Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λίμνης

  η   ευχαρίστηση των ούνων....

 Δεν είχαν τι να κάνουν τα καλόπαιδα το βράδυ και επιτέθηκαν με μανία ενάντια στο κτίριο των σχολείων  της Λίμνης.
Αφού έσπασαν την καγκελόπορτα και το σύστημα που την ανοιγοκλείνει, έσπασαν τα
φώτα της αυλής, αναποδογύρισαν τους σκουπιδοτενεκέδες και εισέβαλαν σκαρφαλώνοντας στο πρώτο όροφο σε αίθουσα του γυμνασίου, αναποδογυρίζοντας έδρες και θρανία , σχίζοντας κουρτίνες,σκορπώντας τα χρώματα από το εργαστήριο εικαστικών και βάφοντας τους τοίχους με αισχρά συνθήματα.
Ήδη επιλαμβάνονται οι αρχές να βρουν τους ενόχους και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ζήτημα προστασίας και περιφρούρησης του σχολείου από τους βαρβάρους, αφορά και είναι ευθύνη όλη τη κοινότητα στη Λίμνη.Λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για φωτοτυπίες πια, ενώ τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών δύσκολα θα εξευρεθούν.
Στο έλεος κάποιων αξιολύπητων  τα απομονωμένα κτίρια, πρέπει να προστατευθούν για να δίνουν το μόνο αντίδοτο στη βαρβαρότητα.:Παιδείαάχρηστος ο ακριβός μηχανισμός της εξώπορταςτα σκουπίδια  και τα φώτα στόχος βλακείας...


ΥΓ.:Επειδή οι αξιολύπητοι θα έχουν ίντερνετ και θα καμαρώνουν , διαβάζοντας αυτά για τις επιτυχίες τους ,ας ψάξουν να βρουν αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να ανοίξουν ένα σχολείο να πηγαίνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, και αυτούς που παρ' όλη την αντικοινωνική τους συμπεριφορά θα τους δώσουν χέρι βοήθειας στο ψυχιατρείο, στο ΚΕΘΕΑ και όπου αλλού χρειαστούν , για να επανενταχτούν....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …