Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αυξήθηκε δραματικά !Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη


Μόλις 500.000 περίπου άτομα περισσότερα εργάζονται στη χώρα μας σε σχέση με τον μη ενεργό πληθυσμό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Οι απασχολούμενοι ανέρχονται σε 3.872.243 άτομα, βάσει των στοιχείων του Φεβρουαρίου του 2012, έχοντας μειωθεί κατά 336.589 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2011.
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε το Φεβρουάριο του 2012 σε 3.358.785 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) αυξήθηκαν κατά 25.930 άτομα σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο.
Συνολικά οι άνεργοι στη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασαν στα 1.070.724 άτομα, δημιουργώντας αρνητικό ρεκόρ στο ποσοστό ανεργίας 21,7%.
Ηλικιακά, η ανεργία ανήλθε στους νέους 15-24 ετών σε 53,8%, στις ηλικίες 25-34 ετών  σε 29,1%, στις ηλικίες 35-44 ετών σε 17,6%, στις ηλικίες 45-54 ετών σε 16,2% και στις ηλικίες 55-64 ετών σε 11,2%. Ακόμη και στις ηλικίες 65-74 ετών, ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότηση για την πλειονότητα του πληθυσμού, οι άνεργοι διπλασιάστηκαν (4,3% τον Φεβρουάριο του 2012 από 2,2% τον Φεβρουάριο του 2011.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει κυρίως τις γυναίκες, καθώς τον φετινό Φεβρουάριο η ανεργία των γυναικών ανήλθε σε 25,7% από 18,8% που ήταν τον περσινό Φεβρουάριο.

Σχόλια

 1. Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη:
  Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει plan B στο ΜΕΓΚΑ, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

  Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mπαλάφας: Να μειώσουμε τους εξοπλισμούς και ας το ρισκάρουμε με την Τουρκία

  Ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε δραστική περιστολή των αμυντικών της δαπανών ακόμη κι αν χρειαστεί να ρισκάρει στις σχέσεις της με την Τουρκία.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Μπαλάφας έκανε λόγο για εξοικονόμηση πόρων από μια τέτοια κίνηση, ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το τί θα γίνει με την Τουρκία σε περίπτωση μείωσης των εξοπλιστικών προγραμματών, τότε απάντησε: «Θα το ρισκάρουμε».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.