Κοτόπουλο με πλιγούρι




μαγειρέματα της κατοχής...
Βάζουμε μια κούπα πλιγούρι με δυο κούπες νερό σε σαλατιέρα για να φουσκώνει (20 λεπτά και βάλε), ενώ κάνουμε τις άλλες δουλειές (κερδίζουμε χρόνο χωρίς επιμήκυνση μαγειρέματος)
Τσιγαρίζουμε στο βαθύ τηγάνι (που έχει καπάκι) πιπεριές κόκκινες, πράσινες, και λαχανί, μαζί με κρεμμύδι και λίγο σκόρδο σε φέτες, με αγνό ελαιόλαδο Σκεπαστής.Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το  ψαχνό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους (μη πάρετε χάρακα, περίπου) και το συν-ροδίζουμε ελάχιστα (τα τηγανιτά βαράνε στο στομάχι).Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ψιλό σουρωτήρι  (αν το βάλεις  στο στραγγιστίρι μακαρονιών το χάνεις όλο στο νεροχύτη...) να φύγουν οι πολλές σκόνες και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με τα ελαφρο-τσιγαριζόμενα.Μαζί δύο κούπες νερό ζεστό ή της βρύσης,ανακατεύουμε και μόλις πάρουν όλα βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε το σκεύος.
Χρειάζεται περίπου μισή ώρα σιγανομαγείρεμα, δοκιμάζουμε ανάλογα αν έγινε και το σβήνουμε.
Το σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη μυτζήθρα Κουρκουλών (για αυτό δεν έβαλα αλάτι στην αρχή, να μη σας ανέβει πολύ η πίεση)
Τα κατοχικά υλικά
Πάτησα το κοτόπουλο με το αυτοκίνητο στη κατηφόρα και το πήρα στη ζούλα, μη μου κάνει μήνυση ο Σπύρος. Δυσκολεύτηκα στο ξεπουπούλιασμα και κράτησα το στήθος που ήταν απάτητο.Πιπεριές πήρα από το περιβόλι του Μήτσου που έλλειπε στο μαγαζί και δεν με πήρε πρέφα.Το πλιγούρι μας το έστειλε ένας συμπέθερος από τη Κρήτη γιατί νομίζει ότι σαν δημόσιοι υπάλληλοι πεινάμε του θανατά και αυτό θα μας κρατήσει.Λάδι, σκόρδο, κρεμμύδι,μυτζήθρα είχα από τη πεθερά.Εγώ έβαλα το ρεύμα γιατί με το χαράτσι δεν το έχει κόψει ακόμα η ΔΕΗ, νομίζουν θα το πληρώσω.Όσο για νερό, δόξα τω Θεώ έχω άφθονο.Το αλατοπίπερο σώθηκε.Αν έχετε εσείς ,βάλτε για νοστιμιά.
Καλή επιτυχία αν το κάνετε, αλλά προσέχετε μη σας δει κανένας , γιατί τη πατήσατε!

Σχόλια