Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΛΝ:Λιαστές Λιμνιώτικες Ντομάτες.


του ΠΒ
Κατά τη πρωινή προπόνηση ή περπάτημα ή βόλτα κατακλέβουμε*  τους κήπους των γειτόνων από τις περισσευούμενες ντομάτες. Προτιμάμε μικρές και γερές, τις σάπιες ας τις ρίξουν στις κότες τους.
(ΔΕΝ είναι ακριβώς κλέψιμο γιατί συνεισφέρουμε από το κοινό νερό του κόσμου στο
πότισμα)
Προσέχουμε ΠΑΝΤΑ να μη μας δούν, αν μας δουν τα κατεβάζουμε και λέμε είμαι για την ανάγκη μου και σου λιπαίνω το έδαφος ή ότι πιο πρόσφορο.
Γυρνάμε σπίτι με τις ντομάτες σε αδιαφανείς σακούλες, για να μη φαίνονται.
Τις πλένουμε (φυσικά), τις ξεκοτσανιάζουμε (οπωσδήποτε) και τις κόβουμε σε τεταρτημόρια (Γεωμετρία Β Λυκείου σελ.106)  ομοιόμορφα.

Τις βάζουμε στριμωχτά σε ταψί με ή χωρίς σχάρα.Καλύτερα είναι τα μαύρα εμαγιέ ταψιά  της κουζίνας χωρίς σχάρα (γίνονται πιο γρήγορα).Από πάνω τους ρίχνουμε οπωσδήποτε χοντρό αλάτι και από κει και πέρα κατά βούληση, προσθέτουμε ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, σκόρδο ξερό ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Από τις μπουμπουνιέρες των γάμων, αφού φάμε τα κουφέτα, απλώνουμε το τούλι πάνω από τα ταψάκια μη πάνε μύγες (με τόσο αλάτι δεν πάνε), μη πέσουν κοτσιλιές (σας έπεισα) κλπ.
Βρίσκουμε ένα μέρος με συνεχή ήλιο, ή κουβαλάμε τα ταψιά με τα χέρια για να πετύχουμε τη σωστή ηλιοθεραπεία.
Το πρότζεκτ διαρκεί 4 μέρες με σωστή ηλιοφάνεια ή και περισσότερο.
Μετά τις σταφιδιασμένες πια ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα βαζάκι, κουκουλωμένες με λάδι και περιμένουμε το χειμώνα.
Αν τις δοκιμάσετε από τώρα , δεν θα έχετε το χειμώνα να φάτε και οι γείτονες τότε δεν θα έχουν κήπο για να τις κλέβετε*.
Είναι απελπισία το πόσες βάζεις για λιάσιμο και πόσες μένουν τελικά , αλλά τι να κάνουμε;

*Εναλλακτικά αν δεν είστε απολυμένος, σε διαθεσιμότητα,άνεργος, χρεωκοπημένος κλπ, μπορείτε να αγοράσετε από τα μανάβικα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …