να ζεσταθεί. Και αυτό που δεν προσπάθησε  είναι να βάλει τους τοκογλύφους , τους τραπεζίτες και τους μπαταχστήδες να πληρώσουν αυτοί για τις κοινωνικές ανάγκες ενός δοκιμαζόμενου λαού.
Το 27,4 % των ανέργων είναι φυσικά μια γραφειοκρατική εκτίμηση , που όλοι γνωρίζουμε ότι απέχει από την οδυνηρότερη πραγματικότητα. Όταν ο μισθός απέχει και από το επίδομα ανεργίας, και όταν επίδομα ανεργίας παίρνει ούτε το 10% των ανέργων αισθανόμαστε το κρύο όχι μόνο στο πετσί μας αλλά και στη ψυχή μας. Όταν μάλιστα ο σπανίζων εργαζόμενος Έλληνας ανακαλύπτει τι σημαίνει δουλεία, τότε η ιστορία με τους σκλάβους που οδηγούν κωπηλατώντας νηστικοί τα πλοία στον νέο κόσμο, γίνεται περισσότερο ελκυστικοί. Όποιος πεθαίνει ανακυκλώνεται στους καρχαρίες.
Προσπαθώ να βρω τα φωτάκια σε δέντρα και μπαλκόνια, να μου δείξουν ότι τις γιορτές πρέπει να δω τον κόσμο χαρούμενο, χαρούμενος.Σε λίγες μέρες ξαναγεννιέται ο Χριστός αλλά τα φωτάκια στο δέντρο δεν θα ανάψουν σε πολλά σπίτια. Το φως έχει κοπεί από τη ΔΕΗ και όσο και να πασχίζουν ο μαδημένος ήλιος του ΠΑΣΟΚ ή ο πυρσός της ΝΔ, δεν μπορούν ούτε να φωτίσουν ούτε να ζεστάνουν.
Κάτι ρέστα πουλημένοι συνεχίζουν να προσπαθούν να φτιάξουν ιστορίες για την ανάγκη του ΔΝΤ, της τρόϊκα, των Γερμανών, έτσι για να ζεστάνουν τη καρδιά των απατημένων και τη δική τους τσέπη. Την ίδια στιγμή που η Λαγκάρντ ζητά συγνώμη για τη λάθος πολιτική τους, αυτοί γίνονται δωσιλογότεροι των αφεντικών τους.
Κάθε 25η Δεκέμβρη η πατροπαράδοτη γιορτή της γέννησης έσμιγε οικογένειες με το χαμόγελο και την ελπίδα. Φέτος οικογένειες χωρίζουν ,παιδιά μεταναστεύουν, φίλοι χάνονται. Οι καρχαρίες αχόρταγοι περιμένουν κι άλλους αποκαμωμένους σκλάβους.
Η 25η Δεκέμβρη έγινε κι αυτή μια απλή ημερομηνία. Άλλη μια  αργία σε ένα κόσμο ανεργίας, δεν έχει κανένα νόημα. Πιθανά να μας θυμίσει το πως λήγει η προθεσμία για τα τέλη, τους λογαριασμούς, την εφορία και το πορτοφόλι δεν γεμίζει με αέρα.
Αλλά έχουμε ευτυχώς τους «Πρετεντέρηδες»:Δεν πάθαμε και τίποτα, να δείτε τι θα παθαίναμε αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ!
ΥΓ.:Επί του πιεστηρίου.Πωλείται κοψοχρονιά το Ειρηνοδικείο της Λίμνης. Μπορεί κάποιος να το αγοράσει να το κάνουμε λαϊκό δικαστήριο;

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 14-12-2013


Σχόλια