Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή για να εξασφαλίσει την επένδυση;

Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή  για να εξασφαλίσει την  επένδυση οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο  Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ;Ο kireas.org κατέθεσε ερώτηση δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για το  τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί  η επενδυτική ευκαιρία για τη δημιουργία  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων.  Το θέμα ανέκυψε πριν ένα μήνα  και δεν έχει μπει ακόμη προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και άλλες περιοχές με μεγάλη χαρά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στις 4/7/2012 η εφημερίδα «Κέρδος» δημοσίευσε ότι η εταιρεία κατασκευών   Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους  για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία  ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα σε μέγεθος ακίνητα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project.

5.000 διαμερίσματα για εύπορους Ρώσους θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομική ανάπτυξη και προοπτική της περιοχής και θα ανακουφίσουν σημαντικά το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας. Η αξία των ακίνητων της περιοχής θα ανέβει και η επένδυση θα αποτελέσει μοχλό για την ενίσχυση και αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών. Η επένδυση θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική βιομηχανία της Βόρειας Εύβοιας.


Εκτάσεις υπάρχουν.

Όπως δημοσιεύτηκε στο  «Έθνος της Κυριακής» της 26/2/2012, ο δήμος μας είχε  εκδηλώσει ενδιαφέρον και  αποστείλει στο ΥΠΕΚΑ εκτάσεις ιδιοκτησίας του για να ενταχθούν στη βάση δεδομένων του προγράμματος « Ήλιος» χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχει εξασφαλίσει αντισταθμιστικά οφέλη. Το πρόγραμμα  Ήλιος προέβλεπε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημοτικές εκτάσεις για την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Πριν 5 χρόνια τον Ιανουάριο του 2007 ο πρώην  δήμος Κηρέως είχε δώσει μετά από διαγωνισμό στην  ΜΚΟ  Water for People and Peace δημοτική  έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα (για 51 χρόνια) για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/201 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της  σύμβασης μετά από αίτημα της Water for People and Peace και για «αγνώστους» λόγους από τότε  δεν ξανά-δημοπρατήθηκε ή συζητήθηκε η αξιοποίηση της. Η έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία  των 5.000 διαμερισμάτων.


Τι κάνει ο δήμος;

O Kireas.org  ερωτά το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, αν υποστηρίζει αυτή την  επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει  στην περιοχή.  Ο σύλλογος θεωρεί σωστό, όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.Kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …