Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
                                


Ο  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΕΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  Θέλοντας να εκφράσει διαχρονικά  ερωτήματα αρκετών συμπολιτών μας επισημαίνει και αυτός τα εξής.


1- Στο Δ.Δ Νέου Πύργου τα τελευταία  τριάντα χρόνια (30) έχουν εκλεγεί  στην τοπική αυτοδιοίκηση Πρόεδροι κοινότητας, Αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι  κοινοτικών και Δημοτικών συμβουλίων, τοπικοί Πρόεδροι που συμμετείχαν στις διάφορες συνεδριάσεις  και σωστά

έπαιρναν την θεσμοθετημένη αμοιβή τους από την πολιτεία.


2-Όλοι οι προαναφερόμενοι παράγοντες , από την ημέρα που έληξε η θητεία τους και έπαψαν να αμείβονται, διαπιστώνεται ότι είναι απόντες από τα τεκταινόμενα  στο χωριό μας και φέρονται σαν να κατοικούν κάπου αλλού και δεν επισημαίνουν ή αναδεικνύουν τα όποια προβλήματα  του Νέου Πύργου. Παράλληλα  δεν στηρίζουν και δεν συμπαρίστανται  για την επίλυση αυτών που με σειρά  επιστολών του έχει διαπιστώσει  και  αναδείξει Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΠΥΡΓΙΩ- ΤΩΝ  ΑΘΗΝΑΣ, αποστέλλοντάς τες στους διάφορους κρατικούς φορείς   την τοπική αυτοδιοίκηση, εισαγγελία, υπουργεία κ.λ.π.


3-Νομίζουμε ότι το ενδιαφέρον για το χωριό μας, δεν πρέπει να σταματά  μαζί με την οποιαδήποτε αμοιβή, αλλά  να συνεχίζει,αφού πηγάζει από πραγματική  αγάπη για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών  για την διαμόρφωση  του σε τουριστικό θέρετρο.


4-Παρακαλούμε,λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω, να γίνετε και εσείς  ενεργεί  πολίτες  και να μην παραμένετε αδρανείς και παροπλισμένοι.


              Ο                                                                                       Ο


      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΛΕΞΑΝΔ.ΤΣΙΚΙΝΤΑΣ                                                 ΓΕΩΡΓ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


697-7838335                                                               697-5734053

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …