Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Σουπεργιώτ στη Λίμνη.

Ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος γιωτ, το IDEFIX με σημαία Μάλτας άραξε για λίγο στη Λίμνη.Δείκτης της τουριστικής ανόδου της περιοχής , με τουρισμό υψηλού επιπέδου, μέρος των 17.000.000 τουριστών που θα έχουμε το 2013 σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Το σκάφος μήκους 42 μέτρων (τεκμήριο αλλά, αλλού) ναυπηγήθηκε το 1998 στην Ολλανδία ανήκει
στη κατηγορία των σούπεργιωτ, καίει πετρέλαιο (οικονομικό) με δεξαμενή 55 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 πάμπλουτους, με 10μελές πλήρωμα.
Πριν ένα μήνα ήταν στο Φάληρο , αλλά δεν έδωσε από τότε στίγμα που πάει ταξιδεύοντας ιγκόγνιτο.
Στο υπαίθριο σαλόνι του 2ου ορόφου μπορούν να φάνε 10 άτομα, αλλά δεν μας κάλεσε κανείς.Τα φάγαν μόνοι τους.Εξ άλλου η σημαία Μάλτας κουκουλώνει κάθε πατριωτική διάθεση δίπλα στους αστακούς.


Τέλος η ανεμελιά των ληστών της Λαγκάρντ και των ομοϊδεατών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μας κάνει να ζηλεύουμε και να ελπίζουμε ότι μετά την ανάκαμψη, θα περιοριστούν οι επαίσχυντοι φόροι πολυτελείας, και θα μπορεί ο κάθε εργαζόμενος επιτέλους να κάνει ανάλογες διακοπές.
Επειδή ο κόσμος πάει μπρος, δεν μπορούμε να φανταστούμε το πλοιάριο εξοπλισμένο με κανόνι και πλήρωμα επαναστατημένους σχολικούς φύλακες ή έστω δημοτικούς αστυνόμους να εκστρατεύει ενάντια στην Αγία Πετρούπολη.Ο τουρισμός δίνει ζωή στη χώρα και οι καλοκαιρινές εξεγέρσεις πειναλέων ανέργων και απολυμένων, είναι ενάντια στα εθνικά μας ιδεώδη.
Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι εικόνες ΔΕΝ μας λένε ψέματα για το ποιοι είμαστε και που πάμε.
ΠΒ1 σχόλιο:

  1. Πάνο μου σαν θεαμα πολυ ωραιο αλλα δεν νομιζω οτι συμβαλει στην τουριστικη αναπτυξη αν οι επιβαινοντες στο σκόφος δεν καταιβουν στη στεριά να αφήσουν και κανένα φράγκο στα μαγαζια μας.
    Γιάννης Δραπανιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.