Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

το ψιλό γαζί κι οι εκλογές.

-Ποιος κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα;-Η Γερμανίατου ΠΒ

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει καν,το κυβερνητικό σχήμα ξαναήταν έτοιμο.

Οι τροποποιήσεις, το ευρώ ή θάνατος πάνε περίπατο, τα καλπάζοντα κύματα λιτότητας στην Ισπανία και την Ιταλία σαρώνουν τα πάντα και οι άναυδοι και φοβισμένοι που

ξαναεμπιστευθήκαν το ΝΔΠΑΣΟΚ μόρφωμα, δείχνουν να την έχουν πατήσει πριν ξαναξεκινήσουν.

Κοντά τους οι θεραπαινίδες της αριστεράς (;) που έτσι κι αλλιώς το διπλό ταμπλό τους κρατούσε στο απυρόβλητο,πασχίζουν να βάλουν δεσμεύσεις στην κατάρρευση.

Στις ελληνικές εκλογές νίκησαν οι Γερμανοί , εκτιμά ο γελoιογράφος της El Pais (ΝΔ Ισπανίας) και προφανώς η ανακούφιση των αγορών, η στιγμιαία άνοδος του ευρώ, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, δείχνουν το κατά πόσο εθνικά συμφέρον είναι το αποτέλεσμα της 17ης.

Ολοένα και ξεθαρεμένες φωνές γύρω μου , μιλούν για να "φάμε" τους μετανάστες να βρούμε δουλειά, λες και το 1.200.000 των επίσημων ανέργων , έχει μπροστά του και 1,200,000 εργαζόμενους μετανάστες, λες και τα κλειστά μαγαζιά και οι κλειστές βιομηχανίες, βιοτεχνίες περιμένουν την ανάκαμψη, λες και ζούμε σε μια χώρα που η κοινή λογική πάει περίπατο μαζί με την αντιφασιστική παράδοση.

Ο φίλος Γιάννης με προειδοποίησε για τις Αριστερές μου βλέψεις και μου είπε ότι θα ήθελε η κυβέρνηση της 18ης να μιλάει Ελληνικά.Η Τρόικα έρχεται ξανά και δεν νομίζω να έκαναν φροντιστήριο τον καιρό που έλειπε.

Σαν λαός τι κάναμε δυο μήνες και δεν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν; 

Το ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ εγινε ΝΔΠΑΣΟΚΔΕΙΜΑΡ (το τελευταίο από τα αρχικά Δεν ΕΙμαι ΑΡιστερά), και το μόνο θετικό είναι η διαμόρφωση μιας ειλικρινέστερης αντιπολίτευσης στους εθελόδουλους.Το Παπαρηγοπουλέϊκο πιθανά να σκεφτεί ότι χρειάζεται πια μια αναθεώρηση της αγκυλωμένης πολιτικής του ,έτσι ώστε να σταματήσει να εξαπατά με λάβαρα και να μπει στο στίβο της υπαρκτής ζωής, μαζί με τους υπόλοιπους αριστερούς και τις διαφορές τους.Οι ναζιστές μαχαιρώνουν ανενόχλητοι και σε λίγο τη σειρά των μεταναστών, θα πάρουν όλοι όσοι αναπνέουν και τους στραβοκοιτούν.

Μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών, γίνεται δύσκολη η εφαρμογή της απλής και ανόθευτης αναλογικής, έτσι ώστε ο λαός να μην εκβιάζεται, τα μικρά κόμματα να μη διαλύονται, και οι συνεργασίες να γίνονται με την πραγματική λαϊκή δύναμη που έχει ο καθένας.Πόσα πράγματα θα είχαν αποφευχθεί  σε αυτό το τόπο αν είχαμε την απλή αναλογική εδώ και χρόνια.

Όχι, δεν με ικανοποιεί το 27%, με σκάει.Γιατί ένας λαός που ήταν στους δρόμους, φοβήθηκε και με κορόιδεψε επιστρέφοντας στη ΝΔ, με τις παροτρύνσεις του Πρετεντέρη, του Ψωμιάδη, του Βορίδη και της αντιπροσώπου της Ζήμενς. Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή αντί η Ελλάδα να είναι μια πραγματική Εθνική ενάντια στην τραπεζιτική μαφία, γίνεται Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ .

Το όνειρό μου δεν πραγματοποιήθηκε. Ποιό ήταν;

Να καθόταν ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός δίπλα στη Μέρκελ στον αγώνα της Παρασκευής, κι όταν προκρινόμαστε με γκολ οφσάιτ στο 95, να τις κούναγε επιδεικτικά το δάκτυλο.

Η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό θα μου πείτε.

Μα έτσι κι αλλιώς ανήκω στο χώρο που σας δουλεύει ψιλό γαζί.

Έτσι δεν σας λέγαν αυτοί που ξαναβγάλατε για κυβέρνηση;
(ΥΓ.: πιθανά να προφητεύω μερικά λάθος , αλλά δεν είμαι προφήτης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.