ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ VS ΚΡΟΤΙΔΕΣ - THE GAME

JIMMYS για την Β.Ε.


Μετά το πρόσφατο παιχνίδι "αστυνομία κατά αλλοδαπών" (αυτό που συλλαμβάνεις παράνομο αλλοδαπό στο κέντρο, τον πας στο αλλοδαπών και μετά μισή ώρα τον ξανά-αμολάς ελεύθερο... κ.ο.κ.), επανήλθε λόγω Πάσχα το κλασσικό παιχνίδι "αστυνομία κατά κροτίδων". Ένα παιχνίδι που καλά κρατεί, με νικητές τις κροτίδες και το μαύρο χρήμα, με ηττημένους τα τραυματισμένα θύματα και την αστυνομία ανίκανη να περιορίσει και αυτό το φαινόμενο.
Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν


τις δράσεις και τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής - κατασκευής - διακίνησης - εμπορίας και χρήσης κροτίδων - φωτοβολίδων - βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει στις αστυνομικές υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για λήψη αυξημένων μέτρων καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών του Πάσχα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και να αποτραπούν ατυχήματα και περιστατικά τραυματισμών. Το πλέγμα των μέτρων  περιλαμβάνει, κυρίως:
1) Τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών.
2) Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε διάφορα καταστήματα όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανόδιους μικροπωλητές.
3) Την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλες τις περιπτώσεις που διαπιστώνουν σχετικές παραβάσεις, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές (κατασχέσεις, ενημέρωση τοπικών Δ.Ο.Υ., κίνηση διαδικασιών αφαίρεσης ή ανάκλησης αδειών κ.λ.π).
4) Την συνεργασία με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, για λεπτομερή και ουσιαστικό έλεγχο των εισαγομένων - μεταφερόμενων εμπορευμάτων, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή και μεταφορά απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών ή ειδών χωρίς την  σχετική άδεια.
5) Την μελέτη και τον έγκαιρο σχεδιασμό λήψης επιπρόσθετων μέτρων τάξης και ασφαλείας στους Ιερούς Ναούς, κατά τη διάρκεια των Θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα κατά τις Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση τέτοιων ειδών και να προληφθούν ατυχήματα.

Δυστυχώς λόγια μόνο λόγια, όπως κάθε χρόνο... Και φέτος θα έχουμε άφθονες κροτίδες... Και φέτος θα έχουμε θύματα τους... Και φέτος χριστιανοί δεν θα χαρούν την Ανάσταση... Απέχουμε αρκετές ημέρες από την πολυπόθητη Ανάσταση και όμως έκαναν την εμφάνιση και τον θόρυβο τους οι κροτίδες τα βεγγαλικά και οι φωτοβολίδες σε χέρια ανηλίκων, εφήβων και παιδιών. Ένα από τα ζωντανά παραδείγματα είναι οι μαθητικές εκδρομές με τα σόου κροτίδων - πυροτεχνημάτων που γίνονται μόλις λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Δεν είναι δυνατόν μικροί - μεγάλοι να γνωρίζουν καλά που να προμηθευτούν τα παράνομα βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ η αστυνομία όχι... Είναι ευρέως γνωστή η άνοδος της εγκληματικότητας με την αστυνομία ανήμπορη να προστατεύσει οικογένειες και περιουσίες, ας πράξει τα δέοντα τουλάχιστον αυτές τις ημέρες για την ασφάλεια των παιδιών... Το ατύχημα δεν κάνει διακρίσεις... Σχόλια