Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

συμπαράσταση των πολιτών της Β. Εύβοιας στους κατοίκους της Καρυστίας

 Έκφραση αγανάκτησης γι αυτά που δρομολογούνται στο χώρο της υγείας και


συμπαράσταση των πολιτών της Β. Εύβοιας στους κατοίκους της Καρυστίας.

Με αγανάκτηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο άλλο άκρο του νομού μας, την Κάρυστο, στις αρχές του Μάρτη. Με αγανάκτηση, γιατί διαλύονται και οι ελάχιστες δομές υγείας που υπήρχαν μέχρι τώρα και οι οποίες βέβαια δεν επαρκούσαν κατά το ελάχιστο να εξασφαλίσουν το

μεγαλύτερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία των πολιτών .   


Εδώ στην Β. Εύβοια αδιάφοροι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες δεν μπόρεσαν να αναβαθμίσουν σε  Νοσοκομείο το Κέντρο Υγείας. Ακόμα χειρότερα εκεί που υπάρχουν Νοσοκομεία, στην Κάρυστο και στην Κύμη, όχι μόνο δεν κάνουν προσπάθεια να τα κρατήσουν σε λειτουργία, αλλά τα υποβαθμίζουν.


Είναι απαράδεκτο λοιπόν την εποχή της κρίσης, το κράτος να θεωρεί σπατάλη ένα Νοσοκομείο σε ένα προβληματικό νομό-νησί. Επίσης είναι απαράδεκτο, η αγωνία του λαού να εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, να γίνεται παίγνιο στα χέρια των διορισμένων  διοικητών και υποδιοικητών αλλά και των πολιτικών.


Δεν μας ενδιαφέρει το ποιος ή ποιοι θα διοικήσουν και με ποιο αξίωμα, αρκεί να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον. Όμως αυτοί που διοικούν θα πρέπει να απολογούνται όχι μόνο στους ανωτέρους τους, αλλά και στους πολίτες της δικαιοδοσίας τους, τους οποίους πρέπει να υπηρετούν . Διαφορετικά ο μισθός τους είναι δαπάνη περιττή και πολυτέλεια.  


Κυρίως μας ενδιαφέρει να υπάρχουν όλες οι βασικές ειδικότητες ιατρών και τις 24 ώρες την ημέρα και στην Κάρυστο και στην Κύμη και στην Ιστιαία. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν και να λειτουργούν ασθενοφόρα όλο το 24ωρο με διαθέσιμους οδηγούς, για να μπορούν να μεταφέρονται όλα τα περιστατικά από τα άκρα της Εύβοιας προς τη Χαλκίδα, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και όχι Μετά Θάνατον.


Ο δήμαρχος Καρυστίας, ο οποίος πραγματικά στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών  του,  δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ, ότι ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας  με  πολλαπλές ενέργειες έχει προβεί σε  υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου, μεταθέτοντας γιατρούς πολύτιμους για τη περιοχή ,από την Κάρυστο στη Χαλκίδα.


    Αυτό το περιστατικό μας  θλίβει ιδιαίτερα εμάς τους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας –  Αιδηψού, επειδή  ο κ. υποδιοικητής  Η. Πετσής προέρχεται από την αυτοδιοίκηση της Β Ευβοίας και θα περιμέναμε να είναι πιο ευαίσθητος στα θέματα υγείας των πολιτών των μακρινών και   αποκομμένων περιοχών.


  Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Καρύστου να διατηρήσουν σε πλήρη λειτουργία το νοσοκομείου της περιοχή τους.


Καταδικάζουμε κάθε υποβάθμιση στον τομέα της υγείας και μαζί με τους Καρυστινούς υψώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε το υπάρχον Κέντρο Υγείας στην Β Εύβοια, του οποίου το κτήριο ανακαινίστηκε πρόσφατα, να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό. Θέλουμε επιτέλους γιατρούς.


Γιατί η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας


  .   


    


                                                                                      ΠΟΛΙΤΕΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …