Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
                 ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ            Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας πολύ δύσκολης σχολικής χρονιάς. Οι πολιτικές της
κυβέρνησης δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και διαλύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
          Αυτή την περίοδο όλοι οι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί και γονείς, έχουν να αντιμετωπίσουν τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την ανεργία μέσα στα σπίτια τους.
Οι αλλαγές που επιχειρούνται συνεχώς στην εκπαίδευση μεταβάλλουν το πραγματικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. Καθημερινά οι συμμετέχοντες στη δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζουν καινούργια προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν με δική τους πρωτοβουλία και μέσα, ενώ απουσιάζει η κεντρική διοίκηση.
Η υποχρηματοδότηση των Σχολείων, οι ελάχιστοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι πιεστικές πολιτικές που οδήγησαν πολλούς εκπαιδευτικούς σε σύνταξη αδειάζονταςτα σχολεία,  είναι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών.
Έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση εξαιτίας της εφαρμογής του Καλλικράτη με τη μεταβίβαση πολλών αρμοδιοτήτων στους Δήμους, όπως η συντήρηση των σχολικών κτιρίων, η καθαριότητα, οι μετακινήσεις των μαθητών, η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών (θέρμανση, υλικοτεχνική υποδομή, κλπ). Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός της «πετσοκομμένης» επιχορήγησης των Σχολείων καθώς και της καθυστέρησης στην καταβολή της (έχει αποδοθεί μόνο μία δόση), αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δυσκολίες που αναμένονται, κυρίως τους χειμερινούς μήνες λόγω του υψηλού κόστους για θέρμανση.
Πιστεύουμε ότι η παιδεία πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα γιατί αυτό είναι πραγματικά επένδυση για την κοινωνία, επένδυση για την ανάπτυξη της χώρας. Δυστυχώς από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης (κυβέρνηση, υπουργείο) βλέπουμε το αντίθετο.
Ελπίζουμε ότι η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία των Σχολείων, είναι πρώτη προτεραιότητα και της Δημοτικής Αρχής.
Ευχόμαστε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα.

Το δωρεάν δημόσιο σχολείο είναι για μας αδιαπραγμάτευτο.
Διεκδικούμε αύξηση των πόρων για την παιδεία και
άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …