Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ...
Εκπρόσωποι του  Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» συναντήθηκαν με ομολόγους τους από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων του Δήμου μας, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν διμερή θέματα αλλά κυρίως η διαμόρφωση κοινής στάσης απέναντι στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με τη συγκρότηση και λειτουργία του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας. Η Ανώνυμος
Εταιρεία (ΟΛΝΕ Α.Ε.) συστάθηκε με το άρθρο 51 του Ν.4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 102/τ. Α') με τη μετατροπή του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας» στον ΟΛΝΕ Α.Ε. και συγχώνευση των Λιμενικών Ταμείων Αιδηψού, Αλιβερίου, Ερέτριας, Καρύστου, Κύμης, Λίμνης, Μαρμαρίου, Στύρων και Ωρεών με αυτόν.
Στις αρμοδιότητες της ΟΛΝΕ ΑΕ υπόκεινται όλοι οι λιμένες της Νήσου Ευβοίας με την αντίστοιχη Χερσαία Ζώνη. Οι Λιμένες τους οποίους διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η ΟΛΝΕ ΑΕ έχουν αντικείμενα που καλύπτουν την βιομηχανία, την επιβατική ναυσιπλοΐα, την εμπορική ναυτιλία, τουριστική ναυσιπλοΐα και την αλιεία. Επίσης διαχειρίζεται τις παραχωρήσεις μέρους της χερσαίας ζώνης.
Η ΟΛΝΕ ΑΕ αυτή την περίοδο έχει αναλάβει τη διαδικασία παραλαβής των 10 λιμενικών ταμείων μέσω διαφανών διαδικασιών ελέγχων από ανεξάρτητες αρχές, και την ενοποίηση των στοιχείων των αντικειμένων αρμοδιότητας της.
            Απέναντι στις εξελίξεις αυτές και προλαμβάνοντας πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις συμφωνήθηκε να αποσταλεί από κοινού επιστολή-πρόσκληση προς τους εκπροσώπους της ΟΛΝΕ Α.Ε, προκειμένου εκπρόσωποί τους να παραστούν σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης προς όλους τους ενδιαφερόμενους του Δήμου μας. Θέλουμε να πιστεύουμε στη θετική ανταπόκρισή τους και στη μαζική παρουσία των συνδημοτών μας, όταν θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Είναι πλέον καιρός να μην αφήνεται τίποτα στην τύχη ούτε στις ορέξεις τρίτων, οι οποίοι σχεδιάζουν για μας χωρίς να ερωτούν και να λαμβάνουν υπόψη την άποψή μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …