Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η εξέγερση της ΛίμνηςΣε ένα πραγματικό τοπίο θα προσπαθήσω να κάνω μια υπόθεση.
Εδώ και καιρό με όποιους έχω συνομιλήσει το κυρίαρχο θέμα είναι αυτό της κρίσης.Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν δουλειές,ανεβαίνουν τα χρέη , κατεβαίνουν οι προοπτικές.
Μαγαζιά στο κεντρικό δρόμο της Λίμνης κλειστά ,ξενοίκιαστα και φήμες για τα επόμενα που θα βάλουν λουκέτο.
Ο θόρυβος της μπετονιέρας ανήκει στο παρελθόν, οι μαγαζάτορες περισσότερο κουβεντιάζουν μεταξύ τους παρά με τους πελάτες τους.
Στους εναπομείναντες επαγγελματίες είναι καθεστώς η στάση πληρωμών στο ΤΕΒΕ για να αντιμετωπίσουν τα πιο καθοριστικά έξοδα επιβίωσης.Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε λίγο θα σκοτεινιάσουν ακόμα πιο πολύ τη κατάσταση.
Από την άλλη ένσημα στη πόλη συνεχίζουν να "κολλάνε"  μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι (όσοι απομένουν) ενώ στον ιδωτικό τομέα η λέξη ασφάλιση εργαζομένου προκαλεί χάχανα.Μαύροι όλοι οι εργαζόμενοι και δεν είναι όλοι από το ...Πακιστάν.
Η κατάρρευση του ασφαλιστικού αναγκάζει νέους γέρους και παιδιά να καταβάλουν ένα χαράτσι 10 ευρώ  για να γράψουν τα φάρμακά τους , ή να περιμένουν καρτερικά τον ξεθεωμένο αγροτικό γιατρό να γράφει ηλεκτρονικές συνταγές τσάμπα, που ποιός θεός ξέρει αν τις παραλάβει το φαρμακείο.Η ασφάλιση τόσων χρόνων μεταφράζεται πια σε επισκέψεις με 30-40 ευρώκόστος (τουλάχιστον.)
Η ΔΟΥ είναι παρελθόν και το αποτέλεσμα φαίνεται ακόμα και στο Κυλικείο στο χώρο των υπηρεσιών .Κόσμος και εκεί , γιοκ.
Είναι ανέκδοτο φυσικά το ότι το Λύκειο δεν έχει ακόμα Φυσικό και καθηγητή Αγγλικών και από τα υπόλοιπα σχολεία κάτι λείπει , δε βαριέσαι.Η βιβλιοθήκη των στεναγμών παραμένει κι αυτή κλειστή λόγω έλλειψης  προσωπικού.Πετρέλαιο για το χειμώνα, μετακινήσεις μαθητών υπό αίρεση και ας είναι μόνο αυτά.Οι εκπαιδευτικοί  ήδη χωρίζονται σε "προύχοντες" οι παλιοί με κουτσουρεμένους μισθούς και "δούλους"  οι νέοι, με 5-6 κατοστάρικα το μήνα για να τα βγάλουν πέρα.
Στα μπακάλικα και τα μανάβικα η ελαφριά σακούλα με τα απολύτως απαραίτητα αποδίδει παραστατικά τη φτώχεια  , όπως και η κυριαρχία στο μισόκιλο ψωμί στο φούρνο.
Κλείνουμε τη μέρα με μια βόλτα στην έρημη παραλία , με το κόσμο που μένει να μην έχει όρεξη να πει ούτε να χαμογελάσει με ένα γεια χαρά!
Πριν το οριστικό καληνύχτα, ας κάνω την υπόθεση.
Τρίτη-Τετάρτη να είναι τα πάντα κλειστά.Δήμος, υπηρεσίες, καφενεία, σουπερμάρκετ,σχολεία.Να αφήσουμε τη κακομοιριά μας στη πάντα και να στυλώσουμε τα πόδια, με διαμαρτυρία, με εξέγερση ενάντια σε όλους όσους μας φέραν ως εδώ.Τι χειρότερο από ένα κλειστό μαγαζί, ή έναν αιώνια άνεργο;Τι χειρότερο από την αναμονή να μας φύγουν όλα τα παιδιά για τα σκλαβοπάζαρα της Δύσης;Τι χειρότερο από το να μην έχουμε το χάπι για τη πίεση ή την τελευταία φέτα από ψωμί;
Η κοινωνία που υπομένει και δεν έχει τίποτα να χάσει ξεσηκώνεται.
Η εξέγερση της Λίμνης, ξεσηκωμός ενάντια στην αδικία, έτσι χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον είναι το πρώτο,το ουσιαστικότερο βήμα για να τους σταματήσουμε.
Μετά θα βρούμε ποιος θα μας καθοδηγήσει για το μέλλον.Και αν κάνει κι αυτός νερά, τότε θα ξέρουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τον ξαποστείλουμε κι αυτόν.
Η υπόθεση κλείνει με τη Λίμνη και όλες τις Λίμνες της Ελλάδας να γίνονται και αυτές πλατείες Συντάγματος.
Καληνύχτα, σε μια μη διαρκή νύχτα.
Πάνος-114

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος