Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ενθουσιασμός με το «ΛΥΜΝΙ»


Φανταστείτε να χόρευαν και οι "έμπειροι" τι θα γινόταν!
Η νέα γενιά μαθητευομένων χορευτών του χορευτικού συγκροτήματος ΤΟ ΛΥΜΝΙ, απέσπασε το χειροκρότημα στο κατάμεστο ΕΛΥΜΝΝΙΟ την Κυριακή το βράδυ, παραμονή της 25ης Μαρτίου.
 Ο σύλλογος τίμησε την εθνική επέτειο με χορούς από το Αιγαίο. Το πρόγραμμά του ανέλαβαν οι νέοι
μαθητές της σχολής, που ντυμένοι με τις παραδοσιακές Λιμνιώτικες και νησιώτικες φορεσιές χόρεψαν με ζωντάνια και κέφι.
Την εκδήλωση προλόγισε ο ΕΛΥΜΝΙΟΣ, Δημήτρης Αποστόλου ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε το εθνικό πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και κατήγγειλε την αμφισβήτηση για την ελληνικότητα του Μάρκου Μπότσαρη, διαβάζοντας γράμμα του αγωνιστή στα ελληνικά.
Από τη μεριά του Δήμου χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Στεργίου που επαίνεσε το ΛΥΜΝΙ και τους ανθρώπους του, συγχαίροντας ιδιαίτερα τον πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο Γιώργο Φλώκο καθώς και τον Αντρέα Παπαγεωργίου , «ψυχή» του συλλόγου.
Το 'ΛΥΜΝΙ' συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση των χορών στη Λίμνη, και συγχρόνως καταξιώνεται σαν την μεγάλη πολιτιστική οργάνωση της Βόρειας Εύβοιας.
Με τη δύναμη των μελών του , τον ενθουσιασμό όλων όσων πλαισιώνουν τις προσπάθειές του , έχει καταφέρει να βγάζει πολύ έξω από τα όριά του τον τόπο μας.
Οι λαμπρές φορεσιές με τη φροντίδα του Αντρέα Παπαγεωργίου, αναδεικνύουν και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών της Λίμνης , που τελεί υπό την φροντίδα του.
Ο πολιτισμός αποτελεί αυτή τη στιγμή και τη μεγαλύτερη αντίσταση του τόπου μας ενάντια στη κρίση και την κατάντια.
Να είμαστε όλοι δίπλα τους!

Μοραΐτης μετανάστης από τα Νάσια διέπρεψε στους νησιώτικους χορούς

ο Αντρέας Παπαγεωργίου παρακολουθεί με καμάρι, 
δίπλα στον Γιάννη Φαφούτη που αποφεύγει τη δημοσιότητα

Γεμάτο το ΕΛΥΜΝΙΟ βάζει τις προϋποθέσεις για ένα μεγαλύτερο πολιτιστικό χώρο στη Λίμνη!


ο Ελύμνιος νευρίασε για τον ...Μπότσαρη

διαπλεκόμενος χορός

αρχοντοχορεύτριες

παρουσίαση των ενδυμασιών από τον Γιώργο Φλώκοόλες νοικοκυρές με τις μπροστοποδιές!

Καλά δε φαίνεται ποιος ήταν οπλαρχηγός το 1821;
έπαινοι από τον αντιδήμαρχο Ελυμνίων Γιάννη Στεργίου
τα βίντεο των χορών  Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …