Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Eπίσκεψη του 2/θ Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λίμνης στο δάσος


Την Πέμπτη 31/5/2012, το Νηπιαγωγείο Λίμνης , με την επιμέλεια των νηπιαγωγών και τη συμμετοχή των γονιών και του δασολόγου κ. Σπύρου Ζήγκιρη πραγματοποίησε επίσκεψη στο δάσος ,που       βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία ( περιοχή της Λίμνης).
     Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, να περπατήσουν μέσα στο δάσος, να το γνωρίσουν και να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία.
     Στην οποία συνέβαλε σημαντικά η ενεργός συμμετοχή του    Δασολόγου κ. Ζήγκιρη, ο οποίος γνώρισε στα παιδιά φυτά του δάσους ( τα οποία είχε συλλέξει εκ των προτέρων ),


δίνοντας την ευκαιρία να τα αγγίξουν, να τα μυρίσουν και να μάθουν για αυτά, κατόπιν έδωσε συνέντευξη προσποιούμενος << το δέντρο – πεύκο >> και μετά όλοι μαζί παιδιά,εκπαιδευτικοί και γονείς τον ακολουθήσαμε σε ένα συναρπαστικό περίπατο μέσα στο δάσος.
 
Αφού περπατήσαμε περίπου ένα τέταρτο καταλήξαμε σε ένα κιόσκι, όπου από εκεί αγναντέψαμε τον Βόρειο Ευβοϊκό και απολαύσαμε την  ομορφιά του πευκοδάσους

 Μάθαμε .Πώς οι μέλλισες φτιάχνουν <<το πευκόμελο >> και << το θυμαρίσιο μέλι >>;

 

 Πώς βρίσκουμε την κατεύθυνση του Βορρά όταν  βρισκόμαστε μέσα στο δάσος ;
Κατόπιν σταματήσαμε πάνω από το βράχο ( που λόγω του σχήματός του ), έδωσε το όνομά του << Κούκος >> στην περιοχή της Λίμνης, που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Εκεί είχαμε και μια σημαντική ανακάλυψη μάθαμε ότι και τα δέντρα αρρωσταίνουν από μια αρρώστια που ονομάζεται << σκούπα της μάγισσας >>.   
 
     Μετά τον περίπατο απολαύσαμε το πρωινό μας στον περίβολο του << Προφήτη Ηλία >> .

 
            Διαβάσαμε την ιστορία ενός <<Δέντρου >> που πρόσφερε την ξυλεία του ,για να γίνει χαρτί για βιβλία.

Παίξαμε το παραδοσιακό παιγνίδι <<  ο Λύκος και το αρνάκι >>.

 

Τραγουδήσαμε όσα τραγούδια γνωρίζαμε για τα ζώα του     δάσους.

  Ξαπλώσαμε κάτω από ένα πεύκο.

   Αφουγκραστήκαμε τον κορμό του με τα ακουστικά του γιατρού. Μοσχομυρίσαμε τις μυρωδιές του δάσους.

 
 Γεμίσαμε από εικόνες,που θα μείνουν χαραγμένες στις σκέψεις όλων μας και προπάντων των παιδιών, γιατί σ' αυτή την τρυφερή ηλικία ευαισθητοποιήθηκαν στην αγάπη, στην εκτίμηση, στην προστασία και στο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δασολόγο κ. Σπύρο Ζήγκιρη και τους γονείς, για τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση μιας αξέχαστης επίσκεψης στο δάσος.

                              Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λίμνης
                                    &      Οι Νηπιαγωγοί

  Γουναροπούλου Σταυρούλα
  Μιλούλη Παρασκευή
  Τουλκιαρίδου Αυγή
  Κώτσου Ελευθερία

   
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.