Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Την πήραμε τη δόση


του ΠΒ
Την πήραμε τη δόση λοιπόν.
Πήραμε μαζί και τη γεύση της κρατικής αδιαφορίας, ο λαλίστατος συντοπίτης του τύπου δεν θα ξαναπάρει τηλέφωνο, να μας βολέψει με το καθηγητή που λείπει,και στο Λύκειο Λίμνης και σε άλλες ...2000 περιπτώσεις.
Γύρω του το πολιτικό ανθόγαλα σκέφτεται μη τυχόν και φύγουμε από το ευρώ, μη τυχόν και συλληφθούν οι φοροφυγάδες, μη τυχόν και χάσει η τράπεζα τα λεφτά της.
Πάλι η λύση θα είναι ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ με τη ψήφο μιας κοινωνίας σε αφασία.
Τόσα δις κι ούτε ένας καθηγητής;Μόνο πουλημένοι Δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, φαρμακοποιοί,δικηγόροι και τόσοι άλλοι, όλοι μας τελικά;

Σε λίγο το επόμενο βήμα, η φυγή των μαθητών στις πόλεις, το μεγάλωμα των τμημάτων, η ελάττωση των καθηγητών, το κλείσιμο των σχολείων.
Όπως τα δημοτικά στη Δρυμώνα και στους Κουρκουλούς, αύριο έρχεται η σειρά του Λύκειου,μετά  του Γυμνάσιου και τέλος ολόκληρου του χωριού.
Να τα κλείσουμε όλα λοιπόν.
Η παιδεία δεν χρειάζεται στους δούλους.
Και η συντηρητική περηφάνια , όλων όσων εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στο κυβερνητικό συνονθύλευμα, πρέπει  να γίνει απολογισμός ντροπής και συγνώμη.
Φάρμακα,  συντάξεις, αυτοκτονίες, κλείσιμο μαγαζιών, δεν έχω να πληρώσω πια....Τι άλλο ακούμε κάθε μέρα γύρω μας;
Πόσοι ξαναπεριμένουν το τηλέφωνο από τους ξενιτεμένους τους και σήμερα, όπως κάποτε;
Πόσοι απελπισμένοι στρέφονται στο χουντοφασισμό και στην αποκήρυξη των Καλαβρύτων, για να εκδικηθούν με Πακιστανικό αίμα, την επίθεση της πλουτοκρατίας;
Τους 3000 και βάλε που αυτοκτόνησαν και τους δεκάδες χιλιάδες που είναι έτοιμοι ή να αυτοκτονήσουν ή να ξεπαγιάσουν, τους φάγανε οι μετανάστες;
Το μόνο καλό που μας έμεινε, είναι η ελευθερία να πίνουμε τσίπουρο για να ξεχνάμε.
Στην υγειά σας λοιπόν.
Ο καθένας ας πάρει το κομμάτι της δόσης που νομίζει και του αξίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.