Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατεδάφισηςο εκπρόσωπος του kireas.org Γιώργος Μπαλαμπάνης κάνει την τοποθέτησή τουΜετά από καιρό, ξαναπήγα σε δημοτικό συμβούλιο από άκρατη περιέργεια.

Η Ιστορία με τους Ρώσους και τα 5000 διαμερίσματα στο Προκόπι ήταν άκρως τραβηχτική.

Με τους μισούς σύμβουλους, 5-6 ακροατές δημότες και κοντά 10 το βράδυ, άρχισε η συζήτηση της πρότασης του  kireas.org

Ο πρόεδρος Χρήστος Τζαχρήστος διάβασε την πρόταση, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιώργος Μπαλαμπάνης ανέπτυξε το σκεπτικό με το οποίο ο Δήμος πρέπει να δείξει ενδιαφέρον σε αυτά τα

επενδυτικά σχέδια και πήρε πρώτος το λόγο ο αντιδήμαρχος Γιάνης Καντζούρας.

Με μια μάλλον προκλητική απέναντι στον 
kireas.org  τοποθέτηση , έφερε την έκρηξη του Γιώργου Μπαλαμπάνη και την αποχώρηση αυτού και της αντιπροέδρου του συλλόγου .Το βρόντηγμα της

από την απάντηση του ανιδημάρχου στον Γ.Μπαλαμπάνηπόρτας στα μούτρα του ΔΣ, ήταν η τελεία  και η παύλα της κουβέντας που δεν έγινε ποτέ.

Τώρα για το αν και πως και με ποιούς θα γίνονταν τα 5000 σπίτια δεν έχει καμιά σημασία.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συζήτηση ανύπαρκτο, η διάθεση για συζήτηση ναρκοθετημένη από πριν , και η δυνατότητα ανάλογων συζητήσεων στο μέλλον πιθανότατα μόνο χάριν παιδιάς.


...τεράστιο το ενδιαφέρον των δημοτών για την συζήτηση

ο Δήμαρχος και το προεδρείο παρακολουθούν


 ΥΓ.Μετά την αποχώρηση έγιναν κάποιες τοποθετήσεις-νουθεσίες του γεγονότος από συμβούλους αλλά αυτό είναι μια άλλη ...κουβέντα.Τα σπίτια κατεδαφίστηκαν ήδη, πριν καν από τα ονειροπόλα τους σχέδια.
ΠΒ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …