Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

αλλαγή κατάληξης στα μπλογκ σε .gr

άρχισε εδώ και δυο μήνες η σταδιακή αλλαγή κατάληξης των διευθύνσεων από την Google από .com σε .gr

Αυτό σύμφωνα με την αλλαγή απορρήτου της Google όπως φαίνεται από δημοσιεύματα σημαίνει τα εξής απλά:

το απόρρητο από την Google μπορεί να παραβιάζεται, όχι κεντρικά στις Η.Π.Α, αλλά τοπικά, στις χώρες όπου ανήκει ο χρήστης των υπηρεσιών της εταιρείας. Για να μπορεί να γίνει αυτό, η Google αλλάζει τις διευθύνσεις url προσθέτοντας μετά την κατάληξη .com τα διακριτικά της κάθε χώρας (.gr για την Ελλάδα)

με εξαίρεση τις Η.Π.Α. όπου προστίθεται το .ncr (no country redirect). Που σημαίνει, η κάθε ιστοσελίδα υπάγεται στο δίκαιο όχι των Η.Π.Α. όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά των χωρών από τις οποίες "εκπέμπει" ο χρήστης. Θετικό; Για την Google σίγουρα ναι, γιατί την απαλλάσσει από πολλές δικαστικές εμπλοκές, μια και δεν ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για το ίντερνετ σ' όλες τις χώρες. Αρνητικό; Ίσως για τους χρήστες. Εξαρτάται από το κατά πόσο προστατεύονται τα δικαιώματά τους στις χώρες τους. Στην Κίνα για παράδειγμα, στο Ιράν, στη Συρία... αλλά και στην Ελλάδα -πόσες απόπειρες δεν έγιναν για τη χειραγώγηση του ίντερνετ;


Πρακτικά ο σχολιασμός, τα δημοσιεύματα κλπ βρίσκονται κάτω από εθνικό δικαστικό έλεγχο, για αυτό όλοι πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί ,ιδιαίτερα σε όσο ...περισσότερο τριτοκοσμική χώρα ζουν.

Το θέμα το ψάχνουμε και βλέπουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.