Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ...
Εκπρόσωποι του  Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» συναντήθηκαν με ομολόγους τους από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων του Δήμου μας, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν διμερή θέματα αλλά κυρίως η διαμόρφωση κοινής στάσης απέναντι στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με τη συγκρότηση και λειτουργία του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας. Η Ανώνυμος
Εταιρεία (ΟΛΝΕ Α.Ε.) συστάθηκε με το άρθρο 51 του Ν.4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ 102/τ. Α') με τη μετατροπή του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας» στον ΟΛΝΕ Α.Ε. και συγχώνευση των Λιμενικών Ταμείων Αιδηψού, Αλιβερίου, Ερέτριας, Καρύστου, Κύμης, Λίμνης, Μαρμαρίου, Στύρων και Ωρεών με αυτόν.
Στις αρμοδιότητες της ΟΛΝΕ ΑΕ υπόκεινται όλοι οι λιμένες της Νήσου Ευβοίας με την αντίστοιχη Χερσαία Ζώνη. Οι Λιμένες τους οποίους διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η ΟΛΝΕ ΑΕ έχουν αντικείμενα που καλύπτουν την βιομηχανία, την επιβατική ναυσιπλοΐα, την εμπορική ναυτιλία, τουριστική ναυσιπλοΐα και την αλιεία. Επίσης διαχειρίζεται τις παραχωρήσεις μέρους της χερσαίας ζώνης.
Η ΟΛΝΕ ΑΕ αυτή την περίοδο έχει αναλάβει τη διαδικασία παραλαβής των 10 λιμενικών ταμείων μέσω διαφανών διαδικασιών ελέγχων από ανεξάρτητες αρχές, και την ενοποίηση των στοιχείων των αντικειμένων αρμοδιότητας της.
            Απέναντι στις εξελίξεις αυτές και προλαμβάνοντας πιθανές δυσάρεστες εκπλήξεις συμφωνήθηκε να αποσταλεί από κοινού επιστολή-πρόσκληση προς τους εκπροσώπους της ΟΛΝΕ Α.Ε, προκειμένου εκπρόσωποί τους να παραστούν σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης προς όλους τους ενδιαφερόμενους του Δήμου μας. Θέλουμε να πιστεύουμε στη θετική ανταπόκρισή τους και στη μαζική παρουσία των συνδημοτών μας, όταν θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Είναι πλέον καιρός να μην αφήνεται τίποτα στην τύχη ούτε στις ορέξεις τρίτων, οι οποίοι σχεδιάζουν για μας χωρίς να ερωτούν και να λαμβάνουν υπόψη την άποψή μας.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά κάνατα που συνεδριάσατε μαζί. Κι ακόμη καλύτερα, αν ιδρύατε ενιαίο σύλλογο αλιέων. Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.