Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στη διασταύρωση της Εθνικής οδού ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ - Νέου Πύργου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε,ότι η αποκατάσταση της παντελούς  έλλειψης του ηλεκτροφωτισμού στη διασταύρωση  της Εθνικής οδού ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ  και του Δ.Δ Νέου Πύργου  (θέση  κομμένου βράχου ) περατώθηκε πριν λίγες ημέρες από την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας με την αποστολή ειδικού εργολάβου.


Σήμερα λειτουργούν  οι  λαμπτήρες επτά (7) φανοστατών και όπως πληροφορηθήκαμε από

τον  Γενικό  Δ/ντή της Π.Σ.Ε  κον Γεώργιο Τσάμπρα  μέσα στις προσεχείς ημέρες θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι φανο στάτες αφού αντικατασταθούν οι καμένοι  λαμπτήρες με καινούργιους  από συνεργείο με ειδικό εξοπλισμό (καλάθι και γερανό).


Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να εξάρουμε την καταλυτική παρέμβαση   του Γενικού Δ/ντού Κου Γεωργίου Τσάμπρα,ο οποίος με συγκεκριμένες  ενέργειες υλοποίησε το επί είκοσι(20) μήνες αίτημα κατοίκων του Δ.Δ Νέου Πύργου,όπως αυτό εκφράστηκε από τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ με σειρά επιστολών του.  


Πρέπει να επισημάνουμε, ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας  προς το Δήμο μας(της ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ)με σειρά επιστολών μας  για  στήριξη  του αιτήματός  μας και  έγγραφη  επικοινωνία  με την Π.Σ.Ε  για  την επιλυσή του, από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε,αυτός λάμπει δια της απουσίας του και αδράνειάς του, αν και όπως πιστεύουμε ήταν δική  του υποχρέωση  να ξεκινήσει την όλη διαδικασία για την αποκα- τάσταση  του προαναφερόμενου  φωτισμού.


                    Ο                                                                                                      Ο


        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΤΣΙΚΙΝΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


  Τηλ. 697-7838335                                                                             Τηλ. 697-5734053Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …