Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στη διασταύρωση <κόμβου> κομμένος βράχος


  


 Προς


 1-Π.Σ.Ε/  Γενικό Δ/ντή  Κον  Γεώργ.Τσάπρα 


 2-Π.Σ.Ε/Δ/νση τεχν.έργων                                                                                                                                                                


1-Με τα παραπάνω  σχετικά η Π.Σ.Ε  ενημερώνεται  συνεχώς  για την παντελή έλλειψη ηλεκροφωτισμού στον κόμβο(διασταύρωση) της εθνικής οδού ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ,με Δ.Δ  νέου Πύργου (θέση κομμένου βράχου) και της  έχουν επισημανθεί οι σοβαροί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε  κατά τις μετακινήσεις μας  όχι μόνο τις νυχτερινές ώρες αλλά και

  τις βραδυνές.  Η πρόκληση μικροατυχημάτων  και ο φόβος λόγω της επικινδυνότητας  αναγκάζει  τους περισσότερους  οδηγούς να διανύουν   περίπου  τρία  χιλιόμετρα για να συναντήσουν την επόμενη  πλημμελώς φωτισμένη διασταύρωση ,ώστε να καταστεί  δυνατή η είσοδό τους στο Δ.Δ του νέου Πύργου.


2-Είναι απαράδεκτο  να έχουν περάσει,(από την πρώτη ενημέρωση), δεκαοκτώ  και πλέον  μήνες  και να μην έχει αποκατασταθεί ο ηλεκτροφωτισμός  στη συγκεκριμένη  θέση.


3-Υπενθυμίζουμε ότι  το Προεδρείο του Συλλόγου μας( κοίταξε την .ε. ανακοίνωση-ενημέρωση) επισκέφτηκε και συζήτησε με τον Περιφερειά-ρχη  Κον ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ το θέμα αυτό, παρουσία και του Δ/ντού του γραφείου του, κυρίου  Ψαθά  Ευάγγελου και πήρε την διαβεβαίωση   ότι θα δώσει εντολή ,ώστε τις  αμέσως επόμενες μέρες  να πραγματο-  ποιηθεί η υπόψη αποκατάσταση του  ηλεκτροφωτισμού,καθότι το όλο κόστος είναι  ελάχιστο.


4- Από  πληροφορίες που  έχουμε,έχουν δοθεί από τον κύριο  περιφε- ρειάρχη οι σχετικές οδηγίες  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας  για υλοποίηση του αιτήματός μας, πλην όμως αν και έχουν περά-σει  περίπου έξη μήνες  από την διαβεβαίωση του μέχρι σήμερα τίποτε  δεν έχει γίνει.  Επιτρέψτε μας  να θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές, που ενδεχόμενα  υπονομεύουν τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες και    προσπάθειες του κυρίου Περιφερειάρχη, απαντούν  και στο  διαχρονικό ερώτημα  των πολιτών γιατί αυτός ο τόπος έφθασε σ'αυτή την κατάντια  και αναγκάζεται να απαξιώνεται,να συρρικνώνεται,να χρεώνεται  και  να τροϊοκρατείται  μέσα των οποιοδήποτε μνημονίων. Πρέπει  όλοι να   αντιληφτούμε  πως στο λεγόμενο Πολιτικό σύστημα υπάγεται  και η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς οποιασδήποτε μορφής που αμεί- βονται από την πολιτεία και θα πρέπει να ελέγχονται για την αδράνειά τους και να μην απεκδύονται κάθε ευθύνης.( κοίταξε τη .γ.επιστολή)                     


5- Τέλος,θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νεοσυσταθείσα υπηρεσία της  Π.Σ.Ε,που  της συναποστέλλουμε όλη την αλληλογραφία( που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα) θα έχει την παρρησία  και ευαισθησία και θα προβεί  επί τέλους στην άμεση αποκατάσταση της  παντελούς έλλειψης του προαναφερόμενου  ηλεκτροφωτισμού.
                                                               


Σχετ.α) Η 192/22-09-2010/επιστολή μας

           β) Η 211/17-05-2011/επιστολή μας

           γ) Το 3530/27-05-2011/έγγραφο της Π.Σ.Ε/ΔΕΣΕ

           δ)Η 227/20-11-2011/επιστολή μας

 ε)Η από  ο4-11-2011  ανακοίνωση-ενημέρωση του Συλλόγου μας

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΑΛΕΞ. ΤΣΙΚΙΝΤΑΣ    6977838335                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ     6975734053                                               

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …