Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κατάρα του να έχεις σφαγιασθεί στο ΜαντούδιΤο τελευταίο καιρό βιώνουμε μια ανορθόδοξα ηγεμονική συμπεριφορά από την δημοτική αρχή Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας σε ζητήματα που τίθενται από το kireas.org στο δημοτικό συμβούλιο. H ανασφαλής αυτή δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε μια απελπισμένη προσπάθεια απαξίωσης, υποβάθμισης και αποσιώπησης σε καθετί που προέρχεται από τον kireas.org. Μια απλή ματιά στα βίντεο των τελευταίων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε θέματα που έχει θέσει ο kireas.org είναι αρκετή για να δει κανείς τις συναισθηματικά

φορτισμένες και ασυνάρτητες επιθέσεις που αναίτια εξακοντίζονται από τον κ. Ψαρρό και την παρέα του προς το σύλλογο. Ταχτική στέρησης λόγου; Δείγμα ήθους; Συμπτώματα υστερίας; Άγνωστο. Πρόσφατο παράδειγμα ο τρόπος που «συζητήθηκε» η καταπάτηση δημοτικής έκτασης στο Κυμάσι που τέθηκε σαν «έκτακτο» θέμα, ενώ υπήρχε από καιρό κατατεθειμένο σχετικό αίτημα προς το Δ.Σ. από τον kireas.org. Οι δεξαμενές πετρελαίου για όσους παρακολουθούν το τοπικό τύπο είναι ένα θέμα που θέτει ο kireas.org στα δημοτικά συμβούλια για 3 χρόνια τώρα. Φέτος o σύλλογος αναγκάστηκε να στείλει εξώδικο διαμαρτυρίας στην δημοτική αρχή για να αναγκάσει την απόφαση διάλυσης της μιας δεξαμενής που βρίσκεται σε καταπατημένη δημοτική έκταση. Η περιαυτολογούσα ανακοίνωση που βγήκε από το δήμο βέβαια κάνει λόγο για αυτόβουλη σοβαρότητα και ευαισθησία της δημοτικής αρχής, τσιμουδιά όμως για το εξώδικο. Τα πάντα να μην δοθούν πόντοι στον Kireas.org.

Στις 20/3/12 ο kireas.org έλαβε γραπτές διαβεβαιώσεις με email από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τζαχρήστο ότι στην επομένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα θέσει σαν θέμα συζήτησης το χρόνιο αίτημα του kireas.org να τιμηθούν τα 2.000 θύματα της σφαγής από τους Οθωμανούς το 1823 στο Μαντούδι και το Αχμέτ Αγά. Η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε για την Μεγάλη Δευτέρα στις 9/4/12. Ειλικρινά δεν μας εξέπληξε το γεγονός του ότι το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη, ούτε βέβαια και η αξία που έχει ο λόγος του κ. Τζαχρήστου. Στην θέση του θέματος αυτού, στην ημερήσια διάταξη υπάρχει το θέμα της «σύστασης επιτροπής διερεύνησης ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή του Δήμου μας». Το ερώτημα είναι βέβαια γιατί τώρα; Τι συνέβη και χρειάζεται αυτή η επιτροπή; Τι ανέκυψε; Την απάντηση την αντιλαμβάνονται όλοι οι γνωρίζοντες με ένα μειδίαμα στα χείλη. Ο κ. Ψαρρός ακολουθεί την ταχτική του προκατόχου του κ. Ενωτιάδη πάνω στο θέμα. 


Όταν πριν 4 χρόνια ο Kireas.org έθεσε το ίδιο θέμα της σφαγής των 2.000 αθώων παρουσιάζοντας πρωτογενή στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, αντικρούστηκε δημόσια από γνωστό ιστορικό της περιοχής, φίλο του κ. Ενωτιάδη, που σαν κύριο επιχείρημα έφερε μια ιστορική ανακρίβεια που συνέβη στην Ιστιαία στον εμφύλιο πόλεμο!  Όταν προκλήθηκε καλοπροαίρετα να παρουσιάσει ότι στοιχεία έχει στην διάθεση του για το θέμα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ιστορικά στοιχεία που να αναιρούν τις μαρτυρίες αλλά απλές εικασίες.
Ο δήμος πέρυσι τίμησε ένα άλλο τραγικό γεγονός που συνέβη στην γενέτειρα του κ. Τζαχρήστου και έλαβε χώρα τρείς μόνο μέρες μετά την σφαγή των 2.000 αθώων, την ηρωική θυσία της Μπολοβίναινας. Εκεί δεν χρειάστηκε καμία επιτροπή για την διερεύνηση του γεγονότος. Ευχόμαστε ότι αυτή η επιτροπή διερεύνησης δεν θα ειναι η ίδια με αυτή που ενέκρινε εν αγνοία της ή εν γνώσει της το ιστορικό σύμβολο της Ιστιαίας σαν έμβλημα του δήμου. Υπάρχει βέβαια και η γνωστή ρήση «στην Ελλάδα, όταν θέλεις να εξαφανίσεις ένα πρόβλημα, συγκρότησε μια επιτροπή για να το…μελετήσει».

Οι 2.000 σφαγιασθέντες αθώοι, ξαναπέφτουν θύματα όχι των Οθωμανών αυτή την φορά αλλά της μικροπολιτικής και της στενοκέφαλης αντιπαράθεσης. Γελώντας από ψηλά με τα καμώματα των δημοτικών αρχοντίσκων που γρήγορα θα περάσουν στην αφάνεια, τα θύματα δεν έχουν παρά να περιμένουν την αλλαγή φρουράς.

Σχετικά


Για 4η συνεχή χρονιά η αναγνώριση των 2.000 θυμάτων της σφαγής του Μαντουδίου και Αχμετ Αγά  προσκρούει στην αναλγησία της δημοτικής αρχής


Kireas.org


Ο σύλλογος  όλων των δημοτών


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …