Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

δημιουργία οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου

Την Τετάρτη 22/8 θα συζητηθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο  το θέμα  της δημιουργίας  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου


Το ερώτημα του Kireas.org για το ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για την δημιουργία  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο μας"  θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη  στις 22/8/12 6:00μμ  στο Κτήριο Μελά στην Λίμνη.  Στις 5/8/12 ο σύλλογος Kireas.org ζήτησε από την δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας  τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί  η επενδυτική ευκαιρία.  Το θέμα ανέκυψε όταν στις 4/7/2012 η εφημερίδα

«Κέρδος» δημοσίευσε ότι η  γνωστή εταιρεία κατασκευών   Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους  για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου.  Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία  ότι δεν μπορεί να βρει ανάλογες σε μέγεθος εκτάσεις  για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project με κίνδυνο να μεταφέρει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε άλλες περιοχές όπως η Χαλκιδική.   Πριν 5 χρόνια ο πρώην  δήμος Κηρέως είχε δώσει στην  Water for People and Peace δημοτική  έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα για 51 χρόνια για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/2011 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της  σύμβασης και για «αγνώστους» λόγους από τότε (18 μήνες)  η δημοτική έκταση αυτή δεν ξανά-δημοπρατήθηκε και δεν ξανά-συζητήθηκε η αξιοποίηση της.  Η δημοτική  έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία  του οικισμού των 5.000 διαμερισμάτων.


Το ερώτημα είναι αν δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας,  υποστηρίζει αυτή την  επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει  στην περιοχή.  Ο σύλλογος ζήτησε  όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.

Kireas.org


Ο σύλλογος όλων των δημοτών
Σχετικά

Εφημερίδα Κέρδος : Οι Ρώσοι αναζητούν ακίνητα στην Ελλάδα 4/7/12


Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή  για να εξασφαλίσει την  επένδυση οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο μας;


Η Water for People and Peace μισθώνει δημοτική έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα (για 51 χρόνια) για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …