Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Υλικά κατεδάφισης "η τουριστική ανάπτυξη"


Αν ο τουριστικός οδηγός έγραφε ότι αυτή η εικόνα υπάρχει 200 μέτρα δίπλα από το λιμάνι της Λίμνης, τότε θα ψάχναμε μόνο για αόματους επισκέπτες. Μια βόλτα παραλιακά, δίπλα από το ΝΟΛ, θα πείσει τον καθένα ότι η περιοχή προσβάλει πια τη Λίμνη, τις παραδόσεις της αλλά και υπονομεύει το μέλλον της.
Μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η εταιρία ιδιοκτητών της περιοχής ζήτησε το ένα
τρίτο του χώρου με υπόσχεση για την παραχώρηση του υπολοίπου στο Δήμο.Τα κτίρια πια σίγουρα δεν μπορούν να ανακαινισθούν, οπότε το μόνο που ενδιαφέρει είναι η αξία της γης σαν οικόπεδο-φιλέτο.Ο Δήμος ενδιαφέρεται για την δωρεά ή απαλλοτρίωση του εκτός σχεδίου κομματιού , μόνο και μόνο για τη πλήρη κατεδάφισή του.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν με δεδομένη την κατάσταση του χώρου συμβεί ένα πιθανό ατύχημα, ποιος παίρνει την ευθύνη;Ο αέρας μπορεί να φέρει τους τσίγκους σε έναν περιπατητή ή όχημα στον επάνω δρόμο,η κατολίσθηση των τοίχων μπορεί να βρει κανένα ταλαίπωρο ...φωτογράφο αρχαιοτήτων στη παραλία.Η διάβαση της παραλίας είναι ήδη κλειστή και επικίνδυνη.Υπάρχει κάποιος νόμος άραγε που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να πάρουν μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία;Ή μόνο λεφτά γνωρίζουν να περιμένουν;
Το εργοστάσιο του ρετσινιού ποτέ δεν αγαπήθηκε από τους ντόπιους και είχε τη φήμη του κάτεργου.Τώρα το φάντασμά του απειλεί ακόμα και προκαλεί μέσω της αδιαφορίας όλων αυτών που μπορούν να κάνουν κάτι και δεν το πράττουν.

Κάτω από το Κυμώ, η "διακόσμηση" προκαλεί να κάνεις χρήση ναρκωτικών, έτσι για να ξεχάσεις το που βρίσκεσαι

Το παράπηγμα από το παλιό ένδοξο μπαράκι προκαλεί με την κατάρευσή του και ταυτόχρονα απειλεί την σωματική ακεραιότητα των τυχαία εισερχομένων.Η διαλυμένη παραλία μετά από την έφοδο των "στούκας" του καιρού και των νοτιάδων περιμένει την αποκατάστασή της, από το ...Θεό.

 Βάρκα γιαλόοοοοο!


Ότι σκουπίδι έχετε , μπορείτε να το πετάξετε κι από τη μεριά του δρόμου.Κόσμημα πάντως ο στρογγυλός φεγγίτης στο παλιό εργοστάσιο.Τα σάπια δοκάρια εγγυώνται ότι και ένα περιστέρι να καθίσει επάνω τους θα καταρρεύσουν.Μη πλησιάζει κανείς!

Οι φωτογραφίες είναι πρόσφατες, η κατάσταση δεν σηκώνει αναβολές για επείγουσες αποφάσεις.Ο καθένας ας κάνει ότι περνά από το χέρι του.
Για το καλό του τόπου!
ΠΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.