Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Λίμνη πήρε το όπλο της.
Στο μικρό χωριό μας κάθε νέα προσπάθεια είναι μεγάλη .Απόψε απολαύσαμε μια τεράστια προσπάθεια της θεατρικής ομάδας, στο κατάμεστο Ελύμνιο και στο τέλος της, τα μάτια των θεατών ήταν βουρκωμένα, αν και κωμωδία, όπως και  τα χέρια πονάγαν από το
χειροκρότημα.
Οι ηθοποιοί δεν πήραν λουλούδια αλλά αγκαλιές και φιλιά από ένα πλήθος που δίψαγε. Ένας κόσμος που ίδρωσε μέσα στο κλειστό θέατρο, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του, ένας λαός που δήλωσε την αντίστασή του, με τα επιφωνήματα και το αυθόρμητο παλαμάκι ,μέσα από την  επαναστατική ειρωνεία του Ντάριο Φο.
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Δεν είμαστε συμβιβασμένοι , δεν είμαστε συμβιβασμένοι.
Η τέχνη δείχνει διεξόδους, η τέχνη προτείνει λύσεις . Όταν μάλιστα έρχεται από τους διπλανούς σου ανθρώπους, που σου προσφέρουν απλόχερα τον ιδρώτα τους, την αγωνία τους, τις δεκάδες ώρες από πρόβες ,το άγχος τους να πάνε καλά και το ανεπιτήδευτο τρακ του ερασιτέχνη ηθοποιού ή του πρωτάρη επαναστάτη, νοιώθεις καλά και νοιώθεις περήφανος.
Επειδή γύρω μας ο απλός, πεισματάρης κόσμος, είναι αποτελεσματικός. Επειδή το θέατρο συστρατεύεται με τα προβλήματά μας, και δείχνει με τη συμμετοχή μας ότι θεατές και πρωταγωνιστές καταλαβαίνουμε και περιμένουμε την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει θεατρικό χωρίς ηθοποιούς και χωρίς κόσμο.Όπως δεν υπάρχει και η επανάσταση των άλλων.
Και αυτοί οι  φίλοι μας , οι συντοπίτες μας της διπλανής πόρτας ,μας έκαναν να γελάσουμε, να δακρύσουμε και πάνω από όλα να σκεφτούμε. Μαγείρεψαν το ωραιότερο φαί της χρονιάς και μας το προσέφεραν ζεστό, νόστιμο και χορταστικό σε μας, τους πεινασμένους.
Με τη θυσία των οικογενειακών τους στιγμών, των ωρών από τη δουλειά τους, τα χρήματα για τα σκηνικά , τις βενζίνες των πήγενέλα, τις προσωπικές τους επαφές.
Δεν αξίζει μόνο το κόπο ,αλλά επιβάλλεται, όποιος δεν είδε τη παράσταση να αγκαλιάσει το θίασό μας και την Κυριακή το βράδυ.
Η Λίμνη έβγαλε το όπλο της ενάντια στη βαρβαρότητα των καιρών. Οι σύλλογοι με το θέατρο σήμερα, τους χορούς χτες και το κολύμπι μεθαύριο, ετοιμάζουν ένα κόσμο που με αυταπάρνηση ,ακονίζει το σώμα και το μυαλό του, να κόψει τους βαρβάρους στα δύο.
Και οι βλάκες νομίζουν ότι με μειώσεις μισθών, απολύσεις ,ανεργία και εκβιασμούς, τα καταφέρνουν καλύτερα από τον Ντάριο Φο και το θέατρο που έχουμε μέσα μας.
…τους βλάκες!
Θα πληρώσουν! Θα πληρώσουν!
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκαν για το θέατρο απόψε, επειδή μου θύμισαν ότι είμαι ζωντανός και γω μαζί τους, και αντιστέκομαι.
Να το μάθουν τώρα και οι άλλοι.
Μπράβο σας παιδιά!  

Άρης Παπαγγελής   Χρυσούλα Αντωνοπούλου  

Άρης Παπαγγελής  - Κατερίνα Λειβαδιά - Νατάλια Μουζούρη


Άρης Παπαγγελής  Πανταζής Πανταζής
Δήμος Αντωνόπουλος Άρης Παπαγγελής  Πανταζής Πανταζής
 Χρυσούλα Αντωνοπούλου  Γιώτα Γεωργίου

Κατερίνα Στάμου -Παναγιώτα Γεωργίου-Σοφία Αθανασιάδου-Άντα Μουσουτζάνη Ξυνού-Δήμος Αντωνόπουλος

 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …