ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 2ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2012-ΣΑΒΒΑΚΗΣ-Αδρίας»
O Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών» προκηρύσσει τον Kολυμβητικό Mαραθώνιο: 2ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2012», στη Λίμνη Ευβοίας, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, τιμής ένεκεν στον πρώτο επιβεβαιωμένο κολυμβητή μακρών αποστάσεων στην αρχαιότητα, ο οποίος με τις κολυμβητικές του επιδόσεις και την υποβρύχια δράση του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη νικηφόρα ναυμαχία του Αρτεμισίου, στη Βόρεια Εύβοια.  


Είναι ευρέως γνωστό ότι οι αγώνες μακρών αποστάσεων πάντα αποτελούσαν μια διαχρονική πρόκληση και μια ακόμα παρακαταθήκη του Ελληνικού Πολιτισμού για τις γενιές των ανθρώπων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ο Όμιλός μας επιδιώκοντας να αναβιώσει και να επαναφέρει, σε εποχές δύσκολες, το αθλητικό και ολυμπιακό ιδεώδες διαμορφώνει ένα νέο σκάμμα ευγενούς συναγωνισμού και μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής αντοχής, μακριά από τις σκοπιμότητες του

πρωταθλητισμού. Με την εκδήλωση αυτή επιχειρείται ταυτόχρονα η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προφύλαξη του  Β. Ευβοϊκού Κόλπου από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ανακήρυξη του «παράλιου Κανδηλίου» ως περιοχής μεγάλης περιβαλλοντικής και οικολογικής σημασίας, η οποία χρήζει προστασίας.


Παράλληλα, το Δ.Σ. του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών», συνεπές στην πρόθεσή του να συμβάλλει στην ανάδειξη και προβολή ναυτικών προσωπικοτήτων της περιοχής μας, οι οποίες προέβησαν σε πράξεις διάσωσης, ναυτικής συνδρομής και γενικότερου ανθρωπιστικού αλτρουϊσμού στη θάλασσα, αποφασίζει να προσδώσει και πρόσθετη επωνυμία στον  Κολυμβητικό Μαραθώνιο του φετινού καλοκαιριού ως:


2ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ Β. ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ


«ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2012»


«ΣΑΒΒΑΚΗΣ-Αδρίας»

Η χρυσή σελίδα της ιστορίας του πολεμικού μας ναυτικού στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  η παραδειγματική συμπεριφορά του επιφανών ναυτών του Αδρία αλλά και το ιδιαίτερο ήθος, η σωματική και κολυμβητική ικανότητα και καρτερικότητα του Λιμνιώτη, διακεκριμένου μέλους του ηρωϊκού πληρώματος, δίοπος Θανάση Σαββάκη, μπορεί να εγγραφεί σε μια σύγχρονη ατομική και συλλογική προβληματική για τις συνθήκες εθνικού ναυαγίου που αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε σήμερα. Οι αναλογίες που υπάρχουν μπορούν να μας προβληματίσουν και να μας υποδείξουν υποδειγματικές στάσεις ζωής.


Οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 13 Κμ. από τη Θέση λιμανιού-Λεχούνας (πλησίον οικισμού Οσμαές Θεολόγου) με κατάληξη τη Σκάλα της Λίμνης, χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης (πλην γυαλιών, σκουφιού). Για την ασφάλειά των κολυμβητών/τριών θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα για τις περιπτώσεις αυτές μέτρα, ενώ θα συνοδεύονται και από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που θα διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία και άλλα υποστηρικτικά μέσα. Τερματίσαντες θα θεωρούνται όλοι οι αθλητές που θα ανέβουν στη Σκάλα της Λίμνης ή στην παρακείμενη αγκάλη, έμπροσθεν Ειρηνοδικείου, μέχρι 3 ώρες μετά τον τερματισμό του πρώτου κολυμβητή.


Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, αφού στείλουν έγγραφη δήλωσή τους μέχρι την 14η Ιουλίου 2012 στη διεύθυνση: ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ «Ο Ποσειδών», Λίμνη Ευβοίας, Τ.Κ.: 34005 ή συμπληρωμένη αίτηση με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ipalantzas@yahoo.gr. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής είναι πολυάριθμες, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή με βάση τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις διακρίσεις τους στο υγρό στοιχείο, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.
Οι αθλητές θα ειδοποιηθούν μέχρι την 16η Ιουλίου 2012 για τη συμμετοχή τους.. 
Ο διοργανωτής δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση μαζί με καρδιογράφημα (το πολύ 60 ημερών), που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές στις 27 Ιουλίου 2012, ημέρα υποχρεωτικής παρουσίασης των αθλητών στο εντευκτήριο του Ομίλου, στη θέση «Κιόσκι». Επισημαίνεται ότι ο αθλητής που δεν θα προσκομίσει τα οριζόμενα ιατρικά παραστατικά-βεβαιώσεις δε θα συμμετάσχει στον αγώνα.


Δυστυχώς, δεν προβλέπεται κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων αθλητών. 
Για τις ανάγκες του αγώνα και την επιτυχημένη έκβασή του επαφιέμεθα στην υποστήριξη των μελών και των φίλων μας και στη χορηγική διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.                                                       Με τιμή το Δ.Σ. του Ομίλου  

Σχόλια