Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eπίσκεψη του 2/θ Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λίμνης στο δάσος


Την Πέμπτη 31/5/2012, το Νηπιαγωγείο Λίμνης , με την επιμέλεια των νηπιαγωγών και τη συμμετοχή των γονιών και του δασολόγου κ. Σπύρου Ζήγκιρη πραγματοποίησε επίσκεψη στο δάσος ,που       βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία ( περιοχή της Λίμνης).
     Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, να περπατήσουν μέσα στο δάσος, να το γνωρίσουν και να συμμετέχουν με όλες τους τις αισθήσεις σε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία.
     Στην οποία συνέβαλε σημαντικά η ενεργός συμμετοχή του    Δασολόγου κ. Ζήγκιρη, ο οποίος γνώρισε στα παιδιά φυτά του δάσους ( τα οποία είχε συλλέξει εκ των προτέρων ),


δίνοντας την ευκαιρία να τα αγγίξουν, να τα μυρίσουν και να μάθουν για αυτά, κατόπιν έδωσε συνέντευξη προσποιούμενος << το δέντρο – πεύκο >> και μετά όλοι μαζί παιδιά,εκπαιδευτικοί και γονείς τον ακολουθήσαμε σε ένα συναρπαστικό περίπατο μέσα στο δάσος.
 
Αφού περπατήσαμε περίπου ένα τέταρτο καταλήξαμε σε ένα κιόσκι, όπου από εκεί αγναντέψαμε τον Βόρειο Ευβοϊκό και απολαύσαμε την  ομορφιά του πευκοδάσους

 Μάθαμε .Πώς οι μέλλισες φτιάχνουν <<το πευκόμελο >> και << το θυμαρίσιο μέλι >>;

 

 Πώς βρίσκουμε την κατεύθυνση του Βορρά όταν  βρισκόμαστε μέσα στο δάσος ;
Κατόπιν σταματήσαμε πάνω από το βράχο ( που λόγω του σχήματός του ), έδωσε το όνομά του << Κούκος >> στην περιοχή της Λίμνης, που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Εκεί είχαμε και μια σημαντική ανακάλυψη μάθαμε ότι και τα δέντρα αρρωσταίνουν από μια αρρώστια που ονομάζεται << σκούπα της μάγισσας >>.   
 
     Μετά τον περίπατο απολαύσαμε το πρωινό μας στον περίβολο του << Προφήτη Ηλία >> .

 
            Διαβάσαμε την ιστορία ενός <<Δέντρου >> που πρόσφερε την ξυλεία του ,για να γίνει χαρτί για βιβλία.

Παίξαμε το παραδοσιακό παιγνίδι <<  ο Λύκος και το αρνάκι >>.

 

Τραγουδήσαμε όσα τραγούδια γνωρίζαμε για τα ζώα του     δάσους.

  Ξαπλώσαμε κάτω από ένα πεύκο.

   Αφουγκραστήκαμε τον κορμό του με τα ακουστικά του γιατρού. Μοσχομυρίσαμε τις μυρωδιές του δάσους.

 
 Γεμίσαμε από εικόνες,που θα μείνουν χαραγμένες στις σκέψεις όλων μας και προπάντων των παιδιών, γιατί σ' αυτή την τρυφερή ηλικία ευαισθητοποιήθηκαν στην αγάπη, στην εκτίμηση, στην προστασία και στο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δασολόγο κ. Σπύρο Ζήγκιρη και τους γονείς, για τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση μιας αξέχαστης επίσκεψης στο δάσος.

                              Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Λίμνης
                                    &      Οι Νηπιαγωγοί

  Γουναροπούλου Σταυρούλα
  Μιλούλη Παρασκευή
  Τουλκιαρίδου Αυγή
  Κώτσου Ελευθερία

   
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …