Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

δημιουργία οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου

Την Τετάρτη 22/8 θα συζητηθεί  στο Δημοτικό Συμβούλιο  το θέμα  της δημιουργίας  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου


Το ερώτημα του Kireas.org για το ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για την δημιουργία  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο μας"  θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη  στις 22/8/12 6:00μμ  στο Κτήριο Μελά στην Λίμνη.  Στις 5/8/12 ο σύλλογος Kireas.org ζήτησε από την δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας  τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί  η επενδυτική ευκαιρία.  Το θέμα ανέκυψε όταν στις 4/7/2012 η εφημερίδα

«Κέρδος» δημοσίευσε ότι η  γνωστή εταιρεία κατασκευών   Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους  για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου.  Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία  ότι δεν μπορεί να βρει ανάλογες σε μέγεθος εκτάσεις  για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project με κίνδυνο να μεταφέρει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε άλλες περιοχές όπως η Χαλκιδική.   Πριν 5 χρόνια ο πρώην  δήμος Κηρέως είχε δώσει στην  Water for People and Peace δημοτική  έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα για 51 χρόνια για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/2011 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της  σύμβασης και για «αγνώστους» λόγους από τότε (18 μήνες)  η δημοτική έκταση αυτή δεν ξανά-δημοπρατήθηκε και δεν ξανά-συζητήθηκε η αξιοποίηση της.  Η δημοτική  έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία  του οικισμού των 5.000 διαμερισμάτων.


Το ερώτημα είναι αν δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας,  υποστηρίζει αυτή την  επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει  στην περιοχή.  Ο σύλλογος ζήτησε  όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.

Kireas.org


Ο σύλλογος όλων των δημοτών
Σχετικά

Εφημερίδα Κέρδος : Οι Ρώσοι αναζητούν ακίνητα στην Ελλάδα 4/7/12


Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή  για να εξασφαλίσει την  επένδυση οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο μας;


Η Water for People and Peace μισθώνει δημοτική έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα (για 51 χρόνια) για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού.


1 σχόλιο:

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.