Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ:Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ


Στελέχους της ΔΗΜΑΡ  

Οι εκλογές της 6ης του Μάη έφεραν τη μεγαλύτερη ανατροπή στο νησί μας. Η Αριστερά, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει τρεις βουλευτές  και μια δύναμη πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα.

Η εκλογή του Βαγγέλη Αποστόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επανεκλογή του Γιώργου Μαρίνου με το ΚΚΕ και η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, συνθέτουν ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό και δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στην Αριστερά.Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων της Αριστεράς ο λαός της Εύβοιας με τη ψήφο του, δίνει την ευκαιρία στα τρία πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό του.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν χρειάζονται λόγια αλλά καθημερινές πράξεις, δεν απαιτούνται διακηρύξεις (τις βαρέθηκε ο κόσμος) αλλά συγκεκριμένα έργα.

Οι τρεις βουλευτές της Αριστεράς πρέπει να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της ανεργίας και της ανάπτυξης. Να συνεργαστούν για να αναδείξουν τα προβλήματα της Εύβοιας και να προτείνουν λύσεις όχι με "ΘΑ"  ούτε με "ΠΡΕΠΕΙ" αλλά με "ΜΠΟΡΕΙ".

Η Αριστερά μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Εύβοιας, Να δώσει λύσεις στην ανεργία. Να εγγυηθεί την ανάπτυξη και να επιστρέψει τη δύναμη της ψήφου στον απλό πολίτη. Να σταματήσει τα ρουσφέτια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να κόψει το χαμόγελο των"Χρυσαυγιτών" που ψαρεύουν στα θολά νερά της ανεργίας και να βρεθεί μπροστά σε πραγματικούς ΜΑΖΙΚΟΥΣ   αγώνες με ενωτική διάθεση και όχι με σπασμωδικές κινήσεις.

Ο Λαός της Εύβοιας εμπιστεύτηκε την Αριστερά. Έδωσε τη ψήφο του στα τρία κόμματα που την εκπροσωπούν αλλά θέλει από αυτή λύσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Και αν αυτό το σύνθημα , όπως πολλά άλλα της Αριστεράς, το είχε καπηλευθεί το ΠΑΣΟΚ καιρός να πάρει σήμερα το πραγματικό του νόημα.

Ο Λαός τιμώρησε τη Ν.Δ. και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ Βουλευτή στην Εύβοια. Χλεύασε το ΠΑΣΟΚ που είδε τη δύναμή του να μειώνεται κατακόρυφα. έδωσε όμως, δυστυχώς, δύναμη, στους φασίστες της "Χρυσής Αυγής".

Όπως αφαίρεσε τη δύναμη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έτσι μπορεί να κάνει και με τα κόμματα της Αριστεράς αν μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν δεν δώσουν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την Εύβοια, γιατί ο Λαός όπως επιβραβεύει έτσι και τιμωρεί.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …