Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φαντάρος ξανά…Του Π Β 

Είμαι φίνο φανταράκι
και έχω ένα κρυφό μεράκι
 που κρατούσα μέχρι τώρα μυστικό
έχω απόψε στις 9
 ραντεβού κυρ δεκανέα ,
 να πάω στις πανελλήνιες…..

Όταν ήμουν μαθητής  , μέχρι το 1975, ο καθηγητής Χημείας ήταν είδος σε εξαφάνιση. Η χημική βιομηχανία απορροφούσε το σύνολο των χημικών  και τη χημεία δίδασκαν διάφοροι άλλοι και ανόρεχτα. Η Χούντα τότε βρήκε τη λύση και έδωσε άδεια στους χημικούς φαντάρους να κάνουν τη θητεία τους στα σχολεία με αντάλλαγμα να διδάσκουν τσάμπα Χημεία. Τότε λοιπόν γνώρισα το βλοσυρό στρατιωτικό πρόσωπο του Χημικού Καθηγητή που με εντυπωσίασε.
Αργότερα σαν Χημικός πια εγώ πήγα φαντάρος στη Λέσβο, κάνοντας τη θητεία μου στα σύνορα και μόνιμα εκεί για 22 μήνες, ενώ οι τσανακογλύφτες ερχόντουσαν στα στρατόπεδα της Αθήνας ή του τόπου τους, επειδή ανακατευόντουσαν πάντα με τη σωστή πολιτική, ενώ εγώ με την λάθος.
Σε λίγες μέρες λοιπόν ντύνομαι φαντάρος ξανά. Επειδή απεργώ ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων μου, που χρόνια τώρα τους βαφτίζουν αναπληρωτές και χρόνια τώρα εξυπηρετούν
διαρκείς και μόνιμες ανάγκες τις εκπαίδευσης. Επειδή πάλι σε λάθος πολιτικό χώρο δεν ανέχομαι την ύβρη του τεμπέλη, τον ψόγο του λουφαδόρου εργαζόμενου.
Εκπαιδευτικός(σχήμα λόγου) σε σωστό πολιτικό χώρο είναι αποσπασμένος εδώ και χρόνια σε βουλευτή, στέλνει υπάλληλο για τις εκεί ανάγκες του και ο  ίδιος διατηρεί την επιχείρησή του σε άνθηση. Αυτός δεν θα ξαναπάει φαντάρος.
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί δυο ταχυτήτων , αντίθετης πορείας. Όπως ο καθένας λουφάζει πίσω από τον χαρακτηρισμό  Έλληνας, κοινωνία , λαός, μαθητής και αξιοποιεί την ομοιογένεια που δεν υπάρχει, υπάρχουν και οι εκπαιδευτικοί σαν λειτουργοί, ιδαιτερατζήδες, αποσπασμένοι, μόνιμοι , αναπληρωτές, ωρομίσθιοι.
Έτσι η κοινωνία των ΜΜΕ του Σίμου που λογοκρίνει τα κανάλια , ενημερώνει τη κοινωνία που υφίσταται τους καθηγητές σαν βασανιστές της χούντας, με απωθημένα του διάβασε-διάβασε ή των κακών βαθμών. Η κοινωνία των χρηματοδοτούμενων από την Τρόικα μέσων, ενημερώνει ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ο καθαγιασμός μιας πολυετούς προσπάθειας των παιδιών για το Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της ανεργίας ,ενάντια στους ολιγόωρα απασχολούμενους εκπαιδευτικούς που συνηθίζουν να κάθονται.
Και οι μαθητές που για πρώτη χρονιά απαξιώνουν σε ποσοστά 20% και βάλε τις πανελλήνιες εξετάσεις προτιμώντας τις ενδοσχολικές , τάχα αγωνιούν για το μέλλον τους , όχι επειδή η κρίση έχει κάνει το 70% των νέων ανέργους ή αναγκαστικούς μετανάστες, αλλά επειδή οι καθηγητές τους εκβιάζουν με απεργία, απέναντι στην αγωνία τους να χάσουν τη δουλειά τους.
Ελλάς Ελλήνων Κακομοίρηδων, το σχολείο είναι ο μοχλός της υπανάπτυξης όταν υποβαθμίζεται. Η στροφή του ενός ενάντια στον άλλο με ψεύδη και συκοφαντίες κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς ηλιθιότερους.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις με επιστράτευση με απεργία ή χωρίς θα γίνουν οπωσδήποτε, έστω και με καθυστέρηση. Το σχολείο όμως με υπεραπασχολούμενους άσχετους με το εκπαιδευτικό αντικείμενο, με κακοπληρωμένους που θα εξωθούνται στα ιδιαίτερα ή στις συναλλαγές, είναι σχολείο για εργάτες τύπου Μπαγκλαντές. Δεν είναι το δίωρο παραπάνω, είναι το θάψιμο της δημόσιας εκπαίδευσης. Φέτος για πρώτη χρονιά στο Λύκειο (Λίμνης) τελειώσαμε χωρίς καθηγητές Φυσικής και Αγγλικών. Του χρόνου χωρίς περισσότερους καθηγητές στο παρακμιακό σχολείο δεν θα φταίει η απεργία στις Πανελλήνιες, αλλά ο εκβιασμός της κυβέρνησης στη κοινωνία με τους δοκιμαζόμενους μαθητές.
Μαθητές , γονείς μαζί με τους καθηγητές πρέπει να πουν το μεγάλο ΟΧΙ.
Η Ελλάδα που αλλάζει, να τρομοκρατήσει με το ανάστημά της επιτέλους τους θύτες της.
Τώρα που θα ξαναπάω φαντάρος, τα μάτια μου θα είναι ακόμα πιο ανοιχτά.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 14-5-2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος