Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Η Λίμνη πήρε το όπλο της.
Στο μικρό χωριό μας κάθε νέα προσπάθεια είναι μεγάλη .Απόψε απολαύσαμε μια τεράστια προσπάθεια της θεατρικής ομάδας, στο κατάμεστο Ελύμνιο και στο τέλος της, τα μάτια των θεατών ήταν βουρκωμένα, αν και κωμωδία, όπως και  τα χέρια πονάγαν από το
χειροκρότημα.
Οι ηθοποιοί δεν πήραν λουλούδια αλλά αγκαλιές και φιλιά από ένα πλήθος που δίψαγε. Ένας κόσμος που ίδρωσε μέσα στο κλειστό θέατρο, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του, ένας λαός που δήλωσε την αντίστασή του, με τα επιφωνήματα και το αυθόρμητο παλαμάκι ,μέσα από την  επαναστατική ειρωνεία του Ντάριο Φο.
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Δεν είμαστε συμβιβασμένοι , δεν είμαστε συμβιβασμένοι.
Η τέχνη δείχνει διεξόδους, η τέχνη προτείνει λύσεις . Όταν μάλιστα έρχεται από τους διπλανούς σου ανθρώπους, που σου προσφέρουν απλόχερα τον ιδρώτα τους, την αγωνία τους, τις δεκάδες ώρες από πρόβες ,το άγχος τους να πάνε καλά και το ανεπιτήδευτο τρακ του ερασιτέχνη ηθοποιού ή του πρωτάρη επαναστάτη, νοιώθεις καλά και νοιώθεις περήφανος.
Επειδή γύρω μας ο απλός, πεισματάρης κόσμος, είναι αποτελεσματικός. Επειδή το θέατρο συστρατεύεται με τα προβλήματά μας, και δείχνει με τη συμμετοχή μας ότι θεατές και πρωταγωνιστές καταλαβαίνουμε και περιμένουμε την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει θεατρικό χωρίς ηθοποιούς και χωρίς κόσμο.Όπως δεν υπάρχει και η επανάσταση των άλλων.
Και αυτοί οι  φίλοι μας , οι συντοπίτες μας της διπλανής πόρτας ,μας έκαναν να γελάσουμε, να δακρύσουμε και πάνω από όλα να σκεφτούμε. Μαγείρεψαν το ωραιότερο φαί της χρονιάς και μας το προσέφεραν ζεστό, νόστιμο και χορταστικό σε μας, τους πεινασμένους.
Με τη θυσία των οικογενειακών τους στιγμών, των ωρών από τη δουλειά τους, τα χρήματα για τα σκηνικά , τις βενζίνες των πήγενέλα, τις προσωπικές τους επαφές.
Δεν αξίζει μόνο το κόπο ,αλλά επιβάλλεται, όποιος δεν είδε τη παράσταση να αγκαλιάσει το θίασό μας και την Κυριακή το βράδυ.
Η Λίμνη έβγαλε το όπλο της ενάντια στη βαρβαρότητα των καιρών. Οι σύλλογοι με το θέατρο σήμερα, τους χορούς χτες και το κολύμπι μεθαύριο, ετοιμάζουν ένα κόσμο που με αυταπάρνηση ,ακονίζει το σώμα και το μυαλό του, να κόψει τους βαρβάρους στα δύο.
Και οι βλάκες νομίζουν ότι με μειώσεις μισθών, απολύσεις ,ανεργία και εκβιασμούς, τα καταφέρνουν καλύτερα από τον Ντάριο Φο και το θέατρο που έχουμε μέσα μας.
…τους βλάκες!
Θα πληρώσουν! Θα πληρώσουν!
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκαν για το θέατρο απόψε, επειδή μου θύμισαν ότι είμαι ζωντανός και γω μαζί τους, και αντιστέκομαι.
Να το μάθουν τώρα και οι άλλοι.
Μπράβο σας παιδιά!  

Άρης Παπαγγελής   Χρυσούλα Αντωνοπούλου  

Άρης Παπαγγελής  - Κατερίνα Λειβαδιά - Νατάλια Μουζούρη


Άρης Παπαγγελής  Πανταζής Πανταζής
Δήμος Αντωνόπουλος Άρης Παπαγγελής  Πανταζής Πανταζής
 Χρυσούλα Αντωνοπούλου  Γιώτα Γεωργίου

Κατερίνα Στάμου -Παναγιώτα Γεωργίου-Σοφία Αθανασιάδου-Άντα Μουσουτζάνη Ξυνού-Δήμος Αντωνόπουλος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.