εκλογές και πάλι...


του ΠΒ
21 και σήμερα λοιπόν.

Η αγαπημένη των παραμυθιών Λαγκάρντ κούνησε το δάχτυλο (δείκτης) στην Ελλάδα και έδειξε το δάχτυλο (μεσαίο) στον Ελληνικό λαό , αν τολμήσει να κάνει διαφορετικά.
Ο Σαμαράς, με τη Ντόρα να του χαμογελάει εμπρός του υπενθύμισε ότι "της έτριξε τα δόντια κατά πρόσωπα", αυτής και των άλλων δανειστών , που ο ίδιος έχει υπογράψει τις συναλλαγματικές με παρακαταθήκη την Ακρόπολη. 
Ο υπόδικος Ζορό-Ψωμιάδης στη

Θεσσαλονίκη συσπειρώνει και τους υπόλοιπους στον υπέρ βωμών και εστιών και αστών αγώνα.

Κάτω από το αυλάκι (Ναύπλιο) με λουκ Τσίπρα , (μετά τον Ομπάμα) ο Ελευθέριος-Ευάγγελος Βενιζέλος  υπενθύμισε στο σαμαρά ότι κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται, μιας και ο Αντώνης τους έχει ήδη υποχρέωση αφού τον βάλανε στη κυβέρνηση αυτοί και του δώσαν νόημα στην άχαρη ζωή του.Θύμισε δε στις μάζες ότι ΠΑΣΟΚ είχε μόνο ο Ανδρέας το '80 , οι μετά κακοί πήγαν στον Τσίπρα, και έφτυσε Σημίτη, ΓΑΠ ακόμα και τη Μιμή που τόσα χρόνια έσωζαν την Ελλάδα κι αυτοί με αλησμόνητες πρωτοβουλίες.
Τα γκάλοπ της Κυριακής κάνουν τα συνεταιράκια του μνημονίου να δαγκώνονται.Χρειάζεται να πείσουν το ποίμνιο ότι αυτοί έχουν τη λύση, να βρει δουλειά ο λαός που άφησαν άνεργο, φάρμακα ο άρρωστος που οι ίδιοι του κόψανε, επαναφορά καταθέσεων που οι ίδιοι διώξανε από Ελβετία έως Καυμάν.

Σώστε το ευρώ της Μέρκελ, σώστε τα λεφτά μας, αλλά τα νούμερα των αμφιλεγόμενων δημοσκόπων τους δεν τους βγαίνουν.

αυτούς  πέραν των ηλιθίων, που δεν ακούει κανείς στη πολιτική τους βάζω για  ιδεολογικό προσανατολισμό :
Ο Κουστουρίτσα έκανε λόγο για «οικονομικό φασισμό που κινεί τα νήματα του κόσμου έχοντας συγκεντρώσει τον πλούτο στα χέρια μικρών ελίτ», ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το αν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλισμού ή αν αυτό είναι το τέλος, απάντησε «αυτό είναι το τέλος φίλε μου» (χρησιμοποιώντας τον στίχο των Doors «This is the end my frie-nd»).Ο Γκύντερ Γκρας είναι ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Γερμανούς συγγραφείς ο οποίος βραβεύτηκε το 1999 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, στηλιτεύει την πολιτική που ασκεί η Ευρώπη στην Ελλάδα, "την κοιτίδα του ευρωπαικού πολιτισμού".


«Η Ντροπή της Ευρώπης»


Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.


Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.


Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.


Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.


Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη Χώρα την ευλογημένη με νησιά, στον στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χέλντερλιν.


Ελάχιστα αποδεκτή Χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε, από Εσένα, ως σύμμαχοι έγιναν αποδεκτοί.


Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.


Σ' Εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη, και σ' όλη τη Χώρα πένθος ντύνεται ο λαός, που Εσένα φιλοξένησε.


Ομως, έξω από τη Χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στοιβάζουν στο δικό Σου θησαυροφυλάκιο.


Πιες επιτέλους, πιες! κραυγάζουν οι εγκάθετοι των Επιτρόπων· όμως ο Σωκράτης, με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.


Θα καταραστούν εν χορώ, ό,τι είναι δικό Σου οι θεοί, που τον Ολυμπό τους η δική Σου θέληση ζητάει ν' απαλλοτριώσει.


Στερημένη από πνεύμα, Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε.


(Μετάφραση: Πατρίτσια Αδαμοπούλου)


Κι αυτοί μετά τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ που πρώτος είπε ότι ο κόσμος χρωστάει στης Ελλάδα κι όχι το ανάποδο.


Σε 21 και σήμερα λοιπόν θα ξαναεπισκεφθούν οι νικητές τον Παπούλια, αυτός πιθανά να ξανακλάψει αλλά άλλοι κλαίνε ήδη, εδώ και καιρό.

Ο τρόμος πάνω από τη κάλπη, το νέο θρίλερ της ζωής μας.

Καλημέρα σας.

Πάνος.


Σχόλια