Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. Ιστιαίας-σοβαρότατο κώλυμμα της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ.Ιστιαίας

      Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών μηνός Μαΐου 2012, από τους ειδικευμένους ιατρούς του Κ.Υ. Ιστιαίας , φαίνεται ότι υπάρχουν ημερομηνίες εφημεριών που παραμένουν ακάλυπτες από γενικούς ιατρούς ή παθολόγο.


     Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατατεθέν πρόγραμμα οι κάτωθι ημερομηνίες  είναι ακάλυπτες τόσο απο ενεργή εφημερία, όσο και απο εφημερία ετοιμότητας από γενικούς ιατρούς/παθολόγους. Αυτές  είναι :


ΤΡΙΤΗ 1/5, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/5, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5, ΤΡΙΤΗ 22/5, ΠΕΜΠΤΗ 24/5, ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5, ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5, ΤΡΙΤΗ 29/5


           Με βάση τα υπ’αριθμόν 1342 και 78 φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής

Δημοκρατίας ( 06 Ιουλίου 2009 και 29 Ιανουαρίου 2010 ) μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι:


«Στα Κ.Υ. καθημερινά θα εφημερεύει σε ΕΝΕΡΓΟ εφημερία γενικός ιατρός ή παθολόγος και ένας παιδίατρος εφ’όσον υπηρετεί. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί παιδίατρος ή ο αριθμός των υπηρετούντων παιδιάτρων δεν επαρκεί , μπορεί να εφημερεύει αντ’αυτού γενικός ιατρός σύμφωνα με τις ανάγκες.


Επιπλέον μπορεί ανάλογαμε τις ανάγκες να εφημερεύει και άλλος ένας ιατρός ή το πολύ δύο συνολικά ιατροί προερχόμενοι απο τις κατηγορίες των Γενικών ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165/1997 τ Α’) , αγροτικών ιατρών , επιμελητών άνευ ειδικότητας ή ειδικευομένων.


Εφημερίες ενεργείς , μικτή ή ετοιμότητας μπορούν να καθορίζονται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τις ανάγκες και να περιλαμβάνουν έναν ειδικευμένο ιατρό,ανα υφιστάμενη ειδικότητα...»


     Όπως γίνεται αντιληπτό,δημιουργείται σοβαρότατο κώλυμμα της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ.Ιστιαίας  και κίνδυνος για την αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται στο Κ.Υ.Ιστιαίας καθώς οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου υποχρεωνόμαστε  να εφημερεύουμε χωρίς την παρουσία γενικού ιατρού του ΕΣΥ.


     Θεωρώντας οτι με την υπάρχουσα κατάσταση το πρόγραμμα εφημεριών των ειδικευμένων ιατρών δεν είναι πλήρες,δεν εντάσσεται εξ’ολοκλήρου στην ισχύουσα νομοθεσία και καθιστά επισφαλή την υγεία των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Ιστιαίας  , δεν δυνάμεθα να εφημερεύσουμε τις παραπάνω ημερομηνίες.


     Καθιστούμε ηθικά και νομικά υπεύθυνους , όλους αυτούς που δεν φρόντισαν την εως τώρα στελέχωση του Κ.Υ.Ιστιαίας  για όλο το χρόνο με ειδικευμένους γενικούς ιατρούς.


     Έχοντας ως κίνητρο την ασφάλεια της  υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής, και παρά το γεγονός ότι ως ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου είμαστε “περαστικοί “ από το Κ.Υ.Ιστιαίας, με σύμβαση ενός έτους, αποφασίσαμε να προβάλλουμε και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για το υπάρχον “χρόνιο και άλυτο “ πρόβλημα του Κ.Υ. ,προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τοπικούς φορείς αρμόδιους και μη για να βρεθεί επιτέλους λύση.


     Είναι απαράδεκτο , σε μια δυσπρόσιτη περιοχή με υγειονομική περίθαλψη επιπέδου Κ.Υ. να μην εφαρμόζεται το νομικό πλαίσιο που υπάρχει , να μην μπορεί να στελεχωθεί πλήρως και η υγεία των κατοίκων να βρίσκεται πολλές μέρες του μήνα εξ’ολοκλήρου στα χέρια των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
ΠΡΟΣ :    1.Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας


                2. Επιστημονικό Διευθυντή Κ.Υ.Ιστιαίας


                3. Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος   


 


Κοινοποίηση Προς:     1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας


                                    2. Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού


                                    3. Εφημερίδα «Ο παλμός της Βόρειας Εύβοιας»


                                    4. Εφημερίδα « Βόρεια Εύβοια»
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …