Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

νομοσχέδιο - καταπέλτης προστασίας ζώων για δήμους (αδέσποτα) και ιδιώτες (δεσποζόμενα)


JIMMYS ΓΙΑ ΤΗΝ Β.Ε. 

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής, την 31/1/2012, ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου: "Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό". Παράλληλα ορίστηκε αρμόδιος

εισαγγελέας για υποθέσεις κακοποιήσεις και εκμετάλλευσης ζώων.

Συγκεκριμένα για τους δήμους και το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων σε πόλεις, όπως η Ιστιαία, ο νόμος προβλέπει: Άρθρο 9 "Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς", Άρθρο 11 "αποτροπή πρόσβασης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε απορρίμματα και περισυλλογή νεκρών ζώων".

Πολλές είναι και οι υποχρεώσεις για τους ιδιώτες κατόχους κατοικίδιων με βαριές κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες. Παράλληλα γίνετε υποχρεωτική η διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, με σήμανση - βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο.

Ισχύει κανονικά ο νόμος Α.Δ.3/96 "μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας" (βλέπε σχετική ανάρτηση "Το δικαίωμα στην ησυχία και πως μας προστατεύει ο νόμος (Α.Δ. 3/96)" 

http://voriaevia.blogspot.com/2012/02/396.html) με τα κατοικίδια ζώα να υπάγονται στο Άρθρο 2 - Παράγραφος 3 της Αστυνομικής Διάταξης 3 του 1996 "γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις" (καθ όλες τις ώρες του 24ωρου και όχι μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας!).

Επισυνάπτετε το σχετικό νομοσχέδιο από τα επίσημα πρακτικά της βουλής, οι φωτογραφίες με τα αδέσποτα είναι από το κέντρο της Ιστιαίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.