Καύσιμα με το σταγονόμετρο!JIMMYS για την Β.Ε.


Σταματά κάποιος με το δίκυκλο του σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και λέει στον πρατηριούχο "βάλε μου ένα ευρώ βενζίνη". Ο πρατηριούχος τον κοιτά καλά καλά, σηκώνει την μάνικα από την αντλία βενζίνης και του λέει "μύρισε...". Ο πελάτης μυρίζει με απορία την άκρη της μάνικας... τότε του απαντά ο πρατηριούχος "πέσε το ένα ευρώ, με ένα ευρώ μόνο μυρωδιά παίρνεις!".
Με αυτό το ανέκδοτο αντιμετωπίζοντας την κρίση με χιούμορ ξεκίνησε η συνέντευξη που παραχώρησε στην Β.Ε. ο Κωνσταντίνος Τσαούσης, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων ΕΚΟ (
http://ekoevia.gr/ ). Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης γύρο από τον κλάδο των υγρών καυσίμων.


Ο κόσμος έχει δυσανασχετήσει με τις τιμές των καυσίμων, που θα φθάσουν τα δυο ευρώ έως το πάσχα! Η αγορά έχει πάνω από 60% πτώση στα καύσιμα με το "φουλάρισμα" να αποτελεί άγνωστη λέξη για οδηγούς και πρατηριούχους. Οι πελάτες βάζουν από 5 έως 20 ευρώ καύσιμα στα οχήματα τους και μόνο μερικά ταξί φουλάρουν όταν πρόκειται για μακρινές κούρσες. Εξίσου μικρές σε λίτρα είναι και οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που προορίζονται για σπίτια, χωρίς κανείς να γεμίζει πλήρως τις δεξαμενές του.
Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, που μόνο να βάζει φόρους ξέρει, κάνοντας ποιο πλούσιες μερικές τσέπες. Τα καύσιμα δεν είναι ακριβά επειδή εισάγονται! Για παράδειγμα, πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή βαρελιού πετρελαίου ήταν 107 δολάρια, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούταν 62 έως 70 λεπτά του ευρώ και η αμόλυβδη βενζίνη 1,14 ευρώ. Φέτος η τιμή του βαρελιού πετρελαίου ήταν η ίδια, ενώ η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης ξεπέρασε το ένα ευρώ και η αμόλυβδη βενζίνη άγγιξε το 1,80 ευρώ. Να μην μας λένε ότι αυτές είναι διεθνείς τιμές! Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν θα μπορούσε να κλείσει η συνέντευξη χωρίς ακόμα ένα ανέκδοτο από τον Κώστα. Συζητούν στην πιάτσα δυο ταξιτζήδες, "πανάκριβα φέτος τα καύσιμα και τι θα γίνει" ρωτάει ο ένας, "μπα! 50 ευρώ έβαζα πέρυσι, 50 ευρώ βάζω και φέτος" απαντά ο άλλος!Σχόλια