11 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις μέχρι τις 20/5Δείτε διάγραμμα με τις τελευταίες 11 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις μέχρι τις 20/5. Επικίνδυνο για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτηρίζει τον

 Τσίπρα το

Bloomberg. "Πάντα τέτοια, θα αλλάξουμε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, θέλετε δεν θέλετε" είναι το μήνυμα για τους καρχαρίες των αγορών και του οικονομικού φιλελευθερισμού

Σχόλια

 1. Εγώ θέλω να ξαναβάλεις την ανάρτηση για ψηφοκλοπές του εκλογικού νόμου από άκυρα , λευκά κλπ.
  http://voriaevia.blogspot.com/2012/05/blog-post_1071.html
  Επίσης στην ανάρτηση εκεί που έβαζες Ν.Δ θέλω να βάλεις ΣΥΡΙΖΑ.
  Παρθένες οι πουτάνες. Δεν λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ποστ συνεχίζει να υπάρχει και να ισχύει με όποιο όνομα βάλεις για πρώτο κόμμα.
   Νομίζω ότι οι "πουτάνες" έχουν φτιάξει τον εκλογικό νόμο έτσι που οι "παρθένες" δεν μπορούν συνταγματικά-νομοθετικά να τον αλλάξουν άμεσα.
   Αν δεν τον αλλάξουν όταν μπορέσουν, τότε θα υπάρχει και άλλη αριστερά να επιλέξουμε.
   Εσύ όμως στη "πουτανιά" πιστός , έ;!ή κάνω λάθος, ο ...ψυχολόγος;

   Διαγραφή
 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!  Δείτε τι πρεσβεύει ο κύριος αυτός για την Γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο δημοσιεύεται από την εφημερίδα – φωνή του ΣΥΡΙΖΑ!

  Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων

  Του Νάσου Θεοδωρίδη (από την ΑΥΓΗ, 20/05/12)

  Οι επετειακές κραυγές που συνήθως ακούγονται και γράφονται κάθε άνοιξη για το ζήτημα της όντως απεχθούς και μαζικής εξόντωσης των Ποντίων επιτάσσουν μια ψύχραιμη προσέγγιση και αποτίμηση του ιστορικού αυτού ζητήματος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου.

  Η επιχειρηματολογία της εθνικιστικής μερίδας των Ποντίων, σε σχέση με αυτά που υπέφερε ο ποντιακός λαός από το 1915 έως το 1924, αναφέρεται πράγματι σε πολλές αλήθειες, ταυτόχρονα όμως δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη.

  Από κοινωνικής και πολιτικής σκοπιάς το πιο αναληθές κατασκεύασμα είναι η…

  θεωρία του λεγόμενου επαναστατικού αγώνα προς «απελευθέρωση» του Πόντου από τον «τουρκικό ζυγό». Θεωρητικά ο όρος «απελευθέρωση» μπορεί να έχει αποδεκτό περιεχόμενο μόνο όταν αφορά σε μια σχετικά μεγάλη εδαφική περιοχή όπου η φίλια εθνική ομάδα αποτελεί την πληθυσμιακή πλειοψηφία.  Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.

  Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας.

  Οι αντάρτες του Πόντου συντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τα εχθρικά κατοχικά στρατεύματα της Ρωσίας, καταπολέμησαν τον στρατό του κράτους του οποίου ήταν υπήκοοι, καταπιέζοντας και σκοτώνοντας αλλόθρησκους συμπολίτες τους.

  Οι ταλαίπωροι αντάρτες, το πλείστον τουρκόφωνοι και αναλφάβητοι, έπεσαν στην παγίδα του αιμοσταγούς αυτού παπά χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες του λεγόμενου απελευθερωτικού αγώνα, δηλαδή δεν συνειδητοποίησαν καν το τι θα απογίνονταν αυτοί μετά το τέλος του πολέμου, όταν ο μεν παπάς θα εξαφανιζόταν για να σωθεί, όπως και έγινε, αυτοί όμως θα παρέμεναν.

  Κάτω από την εγκληματική καθοδήγηση του Καραβαγγέλη οι χριστιανοί άρχισαν να πυκνώνουν τις τάξεις των ανταρτών χτυπώντας πισώπλατα τον τουρκικό στρατό και ληστεύοντας κυρίως τουρκικά χωριά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

  Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο.

  Όμως στα ελληνικά ΜΜΕ γίνεται συνεχής αναφορά στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων στον Πόντο παρασιωπώντας συστηματικά τις εγκληματικές πράξεις των Ελλήνων ανταρτών, τις οποίες παρουσιάζει κομπάζοντας σε μια μελέτη του ο εθνικιστής Πόντιος συγγραφέας Ανθεμίδης («Επαναστατική τρομοκρατία – Αντίποινα των Ελλήνων κατά του τουρκικού πληθυσμού»).

  Συνεπώς είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την Γενοκτονία των Ποντίων


   Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/05/2012
   Πριν από έναν (!) χρόνο (στις 20 Μαΐου 2011) η "Αυγή" δημοσίευσε άρθρο του τακτικού αναγνώστη μας Νάσου Θεοδωρίδη, ο οποίος αναπτύσσει τις απόψεις του για την "εθνικιστική οπτική" σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων. Το άρθρο βρήκαν και μετά από έναν χρόνο διαδίδουν στο Διαδίκτυο κυρίως ακροδεξιές ομάδες, όχι με στόχο να συμβάλουν στην ιστορική διερεύνηση της Γενοκτονίας, αλλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

   Επαναλαμβάνουμε ότι η "Αυγή" δεν λογοκρίνει, αλλά σέβεται τη διατύπωση απόψεων όχι μόνο για το παρόν, αλλά και για το παρελθόν. Δημοσιεύουμε σήμερα κείμενο - απάντηση του Γιάννη Χατζηαντωνίου τονίζοντας ότι τα προβλήματα, για τα οποία καλείται να αποφασίσει ο λαός μας, δεν ανάγονται στις αρχές του 20ού αιώνα.

   Διαγραφή
  2. Αλήθειες για τη Γενοκτονία των Ποντίων


   Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/05/2012

   Του Γιάννη Χατζηαντωνίου*   Ο Νάσος Θεοδωρίδης δημοσίευσε, πριν από έναν χρόνο, άρθρο στην "Αυγή" της 20.5.2011 όπου επιτίθεται στη χαρακτηριζόμενη από αυτόν ως «εθνικιστική μερίδα» των Ποντίων για το ζήτημα της γενοκτονίας τους. Ο αρθρογράφος, όμως, έκανε ακριβώς αυτό που καταλογίζει στους άλλους: «Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί μισές αλήθειες, να αποκρύπτει άλλες αλήθειες και να διαδίδει πολλά ψεύδη».

   Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε, όπως λέει ο Ν.Θ., λόγω της έλλειψης πίστης των «υπηκόων» του οθωμανικού κράτους Ποντίων και της δράσης τους στα μετόπισθεν του τουρκικού στρατού κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για τερατώδες ψέμα. Η πολιτική της εθνοκάθαρσης είχε εγκαινιαστεί από τους Νεότουρκους πολύ νωρίτερα με τις διώξεις, τους εκτοπισμούς, τα διαβόητα Τάγματα Εργασίας (235.000, σύμφωνα με την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα - άλλοι 80.000 κατέφυγαν στη Ρωσία), μια πολιτική που δεν είχε σχέση με την οποιανδήποτε συμπεριφορά των χριστιανικών πληθυσμών.

   Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα (της συνεργασίας με τον Ρώσο - εχθρό) χρησιμοποίησαν εξάλλου οι Τούρκοι και για τους Αρμενίους. Είναι βέβαια ένα ζήτημα, αν υφίστατο υποχρέωση πίστης πολιτών χωρίς δικαιώματα που καταπιέζονταν εθνικά και θρησκευτικά (τα οποιαδήποτε δικαιώματά τους χαρακτηρίζονταν «προνόμια», δηλαδή ήταν εξαιρέσεις) σε ένα κράτος ασιατικού δεσποτισμού όπως ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν επρόκειτο, λοιπόν, για υπερβασίες μιας αναγκαίας λόγω των συνθηκών καταστολής.

   Ο αρχηγός της εθνοκάθαρσης - γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων, Τοπάλ Οσμάν, αποβιβάστηκε στην Τραπεζούντα και άρχισε την επιχείρηση το 1919, όταν είχε λήξει προ πολλού ο ρωσοτουρκικός πόλεμος. Οι διώξεις των Ελλήνων του Πόντου ήταν γενοκτονία διότι διώκονταν όχι γιατί έκαναν κάτι ατομικά, αλλά γι' αυτό που ήταν συλλογικά, με πρακτικές εξόντωσης.

   Οι μαρτυρίες είναι διαφωτιστικές: Το τέλος του 1921 σφραγίστηκε από φοβερές ωμότητες στον μικρασιατικό Πόντο. Ο Βρετανός αρμοστής στην Κωνσταντινούπολη, Sir Horace Rumbold, πληροφορεί τον υπουργό Εξωτερικών Curzon ότι: “Οι Τούρκοι φαίνεται ότι δρουν βάσει προμελετημένου σχεδίου για την εξόντωση των μειονοτήτων... Όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 15 ετών της περιφερείας Τραπεζούντος και της ενδοχώρας εκτοπίστηκαν στα εργατικά τάγματα του Ερζερούμ, Καρς και Σαρήκαμις”.

   Βασισμένος σε μια σειρά επίσημων αναφορών ο Βρετανός πρωθυπουργός Λόιντ Τζορτζ προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων (House of Commons. The Parliamentary Debates, Fifth Series, τομ. 157): “...(στον Πόντο) δεκάδες χιλιάδες (Ελλήνων) ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση. 'Εξολόθρευση' δεν είναι δικιά μου λέξη. Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η αμερικανική αποστολή”.

   Και οι σοβιετικοί απεσταλμένοι, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση των τουρκικών ωμοτήτων κατά των Ελλήνων, δεν μπορούν να κρύψουν τον αποτροπιασμό τους για τα φρικτά εγκλήματά τους. Ο Αράλοβ, σοβιετικός πρέσβης στη Άγκυρα, όπως αναφέρει στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν το 1960 στη Μόσχα με τον τίτλο “Vospominaniya Sovietskovo Diplomata 1922-1923”, ενημερώνεται στη Σαμψούντα από τον αρχιστράτηγο Φρούνζε.

   Διαγραφή
  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...............
   Ο Φρούνζε τού είπε ότι είχε δει πλήθος Έλληνες που είχαν σφαγιαστεί: “βάρβαρα σκοτωμένους Έλληνες -γέρους, παιδιά, γυναίκες”. Προειδοποίησε επίσης τον Αράλοβ για το τι πρόκειται να συναντήσει: “...πτώματα σφαγιασμένων Ελλήνων τους οποίους είχαν απαγάγει από τα σπίτια τους και είχαν σκοτώσει πάνω στους δρόμους”.

   Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, όπως λέει ο Ν.Θ., «ουδείς ειδήμων ασχολήθηκε αντικειμενικά με την ιστορική ανάλυση της άλλης πλευράς της αλήθειας στο θέμα του ελληνισμού του Πόντου». Οι ειδήμονες στηρίζονται στα γεγονότα και όχι στις «αντιεθνικιστικές» ιδεοληψίες. Υπάρχουν γνωστοί αγωνιστές της αριστεράς, όπως ο Περικλής Ροδάκης, που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με τα ζητήματα αυτά. Ο Ν.Θ., όμως, έχει αποφανθεί: τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα!

   Αυτό που ονομάζει «αντικειμενικότητα» είναι μεταμοντέρνα σχετικοποίηση και αναθεώρηση και ακραία ιδεοληψία. Σκεφτείτε πώς θα μπορούσε η μεθοδολογία αυτή να εφαρμοστεί στα εγκλήματα των ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα...

   Με τη λογική αυτή φταίει η Εθνική Αντίσταση για τη μαζική δολοφονία στα Καλάβρυτα! Πολύ σωστά, λοιπόν, στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τη «Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» που κατέγραψε η ιστορία και τους 353.000 νεκρούς της. Αυτό όμως που πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι: Μπορεί η ιδεοληπτική αντίληψη να στηρίξει τον αγώνα του λαού και της Αριστεράς σήμερα, να ενώσει τον λαό και να αποκρούσει τις μνημονιακές πολιτικές; Προσθέτουμε ή αφαιρούμε κύρος και δυνάμεις στην αναγκαία προσπάθεια να νικήσουμε και να συγκροτηθεί κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά με τέτοιες απόψεις;

   Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας.   * Ο Γιάννης Χατζηαντωνίου είναι μέλος της Σ.Ο. του Νέου Αγωνιστή

   Διαγραφή
 3. Ο Νάσος Θεοδωρίδης ειναι στελεχος του συριζα. τα στελεχη του συριζα εκφραζουν προσωπικες αποψεις και οχι του συριζα? και τελικα τον συριζα ποιοι τον εκφραζουν? διγλωσσία και κωλοτουμπες κι εδω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν θαβόντουσαν οι απόψεις του, θα μίλαγες για ΚΚΕ.
   Υπάρχουν όμως και είναι ανοιχτές σε κάθε κριτική.
   Στην αριστερά σκεφτόμαστε πολύ,πολλοί,για πολλά ,και διαφορετικά.
   Για ψήφο μπορείς να διαλέξεις ενιαίες αντιλήψεις όπως Σαμαράς-Ψωμιάδης -Μπακογιάννη, Βενιζέλος-Σαμαράς-Βορίδης κλπ κλπ.
   Μονογλωσία, ακαμψία και "δημοκρατικό" συγκεντρωτισμό θα βρεις αλλού!
   Το ότι τολμάς να πεις (επώνυμα) κάτι ακραίο ή διαφορετικό δεν σε κάνει σώνει και καλά, προβοκάτορα ή βλάκα.

   Διαγραφή
 4. καταληγουμε οτι ο συριζα δεν εχει ενιαια γραμμη. απλα ειναι ενας αχταρμας πολιτικων αποψεων. ναι στο ευρω αλλά και οχι στο ευρω. ναι στην καταγγελια του μνημονιου αλλά και οχι στην καταγγελια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. διγλωσσια και κωλοτουμπες δεν σημαινουν δημοκρατια αλλά καιροσκοπισμο και πολιτικο τυχοδιωκτισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλά αυτά που λες , θυμίζεις καταδικασμένες ήδη πολιτικές και μεθοδολογίες.
   Σου εύχομαι να ψηφίσεις αυτό που πιστεύεις ότι θα σε γλυτώσει από τις τύψεις, του τι έκανες μέχρι σήμερα...
   σίγουρα θα βρεις κάποιον να συμφωνείς ΑΠΟΛΥΤΑ.
   Μαζί μου, δεν γίνεται.

   Διαγραφή
 6. τύψεις να εχουν αυτοί που υπογράφουν εδω και δυο δεκαετίες οτι τους πασάρει η Ε.Ε. δεξιοι κι αριστεροι!!!!! εγω φιλε μου ψηφιζω εναντια στο συστημα. εσεις στον συριζα δεν ξερω αν η συνείδηση σας ειναι ήσυχη με την πολιτική υποταγής στην Ε.Ε και το ΕΥΡΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.