Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

ΛΛΝ:Λιαστές Λιμνιώτικες Ντομάτες.


του ΠΒ
Κατά τη πρωινή προπόνηση ή περπάτημα ή βόλτα κατακλέβουμε*  τους κήπους των γειτόνων από τις περισσευούμενες ντομάτες. Προτιμάμε μικρές και γερές, τις σάπιες ας τις ρίξουν στις κότες τους.
(ΔΕΝ είναι ακριβώς κλέψιμο γιατί συνεισφέρουμε από το κοινό νερό του κόσμου στο
πότισμα)
Προσέχουμε ΠΑΝΤΑ να μη μας δούν, αν μας δουν τα κατεβάζουμε και λέμε είμαι για την ανάγκη μου και σου λιπαίνω το έδαφος ή ότι πιο πρόσφορο.
Γυρνάμε σπίτι με τις ντομάτες σε αδιαφανείς σακούλες, για να μη φαίνονται.
Τις πλένουμε (φυσικά), τις ξεκοτσανιάζουμε (οπωσδήποτε) και τις κόβουμε σε τεταρτημόρια (Γεωμετρία Β Λυκείου σελ.106)  ομοιόμορφα.

Τις βάζουμε στριμωχτά σε ταψί με ή χωρίς σχάρα.Καλύτερα είναι τα μαύρα εμαγιέ ταψιά  της κουζίνας χωρίς σχάρα (γίνονται πιο γρήγορα).Από πάνω τους ρίχνουμε οπωσδήποτε χοντρό αλάτι και από κει και πέρα κατά βούληση, προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, σκόρδο ξερό ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Από τις μπουμπουνιέρες των γάμων, αφού φάμε τα κουφέτα, απλώνουμε το τούλι πάνω από τα ταψάκια μη πάνε μύγες (με τόσο αλάτι δεν πάνε), μη πέσουν κοτσιλιές (σας έπεισα) κλπ.
Βρίσκουμε ένα μέρος με συνεχή ήλιο, ή κουβαλάμε τα ταψιά με τα χέρια για να πετύχουμε τη σωστή ηλιοθεραπεία.
Το πρότζεκτ διαρκεί 4 μέρες με σωστή ηλιοφάνεια ή και περισσότερο.
Μετά τις σταφιδιασμένες πια ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα βαζάκι, κουκουλωμένες με λάδι και περιμένουμε το χειμώνα.
Αν τις δοκιμάσετε από τώρα , δεν θα έχετε το χειμώνα να φάτε και οι γείτονες τότε δεν θα έχουν κήπο για να τις κλέβετε*.
Είναι απελπισία το πόσες βάζεις για λιάσιμο και πόσες μένουν τελικά , αλλά τι να κάνουμε;

*Εναλλακτικά αν δεν είστε απολυμένος, σε διαθεσιμότητα,άνεργος, χρεωκοπημένος κλπ, μπορείτε να αγοράσετε από τα μανάβικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.