Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

οι εμφυλιοπολεμικού χαραχτήρα διαχωρισμοί αριστεράς –δεξιάς που θέλει να προωθήσει ο Σαμαράς είναι παραπλανητικοί
Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ  Η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ χαιρετίζει  τους  πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που παρά, τους ωμούς εκβιασμούς , τα πλαστά διλλήματα και την κατευθυνόμενη κινδυνολογία,  επέλεξαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ , αναδεικνύοντας  τον σε δεύτερη δύναμη πολλαπλασιάζοντας την εκλογική του δύναμη . Ο ελληνικός λαός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά των μνημονίων,  των πολιτικών λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής και αποδιάρθωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού. Η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση  μεγάλων αλλαγών.


2.Ο  ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ  αποτελεί πια πρωταγωνιστική δύναμη στην ελληνική κοινωνία ,με ενισχυμένο κύρος και παρουσία .Η  αυξημένη  επιρροή του τον έχει μετατρέψει σε ένα μαζικό ,λαϊκό κίνημα  με

μεγάλη ανταπόκριση στα λαϊκά στρώματα ,την εργατική τάξη, τους ανέργους, τα μεσαία στρώματα των πόλεων και της περιφέρειας τη νεολαία ,τις γυναίκες .Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ψήφιζαν άλλα κόμματα εμπιστεύτηκαν τον Συριζα διότι άσκησε την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ήταν μέσα στους αγώνες του λαού, ήταν και είναι η πιο αποτελεσματική  αντιμνημονιακή-αντινεοφιλελεύθερη δύναμη με ένα ριζοσπαστικό- ανατρεπτικό πρόγραμμα . Κυρίως εμπνεύστηκαν από την ενωτική του πολιτική προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και διότι πρόβαλλε με ένταση  και επιμονή την πρόταση διακυβέρνησης της αριστεράς. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών των πολιτών είναι μεγάλη.


3. Ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, συνεπής στις δεσμεύσεις του,  προσπάθησε μετά τις εκλογές να συμβάλει στην  αντιμετώπιση του προβλήματος διακυβέρνησης της χώρας με στόχο την προώθηση της κυβέρνησης της αριστεράς. Οι συσχετισμοί αλλά και η άρνηση άλλων αριστερών δυνάμεων  δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της λύσης .Προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει τις προγραμματικές προϋποθέσεις  για μια μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης επιρροής με επίκεντρο την Αριστερά που όμως θα είχε τον στόχο της   αλλαγής της πορείας υποταγής στο μνημόνιο ,πράγμα που προϋπέθετε την έμπρακτη μεταστροφή άλλων δυνάμεων. Η προσπάθεια όμως του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας,  ήταν να  αλλοιώσει την θέληση του λαού  και να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ  σε μια κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου,  καθιστώντας τον, έτσι,  ως  μια ακόμη  αναξιόπιστη δύναμη. Ο Συριζα  κράτησε στάση συνέπειας  στις προεκλογικές του δεσμεύσεις .Η επιμονή  στην  διαμόρφωση  λύσεων έξω από την θέληση του λαού και  αδυναμία του συστήματος να δώσει λύση οδήγησε σε νέες εκλογές.


4. Η ήττα του νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού δικομματισμού προκάλεσε αμηχανία στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας  και ανησυχία  στην  ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ και η ανοδική δυναμική που αναπτύσσει  έχουν  προκαλέσει μια  συστημική αντίδραση  με μια βρώμικη επίθεση   που συνδυάζει το ψεύδος, τη διαστρέβλωση την παραπληροφόρηση με ωμούς εκβιασμούς στο εκλογικό σώμα .Η νέα προεκλογική περίοδος θα είναι    πρωτοφανής  όσον αφορά την έκταση και την ένταση της πίεσης στους έλληνες πολίτες. Η πορεία  όμως για την απαλλαγή της χώρας  από τις καταστροφικές  νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων δεν μπορεί να ανακοπεί. Το νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη  παρά την σκλήρυνση που επιδεικνύουν οι δυνάμεις της συντήρησης ,με αφορμή και αιτία την  δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ , δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις  αλλαγών στην κλίμακα της Ευρώπης. Αυτός ο δρόμος θα επιταχυνθεί  αν  ενισχυθεί ακόμη περισσότερο  η αριστερά και  ενταθούν οι αγώνες  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


5. Το βήμα  που έκανε ο ελληνικός λαός  πρέπει να ολοκληρωθεί στις εκλογές της 17/6.


Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ είναι  να κερδίσει την πρώτη θέση με σημαντική αύξηση ποσοστού και εδρών που θα του επιτρέψει  να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς ,στηριγμένης σους αγώνες του λαού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται  η αντίκρουση της χυδαίας επίθεσης των δυνάμεων του μνημονίου και η προβολή με πειστικό τρόπο της εναλλακτικής πρότασης  της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η   στρατηγική μας  βασίζεται στην διατήρηση της υπαρκτής διαχωριστικής γραμμής  που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις  και η ανάγκη ακύρωσης των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών από τα αριστερά . Η κοινωνία πρέπει να σταθεί όρθια στην κρίση ,η οικονομία πρέπει να μπει σε μια τροχιά  ενός νέου τύπου προοδευτικής  οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον  και η δημοκρατία πρέπει να κατισχύσει των αγορών. Τα διλλήματα ευρώ  ή δραχμή καθώς και οι εμφυλιοπολεμικού χαραχτήρα  διαχωρισμοί αριστεράς –δεξιάς  που θέλει να  προωθήσει  ο κος Σαμαράς είναι παραπλανητικοί και στοχεύουν   στην απόκρυψη της ακόμη μεγαλύτερης μετατόπισης της ΝΔ στο νεοφιλελευθερισμό και νεοσυντηρητισμό.  .


6. Ο νέος κοινωνικός Συριζα  που εκφράστηκε εκλογικά πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα  πολιτικό δυναμικό με συνοχή και διάρκεια  και πρέπει να δώσει δείγματα  γραφής με ένα νέο τύπο  μαζικής οργάνωσης και με  συλλογικά σχήματα παραγωγής πολιτικής και ιδεολογίας. Η μορφή της οργανωτικής συγκρότησης  είναι ένα μεγάλο ζήτημα  που  θα απασχολήσει  τις οργανωμένες μας δυνάμεις μετά τις εκλογές .


 Ο ΣΥΝ  χαιρετίζει  τα μέλη και τα στελέχη του  που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη ,τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ που με ενωτικό τρόπο  ανάπτυξαν την εκλογική δουλειά, τον κόσμο που συσπειρώθηκε και ενεργοποιήθηκε  με κάθε  μορφή στην εκλογική μάχη  και τους καλεί να συνεχίσουν   με ακόμη μεγαλύτερη ορμή , να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, να διατηρήσουν αυτή τη μεγάλη συσπείρωση στην δράση  και να δώσουν με επιτυχία  τη μάχη   ώστε να ολοκληρωθεί το θετικό βήμα στις 17-6.


 Οι στόχοι είναι: το καλύτερο  δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την αριστερά ,το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα μορφή εξουσίας με την ενότητα του λαού  που  θα ακυρώσει  το μοντέλο κοινωνικής καταστροφής, οικονομικής παρακμής και εξάρτησης που προβάλλουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η  πολιτική απομόνωση και η μεγάλη συρρίκνωση  της φασιστικής ομάδας Χρυσής Αυγής που αναδείχτηκε στη βουλή .


Καλούμε τον ελληνικό λαό  να ακυρώσει τα σχέδια εκφοβισμού και χειραγώγησης του. Η ελπίδα μπορεί να κερδίσει το φόβο και η κοινωνία μπορεί να βαδίσει  μπροστά και αριστερά.
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

9 σχόλια:

 1. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗ "ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ " ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΣΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ "ΛΑΜΟΓΙΑ " ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το προσωπικό και τα στελέχη του μπλογκ είναι εδώ και καιρό ομοϊδεάτες, υποστηρικτές της ίδιας αριστερής (αυτοαποκαλούμαστε) παράταξης.
  Το ΛΑΜΟΓΙΑ είναι βαριά κουβέντα και μάλιστα από κάποιον τυχάσπαρτο ανώνυμο.
  Αγαπητέ αναγνώστη αν σε ενοχλεί η προδιάθεση των δημοσιευμάτων μπορείς να διαβάσεις τα ανεξάρτητα, Νέα, Έθνος, Ριζοσπάστη, Μεγα, Σκάι κλπ κλπ.και όσα ΜΜΕ ο Τσίπρας τους δημιουργεί γενικά καντήλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1ον Στο CNN φιλοξενήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπας, 2ον Φιλοξενεί δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το γαλλικό περιοδικό Paris Match 3ον Αλέξης Τσίπρας στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! αυτα μεχρι εχθες! σημερα μεχρι στιγμης συνεντυξη στον ΣΚΑΙ συνεντευξη στην Νέο York Τιμές. συνεντευξη τσιπρα στον σκαι και στον αυτια. συνεντευξη τσιπρα στην νετ και στον κουλογλου. ------ ------η ΦΙΜΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ απο το κατεστημενο συνεχίζετε! --------------αυτα το σαββατοκυριακο μόνο. ------η ΦΙΜΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ απο το κατεστημενο συνεχίζετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή φοβήθηκαν αυτό που τους είπαμε για τις άδειες μας πιάνουν γλύψιμο.
   Τις εθνικοποιήσεις όμως τις νοιώθουν στο σβέρκο τους.
   Χρειαζόμαστε ένα νέο "Πρετεντέρη" στη ΒΕ για το καθεστώς μετά την 17η Ιούνη.
   Τι λες;

   Διαγραφή
 4. Εικόνα Βαβέλ φαίνεται να δημιουργείται από τις απόψεις κορυφαίων στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος.

  Το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1, ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση- θα πάει σε δημοψήφισμα εφ΄ όσον αποτύχει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

  "Αυτό που λέτε τώρα ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων", απάντησε ο βουλευτής του Συνασπισμού και συνέχισε: "Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan B δεν το θέλω. Τα plan B

  τα θέλω εντός της ευρωζώνης διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα".

  "Να πάμε όλοι οι έλληνες στην Grande Place (σσ αναφέρεται στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών) και να κάνουμε ολοκαύτωμα, μπορούμε να το συζητήσουμε", είπε αστειευόμενος ο κ. Δραγασάκης.

  "Άρα δημοψήφισμα ναι ή όχι στην ΕΕ, ναι ή όχι στο ευρώ", ρώτησαν οι συνομιλητές του τον κ. Δραγασάκη για να λάβουν την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Εγώ προσωπικά λέω όχι".

  "Δημοψήφισμα όμως που να συζητήσουμε στρατηγικές επιλογές της χώρας, καταστροφή ή επιβίωση, τέτοια πράγματα μπορούμε να τα σκεφτούμε", επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

  Διαβάστε περισσότερα στο http://www.protothema.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αν νομίζεις ότι μέσα σε 15 μέρες πρέπει να έχουμε και τεκμηριωμένη εθνική πολιτική για όλες τις λεπτομέρειες, τότε θα έπρεπε να μας ψήφιζες από το 1975...

   Διαγραφή
 5. Ο Τσίπρας υιοθέτησε τα έξι «ορφανά» του Ανδρέα, του Άκη και του Γιώργου

  Παλιοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου, άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν στην οργανωτική ανασύσταση αλλά και στην εκλογική του εκτόξευση.

  Η μεταφορά της «τεχνογνωσίας» του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου αλλά και η «ικανότητα» του Αλέξη Τσίπρα να ακούει τις συμβουλές των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν το ΣΥΡΙΖΑ -υποστηρίζουν πολλοί- σε κόμμα εξουσίας.

  Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ακόμα και το «σύνθημα» για κυβέρνηση της Αριστεράς φημολογείται ότι ειπώθηκε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ

  Αντώνης Κοτσακας: Ο οργανωτικός νους του νεου ΣΥΡΙΖΑ

  Στενός συνεργάτης του Άκη Τσοζατζόπουλου, διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου από το 1989 έως το 2000 στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πριν απο ένα χρόμο. Θεωρείται ο στρατηγός της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Του προτάθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά το γεγονός της σύλληψης του Ακη, «φρέναρε» την υπόθεση.

  Ευάγγελος Χωραφάς: Ο Τακτικός συνομιλητής του Αλέξη...

  Αν και δεν εμφανίζεται επίσημα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Χωραφάς, πρώην στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι απο τους τακτικότερους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακούει προσεκτικά τις συμβουλές του για πολιτικά και οργανωτικά θέματα.

  Γιώργος Ραφτόπουλος: Ουσιαστική συμβολή στην ανασύνταξη

  Από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Την δεκαετία του '80 είχε συγκρουστεί με στελέχη της Αριστεράς που προέρχονταν κυρίως από το ΚΚΕ ενώ ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης της 17ης Νοέμβρη που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει. Εχει συμβάλει σημαντικά στην οργανωτική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανοιξε το δρόμο...

  Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη δυνατή φωνή, αρνήθηκε να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε την Ενωτική Κίνηση μαζί με τον Νίκο Κοτζιά. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεξελέγη.

  Νίκος Κοτζιάς: Ειδικός στα οικονομικά θέματα

  Πανεπιστημιακός καθηγητής με αντιδιδακτορική δράση στην ΚΝΕ και πολυετή πορεία στο ΚΚΕ. Δημιούργησε μια φιλική σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω της Ενωτικής Κίνησης ανέλαβε τον ρόλο του «μυστικού» οικονομικού συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα.

  Λούκα Κατσέλη: Το φλερτ γίνεται...αρραβώνας

  Η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία. Άλλωστε το ...δαχτυλίδι ο Αλέξης το έδωσε με την πρότασή του να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο παλιός υπουργός Εθνικής Οικονομίας του Ανδρέα, Γεράσιμος Αρσένης, που είναι σύζυγός της. Μετεκλογικά θεωρούν πολλοί ότι ο Τσίπρας θα την αξιοποιήσει εαν η ίδια δεν επιδιώξει να ενταχθεί νωρίτερα στο δυναμικό του κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ήδη έστειλα παράκληση στον Τσίπρα, από δω και πέρα να ψηφίζουν και να συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο νέοι Έλληνες, κάτω των 18 που δεν έχουν προηγούμενη πολιτική υπόσταση.
   Το να αλλάζει κανείς από ΠΑΣΟΚ σε αριστερά είναι έγκλημα, ενώ Δαμανάκη,Ανδρουλάκης κλπ ήταν πάντα πλεονέκτημα.( Ο Κοτζιάς ήταν δικός μας)
   Καλά τα λες, αλλά μισά...

   Διαγραφή
 6. δεν αλαξαν οι παραπανω ο συριζα άλλαξε. προσπαθει να γίνει πασοκ στην θέση του πασοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.