Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση:Μείωση των ανταποδοτικών τελών


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21/3/2012, προτείναμε να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης το θέμα: «Μείωση των ανταποδοτικών τελών του Δήμου κατά 30%».


Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών έχουν μειωθεί δραματικά και τα χαράτσια που έριξαν στις πλάτες μας οι κυβερνήσεις ΠΑ. ΣΟ. Κ. και «μαύρου μετώπου» μας κάνουν το βίο αβίωτο, η πρότασή μας καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία

και δεν συζητήθηκε.


        Η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής είναι ενάντια στην φορολόγηση των λαϊκών εισοδημάτων από τους Δήμους για οποιοδήποτε λόγο, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία τους αυτοί οι φόροι και τα τέλη επιβάλλονται σε κοινωνικά αγαθά, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση κλπ.


            Είναι πια ξεκάθαρο σε όλους τους δημότες ότι ο Καλλικράτης είναι το μακρύ χέρι του κράτους, είναι το εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, με συνέπεια να αρμέγεται με φόρους – τέλη - χαράτσια και το τελευταίο ευρώ που έχει απομείνει στη τσέπη του κάθε εργαζόμενου, συνταξιούχου, μικρού Ε.Β.Ε. και αγρότη της περιοχής.


Όλα αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί δείχνουν την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής. Έτσι, τη στιγμή που υπερψηφίζει ψηφίσματα - προτάσεις ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη βάρβαρη φορολόγηση κλπ, πράττει ακριβώς τα ίδια, ενισχύοντας τη φτώχεια, την ανεργία και την υπερφορολόγηση.


Καλούμε το λαό της περιοχής μας να ξεσηκωθεί για να αποκρούσει αυτή τη πολιτική.


Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε τη κατάσταση υπέρ μας. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε πληρώσει πολλαπλά αυτά που μας καλούνε να ξαναπληρώσουμε.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.