Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καύσιμα με το σταγονόμετρο!JIMMYS για την Β.Ε.


Σταματά κάποιος με το δίκυκλο του σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και λέει στον πρατηριούχο "βάλε μου ένα ευρώ βενζίνη". Ο πρατηριούχος τον κοιτά καλά καλά, σηκώνει την μάνικα από την αντλία βενζίνης και του λέει "μύρισε...". Ο πελάτης μυρίζει με απορία την άκρη της μάνικας... τότε του απαντά ο πρατηριούχος "πέσε το ένα ευρώ, με ένα ευρώ μόνο μυρωδιά παίρνεις!".
Με αυτό το ανέκδοτο αντιμετωπίζοντας την κρίση με χιούμορ ξεκίνησε η συνέντευξη που παραχώρησε στην Β.Ε. ο Κωνσταντίνος Τσαούσης, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων ΕΚΟ (
http://ekoevia.gr/ ). Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης γύρο από τον κλάδο των υγρών καυσίμων.


Ο κόσμος έχει δυσανασχετήσει με τις τιμές των καυσίμων, που θα φθάσουν τα δυο ευρώ έως το πάσχα! Η αγορά έχει πάνω από 60% πτώση στα καύσιμα με το "φουλάρισμα" να αποτελεί άγνωστη λέξη για οδηγούς και πρατηριούχους. Οι πελάτες βάζουν από 5 έως 20 ευρώ καύσιμα στα οχήματα τους και μόνο μερικά ταξί φουλάρουν όταν πρόκειται για μακρινές κούρσες. Εξίσου μικρές σε λίτρα είναι και οι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που προορίζονται για σπίτια, χωρίς κανείς να γεμίζει πλήρως τις δεξαμενές του.
Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, που μόνο να βάζει φόρους ξέρει, κάνοντας ποιο πλούσιες μερικές τσέπες. Τα καύσιμα δεν είναι ακριβά επειδή εισάγονται! Για παράδειγμα, πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή βαρελιού πετρελαίου ήταν 107 δολάρια, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούταν 62 έως 70 λεπτά του ευρώ και η αμόλυβδη βενζίνη 1,14 ευρώ. Φέτος η τιμή του βαρελιού πετρελαίου ήταν η ίδια, ενώ η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης ξεπέρασε το ένα ευρώ και η αμόλυβδη βενζίνη άγγιξε το 1,80 ευρώ. Να μην μας λένε ότι αυτές είναι διεθνείς τιμές! Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν θα μπορούσε να κλείσει η συνέντευξη χωρίς ακόμα ένα ανέκδοτο από τον Κώστα. Συζητούν στην πιάτσα δυο ταξιτζήδες, "πανάκριβα φέτος τα καύσιμα και τι θα γίνει" ρωτάει ο ένας, "μπα! 50 ευρώ έβαζα πέρυσι, 50 ευρώ βάζω και φέτος" απαντά ο άλλος!Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …