ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!! Του Νικόλαου.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Έχω καιρό να γράψω για να εξωτερικεύσω τις σκέψεις , τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μου αλλά τι να γράψει κανείς σε αυτή την στείρα περίοδο που διάγουμε. Όλη αυτή  η υπάρχουσα μιζέρια  της  οικονομικής εξαθλίωσης  μας έχει ζώσει σαν  ομίχλη  που τα σκεπάζει όλα  με το  πέπλο της, περιορίζοντας αισθητά τον ορίζοντα μας και πιρουνιάζοντας τα κόκαλα μας από την υγρασία και εμείς σκυθρωποί, σκεβρωμένοι προσπαθούμε να βρούμε απάγκιο για να προφυλαχθούμε .
Η αγωνία και ο φόβος ελλοχεύουν και όσο περνάει η ώρα μεγαλώνουν μέσα μας. Στην φύση το φαινόμενο αυτό της ομίχλης κάποια στιγμή εξασθενεί και προβάλει ο ορίζοντας, αλλά στη μεταφορική έννοια που εγώ του προσδίδω ο καθαρός ορίζοντας είναι απόλυτα αβέβαιο για το πότε και αν θα φανεί. Είναι  λυπηρό που κατάντησε έτσι η ζωή μας και είναι άδικο το ότι το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης έχει πέσει πάνω στους μη έχοντες.


Είναι προκλητικό και συνάμα προσβλητικό να ακούς συνεχώς χρόνια ολόκληρα τα ίδια ξύλινα λόγια, τις ίδιες ανούσιες υποσχέσεις.

Το μυαλό μας έχει θολώσει, οι σκέψεις μας είναι ατέρμονες και πεζές, το γέλιο έχει παγώσει στα χείλη του Έλληνα και η επιβίωση έχει γίνει ένας αδυσώπητος αγώνας δρόμου. Μέσα σε αυτή τη μαυρίλα οι Εθνοσωτήρες με περίσσιο και ξεδιάντροπο θράσος υπόσχονταν, υπόσχονται και θα υπόσχονται ευημερία και πρόοδο και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης περνούν σχεδόν αλώβητοι αυτή τη σκόπελο. Ούτε ένας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, ούτε ένας!! Τι να πρωτοθυμηθούμε το κάλεσμα και την εισροή χιλιάδων εγκληματιών αλλοδαπών στην χώρα; Για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη, από το 1990 και μετά η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα στον τόπο μας. Τα μεγάλα χιλιοειπωμένα σκάνδαλα; Χρηματιστήριο, Siemens, δομημένα ομόλογα, κουμπάροι, Βατοπαίδι κ.λ.π.
Για  όλη αυτήν τη διαφθορά και την σαπίλα ούτε ένας από τους ιθύνοντες δεν έχει λογοδοτήσει. Σήμερα έρχονται και ζητούν επίμονα εκλογές, την ώρα που η κοινωνία βαρυγκωμά από τα χαράτσια, αυτοί προβάλλουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, κάποιοι μάλιστα προκειμένου να πάρουν την καρέκλα απειλούν με συνεχόμενες εκλογές! Έλεος πια. Την ώρα που ο πατέρας σου όλο το χειμώνα την έβγαλε με θερμοφόρες  για να κάνει οικονομία στο πετρέλαιο, την ώρα που η μητέρα σου υποφέρει από τα πόδια της και  αδυνατεί  να πάει στο γιατρό γιατί δεν έχει να πληρώσει την επίσκεψη, την ώρα που το παιδί σου  είναι άνεργο και ολοένα απογοητεύεται για το μέλλον του, αυτοί το τυρί κουμπάρε! Ο δυνατός να κτυπάει τον αδύνατο κάτω σαν χταπόδι και όλο να του παίρνει από τα λίγα που του δίνει  και αυτοί εκεί ΕΚΛΟΓΕΣ!
Ποιος θα πληρώσει για αυτές;  Αυτό που μας προσφέρουν πλέον δεν είναι κράτος πρόνοιας, είναι κάτι που αδυνατώ για ευνόητους λόγους  να ξεστομίσω.  Ο Έλληνας έχει φιλότιμο, αλλά δυστυχώς αυτό πλέον ποδοπατήθηκε. Δεν είμαστε ο λαός της διαφθοράς όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάζουν, δεν είμαστε όλοι σαν τους λίγους ελεεινούς, βολεμένους και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους που με κομπίνες θησαύρισαν και εξευτέλισαν τη χώρα . Δεν είμαστε όλοι σαν τους πολιτικούς που μπλέκονται συνέχεια σε περίεργες καταστάσεις, βλέπουν, ακούν, σιωπούν και ξανά προς τη δόξα τραβούν! Δεν είμαστε πλέον οι πωρωμένοι ψηφοφόροι των δεκαετιών 1980 και 1990 που πιστεύαμε σε χαρισματικούς ηγέτες και ινδάλματα πάνε αυτά τελείωσαν.
Δεν είμαστε όλοι αδαείς όπως ίσως  συνεχίζουν να φαντάζονται κάποιοι, καταλαβαίνουμε πολύ καλά το λογικό , ότι η χώρα θα διοικείται και θα ελέγχεται από τους δανειστές της, όταν χρωστάς σε κάποιον αυτός θέλει να πάρει τα χρήματα του και θα τα πάρει με οποιοδήποτε τρόπο. Οι εκλογές στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απλώς θα επιβαρύνουν την οικονομική μας κατάσταση και πιθανόν θα επισημοποιήσουν υπάρχουσες συνεργασίες. Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο ευοίωνο που προσφέρουν οι επερχόμενες εκλογές είναι η ευκαιρία της υπέρβασης, τώρα  πρέπει να δείξει ο Έλληνας  ότι δεν διακατέχεται από λήθη. Σαφώς και  πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για όσα καλά μας προσφέρουν και να τους κάνουμε ένα δώρο αντάξιο!
Είναι η στιγμή για να περάσουμε το μήνυμα μας σε αυτούς που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους μαύρισαν τη ζωή μας και υποθήκευσαν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Έρχεται  η ώρα της ανταπόδοσης, άλλα λάθη δεν συγχωρούνται, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και δώστε τους πραγματικά  το χρώμα που τους αξίζει!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.ΥΣχόλια