Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:3ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


3ΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2013»
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 14.470 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει τον Kολυμβητικό Mαραθώνιο: 3ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2013», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, τιμής ένεκεν στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου, στη Βόρεια Εύβοια.
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να
επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξη του «παράλιου Κανδηλίου» ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουισμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:


3ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2013»
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 14.470 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
Ο αείμνηστος Αρχικαπετάνιος  του Σταύρου Νιαρχου και του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, με την πολυσχιδή προσωπικότητά του και τη διακεκριμένη συμβολή του, στα Κατοχικά Χρόνια, σε επικίνδυνες συμμαχικές νηοπομπές, για τις οποίες τιμήθηκε με το Παράσημο του «Χαλκού Σταυρού, αποτελεί ένα από τα άξια τέκνα της γενέτειράς του πόλης, της Λίμνης. Τα λόγια που του απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος, Γρηγόρης Μαναρίτσας, σε τελετή βράβευσής του, επ’ ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας το 1998, αποτελεί και την επιτομή του σκεπτικού του Ομίλου μας για τον φετινό Διάπλου: « Καπετάν Ανδρέα, στο πρόσωπό σου σήμερα τιμάται όλη η άξια ναυτοσύνη της Λίμνης…Όλοι οι Πλοίαρχοι, οι Μηχανικοί, οι Ασυρματιστές…, όλα τα Λιμνιώτικα πληρώματα, που για χρόνια πρόσφεραν στο Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό και χαρακτήρισαν τον τόπο μας σαν μια θαλασσινή πολιτεία». 
Οι κολυμβητές, οι οποίοι απαραίτητα πρέπει να είναι είναι ενήλικες, καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 14.470μ. από τη Θέση λιμανιού-Λεχούνας (πλησίον οικισμού Οσμαές Θεολόγου) με κατάληξη τη Σκάλα της Λίμνης, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά των κολυμβητών/τριών θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα για τις περιπτώσεις αυτές μέτρα, ενώ θα συνοδεύονται και από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που θα διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία και άλλα υποστηρικτικά μέσα. Τερματίσαντες θα θεωρούνται όλοι οι αθλητές που θα ανέβουν στη Σκάλα της Λίμνης ή στην παρακείμενη αγκάλη, έμπροσθεν Ειρηνοδικείου, μέχρι 3 ώρες μετά τον τερματισμό του πρώτου κολυμβητή.

           Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αφού στείλουν έγγραφη δήλωσή τους μέχρι την 12η Ιουλίου 2013 στη διεύθυνση: ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ «Ο Ποσειδών», Λίμνη Ευβοίας, Τ.Κ.: 34005 ή συμπληρωμένη αίτηση με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
ipalantzas@yahoo.gr. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής είναι πολυάριθμες, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή με βάση τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις διακρίσεις τους στο υγρό στοιχείο, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.

Οι αθλητές θα ειδοποιηθούν μέχρι την 13η Ιουλίου 2013 για τη συμμετοχή τους.

        Ο διοργανωτής δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση μαζί με καρδιογράφημα (το πολύ 60 ημερών), που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές στις 26 Ιουλίου 2013, ημέρα υποχρεωτικής παρουσίασης των αθλητών στο εντευκτήριο του Ομίλου, στη θέση «Κιόσκι». Επισημαίνεται ότι ο αθλητής που δεν θα προσκομίσει τα οριζόμενα ιατρικά παραστατικά-βεβαιώσεις,.γνωμάτευση και συναίνεση του ιατρού, συμμετοχής του αθλητή, στον "Σκυλλία 2013" δε θα συμμετάσχει στον αγώνα.

          Δυστυχώς, δεν προβλέπεται κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων αθλητών.

            Για τις ανάγκες του αγώνα και την επιτυχημένη έκβασή του επαφιέμεθα στην υποστήριξη των μελών και των φίλων μας και στη χορηγική διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

                                                                              Με τιμή το Δ.Σ. του Ομίλου 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Σκυλλίας: Ένας δεινός αρχαίος κολυμβητής

                                                      (480 π.Χ.)


Από την πολιτεία Σκιώνη, Ευβοέων εποίκων της Παλλήνης Χαλκίδικής, ήταν ο Σκυλλίας ή Σκύλλις ή ακόμη Σκύλαξ και Σκύλλος – ονομαστός κολυμβητής, (στο μακροβούτι και στο κολύμβι … σωστό «σκυλόψαρο !...»)

Αιχμάλωτος του στόλου του Ξέρξη, στα Μηδικά (μαζί με την κόρη του Ύδνα,

που και σ’ αυτήν είχε διδάξει την τέχνη του), επιχείρησαν με επιτυχία στους Αφέτες της Μαγνησίας – απέναντι του Αρτεμισίου της Εύβοιας – δολιοφθορά κατά των πλοίων του Ξέρξη.

Με συνεχείς αθώρητες καταδύσεις στην τρικυμισμένη θάλασσα, έκοψαν τα σχοινιά που συγκρατούσαν στις άγκυρές τους τα Περσικά πλοία, με αποτέλεσμα πολλά απ’ αυτά να εξωκείλουν και να καταστραφούν στα βράχια της Μαγνησίας (σήμερα «Ξυλοφάγος»).

Στη συνέχεια, οι δυο «κομάντος» - δολιοφθορείς, πότε με μακροβούτια και πότε με κολυμβοδρομία, κατέφυγαν στους συμπατριώτες τους Έλληνες του Αρτεμισίου, διανύοντας την απίστευτη απόσταση των 80 σταδίων (περίπου 13 χιλιόμετρων), ενημερώνοντάς τους για τις προθέσεις και τις κυκλωτικές κινήσεις του εχθρικού στόλου. Οι Έλληνες τους τίμησαν ως ήρωες και οι Αμφικτίονες αναθηματικά στους Δελφούς.

Στα Ρωμαϊκά Χρόνια, επισκέπτης ο Νέρωνας απέσπασε του εντυπωσιακού αναθήματος την εικόνα της Ύδνας (και με άλλα …500 γλυπτά!...) τη μετέφερε στη Ρώμη.

                                            Κείμενο: Δημήτρης Αποστόλου – «Ελύμνιος»

                                                                Πηγές

ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ (Μ. Εγκυκλοπαίδεια)-Χ. ΓΙΟΒΑΝΗ-«ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ» (Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)-«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ» Αλέξ. Καλέμη
3ΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2013»
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΣΜΕΛΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 14.470 Μ. (80 ΣΤΑΔΙΩΝ)
ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                                  27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


                              ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ


1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των κολυμβητών,
 οι οποίοι απαραίτητα πρέπει να είναι είναι ενήλικες, υποβάλλονται στα γραφεία του συλλόγου μέσο ταχυδρομείου και e-mail (ipalantzas@yahoo.gr) μέχρι τη 12η Ιουλίου 2013. Η επιλογή των αθλητών θα υλοποιηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του Ο.Ε.Α.Λ. «Ο Ποσειδών» στις 13 Ιουλίου 2013.
2. Οι κολυμβητές οφείλουν να προσκομίσουν Πιστοποιητικό Ιατρού και καρδιογράφημα, που επιβεβαιώνει ότι η φυσική τους κατάσταση τούς επιτρέπει να συμμετέχουν στον 3ο Διάπλου του Β. Ευβοϊκού Κόλπου μέχρι στις 26 Ιουλίου 2013. Το δε πιστοποιητικό πρέπει να είναι πρόσφατο- 90 ημερών προ του αγώνα- συντεταγμένο ή μεταφρασμένο στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα.
3. Οι κολυμβητές μετέχουν στον αγώνα με δική τους και μόνο ευθύνη.
4. Οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 14.470 m. από την παράλια Θέση «Λεχούνα» (πλησίον οικισμού Οσμαές Θεολόγου) με κατάληξη τη «Σκάλα» της Λίμνης, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης (πλην γυαλιών, σκουφιού). Τερματίσαντες θα θεωρούνται όλοι οι αθλητές που θα ανέβουν στη Σκάλα της Λίμνης ή στην παρακείμενη αγκάλη, έμπροσθεν Ειρηνοδικείου, μέχρι 3 ώρες μετά τον τερματισμό του πρώτου κολυμβητή.
5. Οι κολυμβητές που έχουν γίνει αποδεκτοί πρέπει να εμφανιστούν για τη καταγραφή τους μέχρι 12 ώρες προ του αγώνα εις τόπο και χρόνο που ορίζεται από την επιτροπή του αγώνα.
6. Οι κολυμβητές και οι συνοδοί τους υποχρεούνται να παρίστανται στην ενημέρωση την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 – παραμονή του αγώνα – σε τόπο και χρόνο που ορίζεται υπό της επιτροπής του αγώνα
7. Οι ενδιαφερόμενοι για τον αγώνα (κολυμβητές, συνοδοί κλπ.) οφείλουν να ενημερώνονται από τα γραφεία του συλλόγου για ότι τους αφορά.
8. Οι κολυμβητές οφείλουν να παρουσιαστούν στην αφετηρία του αγώνα- Λιμάνι της Λίμνης- 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την εκκίνηση. Η μη έγκαιρη προσέλευση αποτελεί λόγο αποκλεισμού.
9. Κάθε κολυμβητής θα συνοδεύεται από μηχανοκίνητες βάρκες, οι οποίες θα επικουρούνται από τουλάχιστον 2 ταχύπλοα σκάφη, με χώρους ενδιαίτησης και ταχύτητα ικανή να προσεγγίσουν γρήγορα πιθανούς αναγκαίους προορισμούς. Πάνω σε ένα από αυτά θα βρίσκεται η Επιτροπή του Αγώνα, ο επικεφαλής ιατρός, ενώ ναυαγοσωστικό προσωπικό θα κατανεμηθεί αναλογικά σε όλο το μήκος του αγώνα. 
10. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ο αγώνας μπορεί να μετατεθεί κατά μία ημέρα. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο αγώνας επαναλαμβάνεται την ίδια ή την επομένη ημέρα από το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο τρίτος συμμετέχων αθλητής. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις επιλαμβάνεται η Οργανωτική Επιτροπή. 
11. οι κολυμβητές τίθενται εκτός αγώνα στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) Για παράβαση των άρθρων κανονισμού
β) Με υπόδειξη της ιατρικής ομάδας του Αγώνα
· Η επαφή των κολυμβητών με τα συνοδευτικά σκάφη ή οποιαδήποτε άλλα πλεούμενα αποτελεί λόγο αποκλεισμού.
· Οι κολυμβητές και οι συνοδοί τους οφείλουν να γνωρίζουν τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα
· Οι κολυμβητές μπορούν να απευθύνονται για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τον αγώνα στους υπεύθυνους που φέρουν τα διακριτικά του οργανωτή-σήμα ομίλου.
· Οι κολυμβητές που επιθυμούν να αποσυρθούν από τον αγώνα παραδίδουν το νούμερό τους στους υπευθύνους του Ομίλου του «Ποσειδώνα» και υπογράφουν σχετική δήλωση αποχωρήσεως
· Οι κολυμβητές δέχονται βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα από τους υπεύθυνους διοργανωτές και μόνο εφόσον κριθεί αναγκαίο.
· Αποκλείονται από τον αγώνα οι κολυμβητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών-ντόπινγκ.
· Οι κολυμβητές μπορούν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παράβαση διαπράττεται από άλλον κολυμβητή. Η καταγγελία θα πρέπει να υποβάλλεται γραπτώς στον υπεύθυνο του αγώνα και μέχρι και μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.
· Η παράβαση των κανόνων του αγώνα εκ μέρους των συνοδών επιφέρει ποινή αποκλεισμού των κολυμβητών που συνοδεύουν.
· Η παρουσία των συμμετεχόντων κολυμβητών στις εκδηλώσεις κατά την απονομή των επάθλων στη Λίμνη, όπως και στη δεξίωση προς τιμή τους την ημέρα του αγώνα 27 Ιουλίου 2013, είναι υποχρεωτική.
· Κάθε περίπτωση που δεν αναγράφεται στους κανονισμούς επιλύεται επί τόπου από τον Πρόεδρο του Ομίλου και την Οργανωτική Επιτροπή.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …