Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

σαν σήμερα , 45 χρόνια μετά.
ΠΒΗ Χούντα της 21ης του 1967 έχει φέτος ενδιαφέροντα γενέθλια.

Τότε το παρακμάζον κοινοβούλιο, υπό τον "βασιλέα των Ελλήνων" παραδίδεται στα τανκς του Παπαδόπουλου και ανθίζει ο φασισμός της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών βάζοντας την Ελλάδα στο γύψο.

Σήμερα η Ελλάδα των Ελλήνων Μεταναστών,έχει μπροστά της ένα μέλλον το οποίο έχει επιβληθεί από ένα "μπουρδέλο" κοινοβούλιο,ένα δικτατορικό κοινοβουλευτικό 

συνονθύλευμα δεξιο"σοσιαλιστικο"φασιστικών συμπαρατάξεων, που εκπροσωπώντας την διεθνή μαφία ΔΝΤ-Τρόικα, επέβαλε στον Ελληνικό λαό τον γύψο της φτώχειας και την υποδούλωσης.

Παράλληλα μαζί με τη κρίση, το ΝΔΠΑΣΟΚΛΑΟΣ μόρφωμα,εξέθρεψε και την παλινόρθωση των φασιστικών χουντικών στοιχείων, όπου οι βασανιστές, οι δολοφόνοι του Πολυτεχνείου , οι θαυμαστές του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου, διεκδικούν την είσοδό τους στη νέα βουλή.

Η ιστορική μνήμη είναι ένα ανέκδοτο πια, που επιτρέπει στο κάθε λαμόγιο, στον κάθε πολιτικάντη με ένα συγνώμη,με ένα ντρέπομαι ή με ένα μπαρδόν λάθος, να ξαναμπαίνει στο πολιτικό στίβο και να ξανακάνει τα ίδια.

Πόσο μάλλον 45 χρόνια μετά όλα έχουν ξεχαστεί.

Για όσους όμως θυμόνται ακόμα μπορούν να δώσουν την μάχη τους για την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Όχι στους φασίστες του χθες και του σήμερα.

Η δημοκρατία του Περικλή δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία του Βενιζέλου, του Σαμαρά , του Μιχαλολιάκου και των αδίστακτων ντόπιων και ξένων υποστηρικτών τους.

Η ιστορία μπερδεύεται από τους κουκουλοφόρους συνεργάτες στα ΜΜΕ,αλλά συνεχίζει να υπάρχει και να διδάσκει.

Η νέα Ελλάδα δεν χρειάζεται τις κοπριές του παρελθόντος.

Οι εκλογές είναι το μέγιστο γκάλοπ της συναίσθησης και της μνήμης ενός λαού που έχει πίσω του και το ΕΑΜ , και την 7ετία.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …