Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ειρηνοδικείο μας αποχαιρετά!
Το έφαγε η τρόϊκα και αυτό, μαζί με το ειρηνοδικείο της Αγίας Άννας.Όσοι θα δικαστούν στο μέλλον θα πρέπει να πηγαίνουν στην Ιστιαία, να μην έχει παράπονο και ο Χριστοφής ότι του παίρνουν τις ΔΥ και τις πάνε στα χωριά (βλέπε τεχνικοί ΟΤΕ Ιστιαίας στο Μαντούδι) .
Μικρό το κακό, γιατί οι Λιμνιώτες δεν κάνουν ατοπήματα για να δικάζονται και οπωσδήποτε δικαιολογούν αλλήλους ότι και να πράξουν.
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι τι θα γίνει με το κτίριο.Παραλιακό φιλέτο, με τον παρακείμενο
σκουπιδότοπο (συναθροισμένοι κάδοι συνεχώς τίγκα στο σκουπίδι)  από τους πιο βρωμερούς μέσα στη Λίμνη.Με μια σκεπή θα βελτιωνόταν πιθανά η μπαρόκ εμφάνισή του και μια επεξεργασία των καλωδίων που κόλησαν διάφορες υπηρεσίες στη φάτσα του.
Δεν ξέρω για τον ιδιοκτήτη, πάντως το κτίριο κάνει για Δημαρχείο (επέκταση), Λύκειο (οι μαθητές λιγοστεύουν),Κέντρο Υγείας (χα χα χα!),Εμπορικό Κέντρο (Μπένετον, Αννα Ρίσκα, Στεφανέλ) να μη τρέχουμε στη Χαλκίδα τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη.Τώρα και για μόνιμη στέγαση των παζαριών δεν νομίζω κανείς να έλεγε όχι, αν βολεύαμε τα χαλιά στις σκάλες.
Πιο βαρύγδουπο ακούγεται να γινόταν εκθεσιακός χώρος πολιτισμού και νεότητας , αλλά αυτό θέλει και υποστηρικτές με ανεβασμένα ιδανικά.
Ενοικιαζόμενα δωμάτια-Χόστελ για φοιτητές, χειμερινό τσιπουράδικο , Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών (έχουμε κάτι χρυσαυγίτες για  τσάμπα φρουρούς).
Τόσες ιδέες σας έριξα λοιπόν, κάντε όμως και σεις κάτι με τα σκουπίδια ρε παιδιά!

ΥΓ.: οι οικονομίες που προκύπτουν από το κλείσιμο των 140 ειρηνοδικείων στην Ελλάδα είναι 1.000.000 ευρώ.Το δικό μας να δείτε που θα έχει και έσοδα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …