Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ψηφοφόρε τους, αισθάνεσαι καθόλου...βλάκας;


του ΠΒ
Επειδή δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και όσοι τους στήριξαν, αναρωτιέμαι σήμερα η σωτηρία της Ελλάδας, περνάει κι από αυτούς;;


Όσοι μετανοιώνουν για ότι ψήφισαν στις 17, κι όσα κοματο-θύματα βάλανε τους άλλους να τους ψηφίζουν, νοιώθουν καλά και ...ανεύθυνα;


Ντροπή σας ,  όσοι έχετε τα λογικά σας!


Για το τι έγινε, να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι:(από τον τύπο)


.........πήρε το λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και τότε ξεκίνησε το απίστευτο επεισόδιο με φράσεις «Άντε από εδώ, κυριολεκτικά άντε από δω», «Όχι εσύ να πας από δώ», «Άει στο διάολο πια με όλα!...»

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιτέθηκε λάβρος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Γιατί τα λες αυτά; Τα 11,5 δις τα ψηφίσαμε εμείς! Και εσύ ήσουν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» είπε με ένταση. «Τι εννοείς τα ψηφίσαμε;» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε να εξηγεί: «Ήταν στόχος του

μεσοπρόθεσμου και τώρα έπρεπε να τα υλοποιήσουμε. Αλλά έχει αλλάξει η κατάσταση πλέον! Αυτός ο στόχος τέθηκε όταν μιλούσαμε για πρωτογενές πλεόνασμα, όμως τώρα δεν ισχύει πια κάτι τέτοιο, λόγω της ύφεσης, τα εξήγησα και στην τρόικα αυτά».


...........Η ενήμερωση έλαβε χώρα αμέσως μετά την καταψήφιση από πλευράς του κ. Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για την παιδεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει το πακέτο μέτρων των 11.5 δις. ευρώ.

Αμέσως, ο κ. Βενιζέλος απάντησε «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!», ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ανακαλέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους συνέχισαν ανταλλάσοντας ύβρεις, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αποχώρησε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φέρεται να σκοπεύει να διαγράψει τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή του M. Χρυσοχοΐδη ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

......................«Τι μας λέτε ότι τα μέτρα είναι του Σαμαρά; Τα μέτρα αυτά είναι όλα εκείνα που είχαμε ψηφίσει τον Φεβρουάριο, με υπουργό Οικονομικών εσένα και τώρα απλώς τα επικαιροποιούμε! Εμείς τα πήραμε τα μέτρα!». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερράγη. «Είσαι υπονομευτής, σήκω και φύγε! Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!».
...................Συμεών Κεδίκογλου: Θέμα συνέπειας για μένα
να μην ψηφίσω αυτό τον νόμο
 Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από διαρθρωτικές αλλαγές, το
πρώτο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στο Κοινοβούλιο, και μάλιστα με τη
διαδικασία του κατεπείγοντος, φαντάζει στα μάτια του κόσμου σαν συναλλαγή και
υποχώρηση
σε μια ισχυρή συντεχνία.


Δικαιώνουμε αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα εφαρμόσουν τον
νόμο
, αντί να επιβραβεύουμε αυτούς που εφαρμόζουν τους νόμους. Είναι ήττα του
πολιτικού συστήματος την ώρα που η υπερψήφιση με μεγάλη πλειοψηφία πέρυσι
τέτοια εποχή είχε δημιουργήσει την προσδοκία για συναινέσεις σε μεγάλες αλλαγές
που έχει ανάγκη η χώρα. Με ποιο ανάστημα θα μπορέσουμε αύριο να αναμετρηθούμε
με τις ισχυρές συντεχνίες και τις μεγάλες παθογένειες, όπως η φοροδιαφυγή;


Επειδή η πολιτική πέρα από την ουσία είναι και διαχείριση
συμβόλων για μένα είναι θέμα συνέπειας
να μην ψηφίσω αυτό τον νόμο
. Τις θέσεις μου αυτές άλλωστε εξήγησα εν
πολλοίς στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής μου ομάδας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …