όλα στον αέρα..


Ο γερο-ευκάλυπτος μπροστά από το Λιμεναρχείο δεν γέρνει, αλλά αεροβατεί.Όπως υποδεικνύει ο Νίκος Αλεξίου, η θάλασσα έχει ήδη υποσκάψει τις ρίζες του και ένας
δυνατός αέρας θα φέρει άλλη μια πτώση γιγάντων.
Σμπαράλια ήδη όλα γύρω του:Το ΚΥΜΩ, το εργοστάσιο, οι κυματοθραύστες,η Ελλάδα.
Προσοχή λοιπόν στο που θα παρκάρετε!
Παράλληλα-από αξιόπιστη πηγή-δεν υφίσταται πια καμία συμφωνία για τη παραχώρηση του χώρου των χαλασμάτων, από την εταιρία που τον διαχειρίζεται.Αν σας περισσεύει κανά ...εκατομμύριο, τρέξτε!
Με μια πεντάρα στου Κωνσταντάρα...

ΥΓ.:ο ευκάλυπτος είναι κι αυτός μετανάστης.Στην Ελλάδα βρίσκουμε το είδος Ευκάλυπτος ο σφαιρικός (Eucalyptus globulus) που φτάνει σε ύψος τα 80 μέτρα. Ο ευκάλυπτος εισήχθη στην Ελλάδα από τον βοτανολόγο και λόγιο Θεόδωρο Ορφανίδη το 1862. Καλλιεργείται κυρίως στη νότια Ελλάδα και στη Χαλκιδική και βρίσκεται σε δάση και κήπους.Μερικοί τον φυτεύουν στον κήπο του σπιτιού τους αφού εκτός της σκιάς και της δροσιάς που παρέχει έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει και τα κουνούπια.Ο φλοιός του ευκαλύπτου έχει χρήσεις στη βυρσοδεψία, ενώ το ξύλο του, επειδή έχει την ιδιότητα να είναι σκληρό και στερεό, έχει χρήσεις στη ναυπηγική σε βαριές και ελαφριές κατασκευές, στην κατασκευή αποβάθρων, στη γεφυροποιία, σε τηλεγραφικούς στύλους και σε οικοδομές. Στην Αυστραλία χρησιμοποιείται ως καύσιμο.

Σχόλια